Žerbó ako palacinky (fotorecept)

Autor receptu: kukulienka71

Menej prácna verzia dobre známych rezov, chuť skoro rovnaká.

8-9
porcií
20 minút
príprava

Postup

  1. Z vlažného mlieka, roztopenej masti, cukru, droždia, štipky soli, vajca a múky som pripravila palacinkové cesto, ktoré som nechala asi 15 minút odpočinúť. Pri vylievaní z naberačky na panvicu som si pomáhala špachtličkou na rozotretie, cesto je hustejšie ako obvykle.
  2. Z oboch strán opečené palacinky som potrela tenkou vrstvou marhuľového džemu a posypala len mletými orechami bez práškového cukru, lekvár je sladký dosť. Po stočení som ich ešte poliala čokoládovou polevou. Robím ju často z kakaového prášku, kúska masla, trochy mlieka a kryštálového cukru, rozmiešam metličkou, aby neboli hrudky, nechám prevrieť a pred použitím mierne vychladnúť.
  3. Možno si viacerí robia podobne plnené palacinky, je to dobrota a rýchlo hotová.
  4. Rezy boli tiež vynikajúce, hlavne na tretí a štvrtý deň, keď už cesto poriadne zmäklo.