Zapekaný karfiol (fotorecept)

Zapekaný karfiol (fotorecept)
Foto: evusik
evusikEvusik, recept pridal: 14. januára 2011 16:02Ďalšie jeho recepty

Keď nemám čas na varenie, toto je rýchla varianta dobrého obeda. Prehľadám chladničku, mrazničku, komoru a uvarím z toho čo som našla.

Suroviny

4
porcie
20
minút
príprava
20
minút
na 200 °C

Postup prípravy receptu

1

Ako prvé si dáme variť na kolieska nakrájané zemiaky. Karfiol rozoberieme a krátko asi 5 minút povaríme a scedíme. Pridáme nakrájanú šunku, hríby (šampiňóny, alebo mrazené z domáce zberu....) a červenú papriku - ja som dala kápiu nakrájanú na kocky.
Zapekaný karfiol (fotorecept) - obrázok 1

2

Na studenú panvicu si dáme kyslú smotanu, črievkový- tavený syr, a veľa pretlačeného cesnaku, čierne korenie. Ja som toto jedlo vôbec nesolila, syr je slaný dosť. Prehrejeme len toľko aby sa syr a smotana spojili.....
Zapekaný karfiol (fotorecept) - obrázok 2

3

a vylejeme na karfiolovú zmes. Premiešame.
Zapekaný karfiol (fotorecept) - obrázok 3

4

Do zapekacej misky naukladáme predvarené zemiaky, navrch dáme karfiolovú zmes....
Zapekaný karfiol (fotorecept) - obrázok 4

5

...nato ešte poukladáme vrstvu zemiakov, zakryjeme alobalom a dáme zapiecť do vyhriatej rúry na 15-20 minút .....
Zapekaný karfiol (fotorecept) - obrázok 5

6

.... potom vyberieme z rúry, posypeme strúhaným syrom a dáme ešte na chvíľu zapiecť.
Zapekaný karfiol (fotorecept) - obrázok 6

7

A takýto zapečený karfiol vyberieme z rúry, necháme trošku vychladnúť...
Zapekaný karfiol (fotorecept) - obrázok 7

8

.... a rýchlo fotíme kým nám to nezjedia.
Zapekaný karfiol (fotorecept) - obrázok 8

9

Podávame len tak samotné, alebo zo zeleninovým šalátom. My sme k tomu mali hríbky s cibuľkou naložené v sladkokyslom náleve.
Zapekaný karfiol (fotorecept) - obrázok 9



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovalo 10 ľudí (3,8 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • wevewe, 14. januára 2011 o 18:33
    jeeej toto sa mi paci


  • sovka62, 14. januára 2011 o 18:40
    Takto som ešte nezapekala, ani so zemiakmi, ružičky karfiolu len zalejem zmesou smotany, vajec, strúhaného syra a štipky strúhanky. Ale toto teda vyzerá náramne, skúsim, keď príde karfiolový čas.


  • danculka, 14. januára 2011 o 19:48
    Toto je komplet aj s prílohou,mám rada takéto recepty,dík....


  • vodnarka, 14. januára 2011 o 20:20
    Ja to vyskúšam s brokolicou, čo Vy na to???


  • evusik, 14. januára 2011 o 20:41
    @sovka ja som mala karfiol v mrazáku, môj muž je karfiolový maniak - takže vždy pripravená @vodn árka myslím, že s brokolicou to bude super :-)


  • klaura, 14. januára 2011 o 23:02
    Vyzerá lákavo ...


  • alzbetka2, 15. januára 2011 o 07:56
    ja som na tom tak isto ako @sovka , ale páči sa mi tento recept, vyskúšam...


  • mamatata2, 15. januára 2011 o 13:27
    Dobrý nápad s tými zemiakmi, určite vyskúšam. Krásny postup, ako vždy.


  • evanaaa, 15. januára 2011 o 17:22
    Aj postup aj recept je skvelý. Tiež robievam podobne,miešam karfiól s brokolicou, niekedy aj s cestovinou, ale nabudúce to bude so zemiakmi a tak, ako to je tu.


  • enerrgizer, 15. januára 2011 o 19:48
    jednoduché, výborné a krásne pripravené a nafotené...


  • zinnajdha, 19. januára 2011 o 15:18
    Páči sa mi, veľmi sa mi páči !


  • zuzik01, 22. januára 2011 o 11:46
    Nieco podobne som pripravila vcera, ale inspiroval ma vas recept. Vyzeralo to ale tak isto :-)


  • evusik, 22. januára 2011 o 11:55
    @zuzik01 som rada, že ťa môj recept inšpiroval a dúfam, že chutilo :-)


  • bozenam, 13. septembra 2011 o 22:45
    zajtrá ho budem robiť už sa teším mnam


  • evka73, 19. februára 2013 o 18:10
    Hm toto asi na zajtra úrčite


  • martula, 26. októbra 2013 o 10:49
    Už som robila a "zožala som slávu" u manžela aj okolia. Výborné! Chutilo! Vďaka za recept.


  • paulapa, 15. júla 2014 o 08:52
    tak a máme obed.... dík za dobrý tip mami :o) mňam


  • evusik, 15. júla 2014 o 09:35
    @paulapa prídem na obed :-)



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Slovinská kuchyňa: Malá krajina s veľkými možnosťami
Krajina podobná tej našej – slovenskej, ešte i jej názov si s tou našou často pletú. Reč je Slovinsku, kde žije naša Varecháčka Marijanna.

Varné dosky: Elektrina verzus plyn
Ako vybrať energeticky úspornú varnú dosku a zároveň takú, aby sa nám na nej čo najlepšie varilo?

Medovníková chalúpka v rozprávkovom lese
- Inzercia -
Medovníková chalúpka sa skrýva v lese. A viete, že aj vy v kuchyni môžete takéto rozprávkové lesy chrániť? Celkom jednoducho – správnymi surovinami, ktoré pri varení používame.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 44/2014: Česká kuchyňa Česká kuchyňa
Časopis Varecha v piatok 31. októbra v denníku Pravda.


TOPlist