Varecha.sk má 5 narodeniny. Ďakujeme za vašu priazeň

Zemiakový šalát

Zemiakový šalát
Foto: miskamm
miskammMiskamm, recept pridal: 1. júla 2012 19:15Ďalšie jeho recepty

Tak takýto šalát som naposledy jedla na vianoce na Slovensku. Na veľkú noc som bola u kamarátky a sľúbila som jej pekné slovenské veľkonočné sviatky.... Šalát bol hlavnou atrakciou a bol veľkým úspechom...

Postup prípravy receptu

1

Zemiaky dobre umyjeme v studenej vode. Ja ich poriadne očistím kefou na riad (ale prosim nie tou istou, ktorou aj riad umývame!!!).
Zemiakový šalát - obrázok 1

2

Zemiaky dáme variť v jemne osolenej vode asi tak 30 minút.
Zemiakový šalát - obrázok 2

3

Väčšie zemiaky nechám aj dlhšie. Pridam však vajíčka a uvarím ich natvrdo.
Zemiakový šalát - obrázok 3

4

Medzičasom si nakrájam mrkvu. Hrášok a mrkvu sceíime. Mrkvu si povyberám a nakrájam cez sitko na vajíčka.
Zemiakový šalát - obrázok 4

5

Uhorky nakrájame na malé kúsky. Vodu zo zaváraných uhoriek si odložíme, nevylievame!
Zemiakový šalát - obrázok 5

6

Cibuľku nakrájame na jemno.
Zemiakový šalát - obrázok 6

7

Zemiaky scedíme a necháme vychladnúť. Potom ich ošúpeme a pretlačíme cez sitko.
Zemiakový šalát - obrázok 7

8

Vajíčka opláchneme pod studenou vodou a ošúpeme. Necháme vychladnúť a pretlačíme cez sitko.
Zemiakový šalát - obrázok 8

9

Všetky suroviny zmiešame vo väčšej miske, dochutíme a necháme odstať cez noc.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovali 3 ľudia (3,7 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • elekra, 1. júla 2012 o 19:57
    Náš vianočný šalát...


  • marijanka712, 1. júla 2012 o 20:30
    ja tam ešte pridám na drobno pokrájané kyslé jablčko inač všetky suroviny detto a do bieleho joguru pridám len 2PL majonezy a s tým zalievam ľahšie stravitelné.


  • izabella929, 2. júla 2012 o 15:02
    fúúúúha, ale vyzerá parádne.-))) veľmi mám rada, aj keď som od neho vždy chorá...


  • evanaaa, 3. júla 2012 o 22:46
    Robím skoro tak isto, len mrkvu si varím sama, stačí 20 minút. Je lepšia ako zaváraná. Len tento šalát je, ako píše aj @elekra , vianočný a veľkonočný, teraz, v horúcom lete by som sa ho bála robiť.


  • peter64, 6. júla 2012 o 12:10
    zemiaky sa varia bez soli a namiesto maizeny používam tatársku omáčku ale inač ok


  • silvanapia, 29. augusta 2012 o 17:43
    urobila som dneska pre moju rodinu ale dala som len dve lyzicky majonezy a kyslu smotanu neni to take tazke


  • jozka2, 8. septembra 2012 o 23:03
    Holky bola som u jednej talianky na obed a salat bol chutovo vyborny tak som sa pytala ako to robi,mrkvu trie surovu na struhadle na jablka/mrkvu mozno cast dat aj varenu,skuste je to vynikajuca chut


  • odile304, 8. decembra 2012 o 16:35
    Recept je klasika, ja tiez davam aj jablko, doda to sviezost. Ale ma sokovalo, ze varite zemiaky spolu s vajickami v tej istej vode!


  • riwexi, 20. decembra 2012 o 16:53
    Odile, vieš, my tu teraz šetríme aj s vodou, hahaha. Keď ju necháme vychladnúť, ešte ňou zalejeme aj kvety. :-D


  • kmartulka, 22. decembra 2012 o 16:27
    Všetko robím rovnako, len pridávam pár kvapiek oleja väčšinou slnečnicový, olivový nám nechutí. Vajíčka čistím podľa rady pani Jiřiny Bohdalovej: Uvarené scedím, ešte horúce v hrnci otrieskam o seba a okraj hrnca, až potom, keď sú poriadne škrupinky polámané, nalejem na ne studenú vodu a verte alebo nie škrupinky sa samé oddelia bez poškodenia vajíčka


  • radox1, 22. decembra 2012 o 16:41
    klasika je klasika,super.


  • lenkas, 23. decembra 2012 o 16:37
    na mojom uz sa pracuje! mnam


  • balogova, 9. marca 2013 o 15:51
    Pani zlata tak od vas by som si zemiakovy šalat určite ned pretože z celu ruku tam močit fujjjj čo za recept....čo nepoznate varech sorry ale hnusi sa mi to velmy


  • bavila, 24. marca 2013 o 20:09
    fuj a celu ruku tam vopchať to čo je na vracanie mi ide to ako že potom ponúknete hosťom. Ty kokso hygiena už sa u nikoho ani neponuknem


  • jody, 24. marca 2013 o 20:41
    @bavila , ta ruka je urcite cistejsia, nez tvoje reci


  • tiginko, 24. marca 2013 o 22:10
    na vracanie sú tvoje reči @bavila . Co @balogova zabudla heslo?


  • violeta, 24. marca 2013 o 22:27
    @bavili a @balogovej sa zastavat nebudem, ale ta fotka c.9 ma tiez prekvapila. Samozrejme by som si takto recept nedovolila komentovat. Takto som vsak salat nikdy nemiesala, aspon to @miskamm nemusela nafotit:(


  • norikadz, 29. marca 2013 o 19:31
    moja babka vzdy hnietila kysnute cesto rukami, ktore si samozrejme niekolkokrat vyumyvala. A nikdy sa mi nehnusili jej buchty....
    Vzdy mi je sympatickejsia cista ruka v salate ako blbe "pseudohygienicke" reci nejakych fajnoviek co mozno aj cibulu krajaju v rukaviciach a potapacskych okuliaroch /aby si slzami nerozmazali make up/


  • njdevil, 29. marca 2013 o 19:37
    @balogova , aj mne sa nieci hnusi....VELMI...


  • violeta, 29. marca 2013 o 19:39
    @norikadz , ja cesto na buchty miesam rukami doteraz, aj ich rukami tvarujem, aj fasirky, kuracie prsia atd., ale to je vsetko pred tepelnou upravou...


  • tatranka007, 29. marca 2013 o 19:39
    Aj moja mamina miesa salat rukami vo velkom vandliku a vobec mi to nevadi. Vravi, ze tak sa najlepsie premiesa. A moja mamina ma labu ako vesliarske padlo, tak jej verim. Podotykam ze ruky ma cistejsie ako reci niektorych tu na vareche.


  • norikadz, 29. marca 2013 o 20:03
    @violeta , ja si myslím, ze je jedno, či nasleduje tepelná úprava.
    Čistá ruka je predsa "pracovný" nástroj k vareniu /nemýliť si so stolovaním!/. Dotyk ruky a jedla je predsa každodenná záležitosť- chlieb, zelenina, prípadne príprava obloženej misy. Priznávam, že v tomto recepte je trošku nešťastná tá fotografia, ale v princípe je to len detail.


  • violeta, 29. marca 2013 o 20:10
    @norikaz , v pohode, ja sa vobec nechcem dotahovat, bol to moj nazor. Viem, ze v mnohych kulturach sa rukami aj je (teda len pravou:-D). Salat je urcite dobry, ja ho robim podobne (myslim zlozenie). Pekny vecer!


  • arasidka, 2. júla 2013 o 19:57
    Tak, tak dievčence, v kuchyni sa nedá vyhnúť mnohým prácam pri varení, keď ruku nič nenahradí. Či sú to koláče, mäso, alebo príprava iných jedál.



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Varecha 40/2014: Hus a kačka
Časopis Varecha v piatok 3. októbra v denníku Pravda.

Fernando Perez Arellano: Šéfkuchár a majiteľ najlepšej reštaurácia na ostrove Malorka
Srší energiou a nešetrí slovami. Pracoval v najlepších európskych reštauráciách, až nakoniec založil svoju.

Bôčik na čiernom pive
Strýko Milan prežil takmer celý svoj život v Sudoměriciach. Len kúsok od dnešných slovenských hraníc, len dve míle od Skalice.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 40/2014: Hus a kačka Hus a kačka
Časopis Varecha v piatok 3. októbra v denníku Pravda.


TOPlist