Žerbó ako palacinky fotorecept

kukulienka71 - fotkakukulienka71, 4. marca 2015

Menej prácna verzia dobre známych rezov, chuť skoro rovnaká.

8-9
porcií
20 minút
príprava

Suroviny

150 g
50 g
2 dcl
2 ČL
3 g čerstvé
1 ks
 mleté




Postup

  1. 1

    Z vlažného mlieka, roztopenej masti, cukru, droždia, štipky soli, vajca a múky som pripravila palacinkové cesto, ktoré som nechala asi 15 minút odpočinúť. Pri vylievaní z naberačky na panvicu som si pomáhala špachtličkou na rozotretie, cesto je hustejšie ako obvykle.

    Žerbó ako palacinky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Z oboch strán opečené palacinky som potrela tenkou vrstvou marhuľového džemu a posypala len mletými orechami bez práškového cukru, lekvár je sladký dosť. Po stočení som ich ešte poliala čokoládovou polevou. Robím ju často z kakaového prášku, kúska masla, trochy mlieka a kryštálového cukru, rozmiešam metličkou, aby neboli hrudky, nechám prevrieť a pred použitím mierne vychladnúť.

    Žerbó ako palacinky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Možno si viacerí robia podobne plnené palacinky, je to dobrota a rýchlo hotová.

    Žerbó ako palacinky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Rezy boli tiež vynikajúce, hlavne na tretí a štvrtý deň, keď už cesto poriadne zmäklo.

    Žerbó ako palacinky (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

radost
len pochváliť by som chcela..fotky sú tu stále častejšie hotové umelecké diela..za mlada bych zjedla veľa..teraz už len moje oko s pomyslenou chuťou tento recepis zdieľa..keby som-ako nemôžem-smela..:-)
svedka
@kuku a vieš, ze dnes je den palaciniek? Vdaka za inspiraciu, padol vhod na dnes tento receptik :)
1x svedka
svedka
(Mozno bol vcera, nie som si ista-aby som neklamala:)
denyany
Dobré! Ja palacinky nemusím, ale chuť si predstaviť viem. Takže radšej koláč upečiem.
amelie
@svedka , vo Švédsku je palacinkový deň v marci? iný kraj, iný mrav: vo Francúzsku je to na Hromnice, 2. februára:Chandeleur-jour des crèpes:-))) u nás by mohol byť Deň bryndzových halušiek, najlepšie niekedy, keď je dobrá bryndza (máj), ale zemiaky vtedy ešte nie sú dosť "haluškové"... nezaložíme tradíciu, @kukulienka ? bolo by to lepšie ako tie zbytočné hádky:-)))
svedka
@amelie nie, v Amerike vraj :D bol toho plny fb.inak dobry napad :) svedi maju oslavne dni ku mnohym svedskym kolacikom, aj slovaci by mohli mať niečo také ;)
tatranka
Krásny receptík.Tiež veľmi milujem žerbové rezy.No takto ma to nikdy nenapadlo.Palacinky robievam aj na celý plech,ako jednu veľkú a premýšľam,že by to šlo potom tiež takto naplniť na tú veľkosť a stočiť,ako roládu.Príma ! Vyskúšam. 5*




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia