Zemiakové pagáče fotorecept - vynikajúce

sonulienka - fotkasonulienka, 27. decembra 2012

Robila som zemiakové pagáče povodne som ich nechcela uverejniť tak som postup nefotila ale nedalo mi lebo sú výborné tak aspoň takto ich sem Zobraziť celý popisRobila som zemiakové pagáče povodne som ich nechcela uverejniť tak som postup nefotila ale nedalo mi lebo sú výborné tak aspoň takto ich sem dávam.

138
porcií
120 minút
príprava
80 minút
na 180 °C

Suroviny

1 kg
5 ks varené v šupke
42 g
4 ČL
1 ČL
2 dcl
5-7 dcl
2 ks
125 g




Postup

  1. 1

    Urobíme si kvások, pokiaľ sa nám robí preosejeme si múku, zohrejeme mlieko. Ja som miesila na stroji tak som si dala najprv vlažné mlieko,preosiatu múku asi dve tri lyžice nastrúhané zemiaky, soľ,cukor trochu premiešala pridala olej,žĺtka a na koniec kvások. Miešala 10 minút. Cesto som dala na jednu hodinu nakysnúť. Keď bolo cesto nakysnuté som ho rozvaľkala nastrúhala som ceru na ceru som dala ostatné nastrúhané zemiaky a preložila na štyri krát. Cesto som znovu rozvaľkala znovu poskladala toto som opakovala ešte tri krát.Nenechávala som už podkysnúť. Potom som si cesto rozvaľkala asi na hrúbku jeden centimeter a vykrajovala kolieska ktoré som potierala vajíčkom posypala syrom,morskou hrubozrnnou soľou ľanovým semiačkom sézamom na kto čo má.Dala piecť na 180 stupňov do ružova asi 20 minút. Vyšlo mi 138 kusov a sú fakt výborné.

    Zemiakové pagáče fotorecept - vynikajúce - obrázok 1
  2. 2

    Ešte detail.

    Zemiakové pagáče fotorecept - vynikajúce - obrázok 2
  3. 3

    A prajem dobrú chuť.

    Zemiakové pagáče fotorecept - vynikajúce - obrázok 3

Diskusia k receptu

medovnicek
krásne pagáčiky a recept mi teraz prišiel veľmi vhod, už si hľadám slané chuťovky k Silvestru:)
ailuj82
Aj mne sa páčia, len ozaj tam ide až 7 dcl mlieka? ĎAkujem, určite vyskúšam :)
sonulienka
Či ide 7 dcl mlieka? Ja tak ako som písala miešam cesto strojom tak pridávam mlieko nemusíš dať 7 dcl skús dať 5 dcl a ak by bolo cesto husté pridaj ešte trocha.Neviem či budeš miesiť v rukách ak áno určite daj len 5 dcl.Napíš či sa podarili.
sonulienka
@fr ézia68 áno a to aj mňa na tomto recepte zarazilo ale dodržala som presne tak ako bolo napísané a na počudovanie je to výborné.
medulienka122
inokedy robím všetko z polovičnej dávky, ale tento určite spravím celú dávku, lebo slané milujeme všetci, ďakujem za dobrý recept
orchidea
mám podobný recept a sú ozaj výborné... máš ich krásne
stanina
Ahoj, prosím tě můžeš mi napsat co to je 125 g. Cera? Píše se tu, že místo másla, tak asi nějaký tuk? Vypadají krásně, ráda bych je vyzkoušela. Díky. S
sonulienka
@ancicka na budúce skúsim ale tak ako som už písala samu ma to prekvapilo tak som chcela skúsiť nesklamalo ale skúsim aj ako chutia keď dám bravčovú masť. A škvarkové robím tiež aj trojaké rada skúšam nové receptíky veď si sa už asi presvedčila a ďakujem za komentík
astheart
Cera je ztužený tuk. Do těsta se dává proto, aby těsto vypadalo podobně jako lístkové. (Mám zkušenost se záviny.) :)
sonulienka
Nie je za čo, napíš ako chutili.Prajem príjemné strávenie Silvestra a v novom roku veľa zdravia,lásky a porozumenia.
mesiar50



sonulienka
Tvoje pagáčiky nemajú chybu.Vypadajú velmi chutne.
Prajem v novom roku hodne zdravia,šťastia a vela pohody.
sonulienka
Ďakujem veľmi pekne za krásne prianie aj ja prajem veľa lásky,porozumenia,zdravia a pohody v novom roku 2013.
mambulienka
Toto mi nerobte! Vyzeraju fantasticky, zajtra pride navsteva, tak ich hned upeciem. Dufam, ze budu take nadherne, ako tie Vase ;)
sonulienka
@mambulienka na Vareche si všetci tykáme a ďakujem za komentík treba skúsiť dúfam, že sa podaria budem držať palce a daj vedieť.
mambulienka
Sonulienka, pagaciky sa podarili a su eno nuno ;) dakujem za uzasny receptik a vzdy ked pagaciky budem piect, si na Vas spomeniem, este raz dakujeeeeem!
PS: nemam ich take krasne, ako tie Vase :)
labuska
Sonulienka mám podobný recept len tam šla na toto množstvo jedna HERA , cesto kysne a tak som obzerala podobne , skusim dnes tieto s cerou - snád budu take krásne a chutne ako vyzeraju tie vaše a naozaj len 125gr na cele množstvo? v mojom recepte bola jedna hera celá a to je 250gr
luss44
dnes som napiekla tieto pagáčiky, len som 1/3 múky nahradila celozrnnou, reku aké to bude, ale nie je to ani poznať, len sú trochu bodkované ako grahamové :) inak veľmi dobrý recept, pagáčiky sú mäkulinké, v rámci jesenného upratovania záhrad sme ochutnali spolu so susedami a recept je už posunutý ďalej... :)
sonulienka
@luss44 tak to ma veľmi teší urobila si mi s týmto komentárom dobrú náladu na nedeľu a asi niečo nové vyskúšam a hodím sem.Prajem príjemnú nedeľu a ďakujem.
ailuj82
Tak musím povedať, že v tom názve ozaj neklameš - sú vynikajúce :)
Len do *plnky* som nedala ceru, ale brav. masť a maslo.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia