Zeleninový rezeň inak

Autor receptu: daewootn

Tento recept sa v našej domácnosti dostane na stôl vždy vtedy ak nie je čas na dlhé vyváranie. Je to rýchlovka, nenáročná na čas, vhodná leto, zima. Ingredencie, nakoľko recept nie je na ne náročný, sa vždy v chladničke nájdu. Na postup spracovania je veľmi jednoduchý a až tak, že na tvorbe sa môžu podieľať aj deti, finančné náklady zanedbateľné, domáca pani si ho ocení hlavne pri prepade neohlásenej návštevy tu sa dá použiť všakovo, či ako hlavné menu, alebo doplnkom studenej kuchyne.

40 minút
príprava
30 minút
na 120 °C

Suroviny

Postup

  1. Výzorovo sa skôr jedná o omeletu ale v dobe keď sme boli s manželkou na dovolenke v Liptovskom Jáne, hotel Máj, podávalo sa to ako „ Zeleninový rezeň so zemiakovou kašou „ Postup: Uvarenú mrazenú zeleninu dám do misky. V druhej miske ušľahám vajcia / 3ks / bielok - žĺtok spolu /, pridám mlieko, HRUBÚ múku spracujem ako cestíčko na palacinky / nie riedke , nie husté, cestíčko vlejem do misky v ktorej mám vloženú zeleninu, dobre premiešam a vlejem do maximálne zohriateho oleja - naberačkou, ktorá je vhodná obsahom k priemeru dna hrnca s olejom. Čím menší bude priemer dna tým môžeme pracovať s menším obsahom oleja, toho musí byť viac na výšku, aby vložené cesto nepadlo na dno a neprihorelo. Cesta nesmie byť veľa, rezeň by nebol po obvode chrumkavý. Použitá zelenina môže byť aj z jedného druhu, karfiol, mrkva, zelená fazuľka - medze sa nekladú, väčšie kúsky treba podľa vkusu - potreby upraviť - nasekať. Prax ukáže ďalšie vylepšenie. Konzumácia teplé aj studené, so zemiakmi, ryžou a pod., ale tiež na cestu medzi chlebom, pečivom pri cestovaní a výletoch.