Zemiakovo-tekvicový gratin

elixir - fotkaelixir, 1. marca 2015
Zemiakovo-tekvicový gratin
Foto: elixir

Toto jedlo som ochutnala u nás v kantíne, páčilo sa mi, včera som ho skúsila pripraviť doma.

3
porcie
20 minút
príprava
60 minút
na 200 °C

Suroviny

1 ks malá
4 ks stredne veľké
1 strúčik
1 ks menšie
120 g strúhaný
2 ks
100 ml
0,5 (ČL alebo viac korenie)
0,5 ČL mletá
2 PL




Postup

  1. 1

    Tekvicu zbavíme semiačok a ošúpeme, pokrájame na drobnejšie. Zemiaky, cesnak a jablko ošúpeme a nakrájame na plátky. Dáme do zapekacej misy, polejeme olejom, osolíme podľa chuti, hojne posypeme čiernym korením, pridáme škoricu a garam masala a dobre zamiešame, aby sa koreniny všade dostali.

  2. 2

    Strúhaný syr zmiešame so smotanou a vajciami, a polejeme nimi po povrchu zeleninu v zapekacej mise, rozotrieme.

  3. 3

    Dáme piecť na hodinu na 200°C. Po upečení posypeme žeruchou a podávame. K jedlu sa hodí dip z kyslej smotany.

Diskusia k receptu

elixir
@viera1 z predváraných som neskúšala, možno nabudúce... :) Ale prepečú sa v pohode, len ich treba nakrájať na tenko.
@izabella929 ďakujem Ti :)



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia