Zemiakový šalát

Zemiakový šalát
Foto: miskamm
miskammMiskamm, 34 ročná žena, Frankfurt nad Mohanom, Nemecko, recept pridala: 1. júla 2012 19:15Ďalšie jej recepty

Tak takýto šalát som naposledy jedla na vianoce na Slovensku. Na veľkú noc som bola u kamarátky a sľúbila som jej pekné slovenské veľkonočné sviatky.... Šalát bol hlavnou atrakciou a bol veľkým úspechom...

Postup prípravy receptu

1

Zemiaky dobre umyjeme v studenej vode. Ja ich poriadne očistím kefou na riad (ale prosim nie tou istou, ktorou aj riad umývame!!!).
Zemiakový šalát - obrázok 1

2

Zemiaky dáme variť v jemne osolenej vode asi tak 30 minút.
Zemiakový šalát - obrázok 2

3

Väčšie zemiaky nechám aj dlhšie. Pridam však vajíčka a uvarím ich natvrdo.
Zemiakový šalát - obrázok 3

4

Medzičasom si nakrájam mrkvu. Hrášok a mrkvu sceíime. Mrkvu si povyberám a nakrájam cez sitko na vajíčka.
Zemiakový šalát - obrázok 4

5

Uhorky nakrájame na malé kúsky. Vodu zo zaváraných uhoriek si odložíme, nevylievame!
Zemiakový šalát - obrázok 5

6

Cibuľku nakrájame na jemno.
Zemiakový šalát - obrázok 6

7

Zemiaky scedíme a necháme vychladnúť. Potom ich ošúpeme a pretlačíme cez sitko.
Zemiakový šalát - obrázok 7

8

Vajíčka opláchneme pod studenou vodou a ošúpeme. Necháme vychladnúť a pretlačíme cez sitko.
Zemiakový šalát - obrázok 8

9

Všetky suroviny zmiešame vo väčšej miske, dochutíme a necháme odstať cez noc.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovalo 5 ľudí (2,6 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • elekra, 1. júla 2012 o 19:57
    Náš vianočný šalát...


  • marijanka712, 1. júla 2012 o 20:30
    ja tam ešte pridám na drobno pokrájané kyslé jablčko inač všetky suroviny detto a do bieleho joguru pridám len 2PL majonezy a s tým zalievam ľahšie stravitelné.


  • izabella929, 2. júla 2012 o 15:02
    fúúúúha, ale vyzerá parádne.-))) veľmi mám rada, aj keď som od neho vždy chorá...


  • evanaaa, 3. júla 2012 o 22:46
    Robím skoro tak isto, len mrkvu si varím sama, stačí 20 minút. Je lepšia ako zaváraná. Len tento šalát je, ako píše aj @elekra , vianočný a veľkonočný, teraz, v horúcom lete by som sa ho bála robiť.


  • peter64, 6. júla 2012 o 12:10
    zemiaky sa varia bez soli a namiesto maizeny používam tatársku omáčku ale inač ok


  • silvanapia, 29. augusta 2012 o 17:43
    urobila som dneska pre moju rodinu ale dala som len dve lyzicky majonezy a kyslu smotanu neni to take tazke


  • jozka2, 8. septembra 2012 o 23:03
    Holky bola som u jednej talianky na obed a salat bol chutovo vyborny tak som sa pytala ako to robi,mrkvu trie surovu na struhadle na jablka/mrkvu mozno cast dat aj varenu,skuste je to vynikajuca chut


  • odile304, 8. decembra 2012 o 16:35
    Recept je klasika, ja tiez davam aj jablko, doda to sviezost. Ale ma sokovalo, ze varite zemiaky spolu s vajickami v tej istej vode!


  • riwexi, 20. decembra 2012 o 16:53
    Odile, vieš, my tu teraz šetríme aj s vodou, hahaha. Keď ju necháme vychladnúť, ešte ňou zalejeme aj kvety. :-D


  • kmartulka, 22. decembra 2012 o 16:27
    Všetko robím rovnako, len pridávam pár kvapiek oleja väčšinou slnečnicový, olivový nám nechutí. Vajíčka čistím podľa rady pani Jiřiny Bohdalovej: Uvarené scedím, ešte horúce v hrnci otrieskam o seba a okraj hrnca, až potom, keď sú poriadne škrupinky polámané, nalejem na ne studenú vodu a verte alebo nie škrupinky sa samé oddelia bez poškodenia vajíčka


  • radox1, 22. decembra 2012 o 16:41
    klasika je klasika,super.


  • lenkas, 23. decembra 2012 o 16:37
    na mojom uz sa pracuje! mnam


  • balogova, 9. marca 2013 o 15:51
    Pani zlata tak od vas by som si zemiakovy šalat určite ned pretože z celu ruku tam močit fujjjj čo za recept....čo nepoznate varech sorry ale hnusi sa mi to velmy


  • bavila, 24. marca 2013 o 20:09
    fuj a celu ruku tam vopchať to čo je na vracanie mi ide to ako že potom ponúknete hosťom. Ty kokso hygiena už sa u nikoho ani neponuknem


  • jody, 24. marca 2013 o 20:41
    @bavila , ta ruka je urcite cistejsia, nez tvoje reci


  • tiginko, 24. marca 2013 o 22:10
    na vracanie sú tvoje reči @bavila . Co @balogova zabudla heslo?


  • violeta, 24. marca 2013 o 22:27
    @bavili a @balogovej sa zastavat nebudem, ale ta fotka c.9 ma tiez prekvapila. Samozrejme by som si takto recept nedovolila komentovat. Takto som vsak salat nikdy nemiesala, aspon to @miskamm nemusela nafotit:(


  • norikadz, 29. marca 2013 o 19:31
    moja babka vzdy hnietila kysnute cesto rukami, ktore si samozrejme niekolkokrat vyumyvala. A nikdy sa mi nehnusili jej buchty....
    Vzdy mi je sympatickejsia cista ruka v salate ako blbe "pseudohygienicke" reci nejakych fajnoviek co mozno aj cibulu krajaju v rukaviciach a potapacskych okuliaroch /aby si slzami nerozmazali make up/


  • njdevil, 29. marca 2013 o 19:37
    @balogova , aj mne sa nieci hnusi....VELMI...


  • violeta, 29. marca 2013 o 19:39
    @norikadz , ja cesto na buchty miesam rukami doteraz, aj ich rukami tvarujem, aj fasirky, kuracie prsia atd., ale to je vsetko pred tepelnou upravou...


  • tatranka007, 29. marca 2013 o 19:39
    Aj moja mamina miesa salat rukami vo velkom vandliku a vobec mi to nevadi. Vravi, ze tak sa najlepsie premiesa. A moja mamina ma labu ako vesliarske padlo, tak jej verim. Podotykam ze ruky ma cistejsie ako reci niektorych tu na vareche.


  • norikadz, 29. marca 2013 o 20:03
    @violeta , ja si myslím, ze je jedno, či nasleduje tepelná úprava.
    Čistá ruka je predsa "pracovný" nástroj k vareniu /nemýliť si so stolovaním!/. Dotyk ruky a jedla je predsa každodenná záležitosť- chlieb, zelenina, prípadne príprava obloženej misy. Priznávam, že v tomto recepte je trošku nešťastná tá fotografia, ale v princípe je to len detail.


  • violeta, 29. marca 2013 o 20:10
    @norikaz , v pohode, ja sa vobec nechcem dotahovat, bol to moj nazor. Viem, ze v mnohych kulturach sa rukami aj je (teda len pravou:-D). Salat je urcite dobry, ja ho robim podobne (myslim zlozenie). Pekny vecer!


  • arasidka, 2. júla 2013 o 19:57
    Tak, tak dievčence, v kuchyni sa nedá vyhnúť mnohým prácam pri varení, keď ruku nič nenahradí. Či sú to koláče, mäso, alebo príprava iných jedál.


  • miskoskulko, 20. decembra 2014 o 20:11
    @miskamm prosim o radu...ten pomer ,,1pohar" sa mysli aky? :-) dakujem


  • miskamm, 23. decembra 2014 o 11:12
    Ja davam asi tak 375 g bud v skle alebo plechovke. .. to je priblizne hmotnost odkvapkanej zeleniny ...


  • miskoskulko, 23. decembra 2014 o 13:07
    @miskamm dakujem,presne taku flasu doma mam :-)


  • miskoskulko, 31. decembra 2014 o 10:08
    @miskamm dakujem za recept,aj dnes robim salatik,je to mnamka :-) sice len polovicnu davku,ale uz len podla Tvojho receptu ;-) muz ma rad salat podla jeho ocina...mali sme nase prve spolocne sviatky a velmi mu chutil salat odomna,co ma velmi tesi a odporucam recept dalej ;-) vsetko dobre zelam :-)


  • marcel83, 31. decembra 2014 o 10:15
    Nabuduce vyskusaj pouzit salatove zemiaky (ruzove). Nerozpadaju sa tolko a nieje potom salat taky "mazlavy". Inak jednako robim aj ja, mimo tej stavy uharkovej a horcice. Davam citron, ak treba kyslejsi a horcica tam podla mna nema co hladat... A este korenie a sol nemas v postupe. Inak ok.


  • tiginko, 31. decembra 2014 o 12:53
    horčica tam teda má čo hľadať, keď ty tak kategoricky, tak aj ja :-)


  • radox1, 31. decembra 2014 o 13:21
    ferari medzi zemiakmi su tie rohlickove typu A,len su drahe a tazko sa zhanaju.a nie vsetky ruzove su vhodne na salat,su medzi nimi aj typ C,a to by bola na salat katastrofa.


  • frezia68, 31. decembra 2014 o 13:49
    Vyskúšajte robiť šalát z varenej čerstvej mrkvy a mrazeného hrášku,má to lepšiu chuť,ako zavárané,Mrazený len chvíľku povariť a má chuť,ako čerstvý (no,skoro).A či horčica,či majonéza,jogurt atď.,každý podľa chuti zdravia :-) Veselého Silvestra a všetko najlepšie :-)))



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Modranské rakvičky
Nebojte sa, nepôjdeme na kar. „Po rozum“ pôjdeme do kuchyne Aničky Horáčkovej do Sudoměříc.

Červená grilovačka
Grilovanie (vraj) umožňuje šetrnejšiu prípravu potravín ako klasické vyprážanie alebo pečenie.

Šéfkuchár Oldřich Sahajdák: Chceme mať reštauráciu plnú spokojných ľudí
Pražská reštaurácia La Degustation Bohême Bourgeoise, v ktorej je šéfkuchárom a spolumajiteľom Oldřich Sahajdák, získala Michelinovu hviezdu prvý krát v roku 2012 a od tej doby si prestížne ocenenie každý rok obhájila.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 32/2015: Kuracina Kuracina
Časopis Varecha v piatok 7. júla v denníku Pravda.


TOPlist