Zemiaky plnené panenkou

Ján Králik
šéfkuchár hotela Marlene v Oščadnici, 16. septembra 2012
Zemiaky plnené panenkou
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
30 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

8 ks, väčšie
200 g
8 plátkov
1 ks
50 ml
1 PL




Postup

  1. 1

    Zemiaky uvaríme vo vode, vrch odrežeme a vydlabeme vnútro. Vydlabaný zemiak naplníme plnkou, navrch dáme plátok syra a zapečieme v rúre.

  2. 2

    Plnka: mäso nakrájame na tenké rezance, orestujeme na oleji s cibuľou, trochu poprášime hladkou múkou, podlejeme trochou vody. Môžeme pridať ďalšie suroviny podľa fantázie (šunku, kukuricu a podobne).

Diskusia k receptu

helca103
myslím,žeby tam stačilo aj lacnejšie mäso, škoda takto upravovať drahú panenku




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia