Zemiakovo-tekvicový gratin
Autor receptu: elixir
Toto jedlo som ochutnala u nás v kantíne, páčilo sa mi, včera som ho skúsila pripraviť doma.
3 porcie |
20 minút príprava |
60 minút na 200 °C |
Postup
- Tekvicu zbavíme semiačok a ošúpeme, pokrájame na drobnejšie. Zemiaky, cesnak a jablko ošúpeme a nakrájame na plátky. Dáme do zapekacej misy, polejeme olejom, osolíme podľa chuti, hojne posypeme čiernym korením, pridáme škoricu a garam masala a dobre zamiešame, aby sa koreniny všade dostali.
- Strúhaný syr zmiešame so smotanou a vajciami, a polejeme nimi po povrchu zeleninu v zapekacej mise, rozotrieme.
- Dáme piecť na hodinu na 200°C. Po upečení posypeme žeruchou a podávame. K jedlu sa hodí dip z kyslej smotany.