Zemiakový šalát

Autor receptu: miskamm

Tak takýto šalát som naposledy jedla na vianoce na Slovensku. Na veľkú noc som bola u kamarátky a sľúbila som jej pekné slovenské veľkonočné sviatky.... Šalát bol hlavnou atrakciou a bol veľkým úspechom...

Postup

  1. Zemiaky dobre umyjeme v studenej vode. Ja ich poriadne očistím kefou na riad (ale prosim nie tou istou, ktorou aj riad umývame!!!).
  2. Zemiaky dáme variť v jemne osolenej vode asi tak 30 minút.
  3. Väčšie zemiaky nechám aj dlhšie. Pridam však vajíčka a uvarím ich natvrdo.
  4. Medzičasom si nakrájam mrkvu. Hrášok a mrkvu sceíime. Mrkvu si povyberám a nakrájam cez sitko na vajíčka.
  5. Uhorky nakrájame na malé kúsky. Vodu zo zaváraných uhoriek si odložíme, nevylievame!
  6. Cibuľku nakrájame na jemno.
  7. Zemiaky scedíme a necháme vychladnúť. Potom ich ošúpeme a pretlačíme cez sitko.
  8. Vajíčka opláchneme pod studenou vodou a ošúpeme. Necháme vychladnúť a pretlačíme cez sitko.
  9. Všetky suroviny zmiešame vo väčšej miske, dochutíme a necháme odstať cez noc.