Zeleninový rezeň inak

Zeleninový rezeň inak
Foto: daewootn
daewootnDaewootn, recept pridal: 26. mája 2011 16:02Ďalšie jeho recepty

Tento recept sa v našej domácnosti dostane na stôl vždy vtedy ak nie je čas na dlhé vyváranie. Je to rýchlovka, nenáročná na čas, vhodná leto, zima. Ingredencie, nakoľko recept nie je na ne náročný, sa vždy v chladničke nájdu. Na postup spracovania je veľmi jednoduchý a až tak, že na tvorbe sa môžu podieľať aj deti, finančné náklady zanedbateľné, domáca pani si ho ocení hlavne pri prepade neohlásenej návštevy tu sa dá použiť všakovo, či ako hlavné menu, alebo doplnkom studenej kuchyne.

Suroviny

40
minút
príprava
30
minút
na 120 °C

Postup prípravy receptu

1

Výzorovo sa skôr jedná o omeletu ale v dobe keď sme boli s manželkou na dovolenke v Liptovskom Jáne, hotel Máj, podávalo sa to ako „ Zeleninový rezeň so zemiakovou kašou „ Postup: Uvarenú mrazenú zeleninu dám do misky. V druhej miske ušľahám vajcia / 3ks / bielok - žĺtok spolu /, pridám mlieko, HRUBÚ múku spracujem ako cestíčko na palacinky / nie riedke , nie husté, cestíčko vlejem do misky v ktorej mám vloženú zeleninu, dobre premiešam a vlejem do maximálne zohriateho oleja - naberačkou, ktorá je vhodná obsahom k priemeru dna hrnca s olejom. Čím menší bude priemer dna tým môžeme pracovať s menším obsahom oleja, toho musí byť viac na výšku, aby vložené cesto nepadlo na dno a neprihorelo. Cesta nesmie byť veľa, rezeň by nebol po obvode chrumkavý. Použitá zelenina môže byť aj z jedného druhu, karfiol, mrkva, zelená fazuľka - medze sa nekladú, väčšie kúsky treba podľa vkusu - potreby upraviť - nasekať. Prax ukáže ďalšie vylepšenie. Konzumácia teplé aj studené, so zemiakmi, ryžou a pod., ale tiež na cestu medzi chlebom, pečivom pri cestovaní a výletoch.
Zeleninový rezeň inak - obrázok 1



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • kuchticka, 27. mája 2011 o 05:54
    Vyzera to skvele. Mam rada vsetko zo zeleniny, len nerada vysmazam. V poslednom case sa vyhybam vsetkemu, co musi byt smazene. Preto uz nerobim bozie milosti a RUZE. Ked mame mat rezne (asi 2x do roka) obalim a smazit musi manzel. On varit nevie vobec nic, ale smazit rezne vie, lebo ich lubi.


  • jody, 27. mája 2011 o 07:47
    Áno, toto jedlo je super. Dávno som ho nerobila, ďakujem za pripomenutie. Ja ich robievam takto - » varecha.pravda.sk/recepty/zeleninove-rezne-s-cesnakovou-s...
    .


  • garanco, 27. mája 2011 o 08:37
    Zaujímavý recept, určite treba vyskúšať.


  • marta23, 27. mája 2011 o 09:37
    A netreba okoreniť, osoliť? Asi áno, aspoň to cestíčko.


  • daewootn, 27. mája 2011 o 12:49
    ........pre jody, ďakujem za info, je to skoro zhodné, v mojom je redšie
    cestičko, kto bude mať chuť na rezníky má si z čoho vybrať....


  • daewootn, 27. mája 2011 o 12:51
    ......marta23, ďakuje za upozornenie, v rozpise som soľ uviedol, mal som za to, že to stačí, pekný deň prajem.


  • evanaaa, 27. mája 2011 o 15:31
    Niekedy som robila aj ja, ale pre môjho muža by tam musela byť aspoň šunka nakrájaná. Tiež robím na panvici, minimálne množstvo oleja, dá sa aj tak.
    Kuchticka, rozosmiala si ma, to o tvojom mužovi, no, môj tiež má rád rezne ale vyprážať ich nebude.


  • daewootn, 27. mája 2011 o 16:34
    .......pre evanaaa, to je taký rezeň, že čo tam vhodíš, tak to sa ujme,
    pre manžela všetko, nie je problém vložiť šunkový salám, alebo na panvici usmažiť kúsky kuraťa, alebo bravčovinky a je to aj pre neho,
    príjemný deň a dobrú chuť prajem...


  • zirafninka1, 28. mája 2011 o 12:26
    toto si ukladam. dik



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Jablkový bioperník
Opäť sa začala teplá zima. Príroda trpí a ľudia v poltopánkach sa túlajú lesnými cestičkami.

Šéfkuchár Miroslav Milučký: Ľudia sa radi s jedlom na tanieri hrajú
Ak chcete zažiť gastronomický zážitok v pokojnej atmosfére, zakúsiť noblesu a genius loci starej Bratislavy, určite navštívte Francúzsku reštauráciu v bratislavskom Hoteli Devín. Kulinárske špeciality od šéfkuchára Miroslava Milučkého vám v nej pohladia všetky zmysly.

Magnesia Red vo vás prebudí silu
Kto by nemiloval podmanivú a energizujúcu chuť červeného ovocia? Teraz si tento skvelý zážitok môžete vychutnať vďaka novej minerálnej vode Magnesia Red s unikátnou kombináciou prírodného horčíka a šťavy z červeného ovocia. Či už si zvolíte Magnesia Red grapefruit, jahoda, malina alebo červená ríbezľa, každá z nich vás uchváti a prebudí vo vás skrytú životnú silu.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 52/2014: Silvestrovské menu Silvestrovské menu
Časopis Varecha v sobotu 27. decembra v denníku Pravda.


TOPlist