Zapekaný karfiol (fotorecept)

Zapekaný karfiol (fotorecept)
Foto: evusik
evusikEvusik, recept pridal: 14. januára 2011 16:02Ďalšie jeho recepty

Keď nemám čas na varenie, toto je rýchla varianta dobrého obeda. Prehľadám chladničku, mrazničku, komoru a uvarím z toho čo som našla.

Suroviny

4
porcie
20
minút
príprava
20
minút
na 200 °C

Postup prípravy receptu

1

Ako prvé si dáme variť na kolieska nakrájané zemiaky. Karfiol rozoberieme a krátko asi 5 minút povaríme a scedíme. Pridáme nakrájanú šunku, hríby (šampiňóny, alebo mrazené z domáce zberu....) a červenú papriku - ja som dala kápiu nakrájanú na kocky.
Zapekaný karfiol (fotorecept) - obrázok 1

2

Na studenú panvicu si dáme kyslú smotanu, črievkový- tavený syr, a veľa pretlačeného cesnaku, čierne korenie. Ja som toto jedlo vôbec nesolila, syr je slaný dosť. Prehrejeme len toľko aby sa syr a smotana spojili.....
Zapekaný karfiol (fotorecept) - obrázok 2

3

a vylejeme na karfiolovú zmes. Premiešame.
Zapekaný karfiol (fotorecept) - obrázok 3

4

Do zapekacej misky naukladáme predvarené zemiaky, navrch dáme karfiolovú zmes....
Zapekaný karfiol (fotorecept) - obrázok 4

5

...nato ešte poukladáme vrstvu zemiakov, zakryjeme alobalom a dáme zapiecť do vyhriatej rúry na 15-20 minút .....
Zapekaný karfiol (fotorecept) - obrázok 5

6

.... potom vyberieme z rúry, posypeme strúhaným syrom a dáme ešte na chvíľu zapiecť.
Zapekaný karfiol (fotorecept) - obrázok 6

7

A takýto zapečený karfiol vyberieme z rúry, necháme trošku vychladnúť...
Zapekaný karfiol (fotorecept) - obrázok 7

8

.... a rýchlo fotíme kým nám to nezjedia.
Zapekaný karfiol (fotorecept) - obrázok 8

9

Podávame len tak samotné, alebo zo zeleninovým šalátom. My sme k tomu mali hríbky s cibuľkou naložené v sladkokyslom náleve.
Zapekaný karfiol (fotorecept) - obrázok 9



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovalo 10 ľudí (3,8 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • wevewe, 14. januára 2011 o 18:33
    jeeej toto sa mi paci


  • sovka62, 14. januára 2011 o 18:40
    Takto som ešte nezapekala, ani so zemiakmi, ružičky karfiolu len zalejem zmesou smotany, vajec, strúhaného syra a štipky strúhanky. Ale toto teda vyzerá náramne, skúsim, keď príde karfiolový čas.


  • danculka, 14. januára 2011 o 19:48
    Toto je komplet aj s prílohou,mám rada takéto recepty,dík....


  • vodnarka, 14. januára 2011 o 20:20
    Ja to vyskúšam s brokolicou, čo Vy na to???


  • evusik, 14. januára 2011 o 20:41
    @sovka ja som mala karfiol v mrazáku, môj muž je karfiolový maniak - takže vždy pripravená @vodn árka myslím, že s brokolicou to bude super :-)


  • klaura, 14. januára 2011 o 23:02
    Vyzerá lákavo ...


  • alzbetka2, 15. januára 2011 o 07:56
    ja som na tom tak isto ako @sovka , ale páči sa mi tento recept, vyskúšam...


  • mamatata2, 15. januára 2011 o 13:27
    Dobrý nápad s tými zemiakmi, určite vyskúšam. Krásny postup, ako vždy.


  • evanaaa, 15. januára 2011 o 17:22
    Aj postup aj recept je skvelý. Tiež robievam podobne,miešam karfiól s brokolicou, niekedy aj s cestovinou, ale nabudúce to bude so zemiakmi a tak, ako to je tu.


  • enerrgizer, 15. januára 2011 o 19:48
    jednoduché, výborné a krásne pripravené a nafotené...


  • zinnajdha, 19. januára 2011 o 15:18
    Páči sa mi, veľmi sa mi páči !


  • zuzik01, 22. januára 2011 o 11:46
    Nieco podobne som pripravila vcera, ale inspiroval ma vas recept. Vyzeralo to ale tak isto :-)


  • evusik, 22. januára 2011 o 11:55
    @zuzik01 som rada, že ťa môj recept inšpiroval a dúfam, že chutilo :-)


  • bozenam, 13. septembra 2011 o 22:45
    zajtrá ho budem robiť už sa teším mnam


  • evka73, 19. februára 2013 o 18:10
    Hm toto asi na zajtra úrčite


  • martula, 26. októbra 2013 o 10:49
    Už som robila a "zožala som slávu" u manžela aj okolia. Výborné! Chutilo! Vďaka za recept.


  • paulapa, 15. júla 2014 o 08:52
    tak a máme obed.... dík za dobrý tip mami :o) mňam


  • evusik, 15. júla 2014 o 09:35
    @paulapa prídem na obed :-)



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Šéfkuchár Ami El Gani: Môj sen je vlastná michelinovská reštaurácia
O tom, že gastronómia nemusí byť nudná, nás presvedčil Ami El Gani, šéfkuchár Holiday Inn Trnava, ktorý so svojim kreatívnym kuchárskym umením prináša nové trendy na slovenskú kulinársku scénu.

Ragú na horčici
Dnes si v Modre na barónku Megyesiovú už nikto nespomenie. Hádam len národný umelec Náco Bizmayer, ktorý u nej ako mladík prebýval.

Šéfkuchár Jozef Riska: Hľadáme chute a vône starého Prešporka
Na zorganizovanie úvodného večera Zimného festivalu jedla sa tento rok podujala známa bratislavská reštaurácia Zylinder. Jej šéfkuchár Jozef Riska nám predstavil, akú kuchyňu v Zylindri ponúkajú.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 5/2015: Fašiangy 2 Fašiangy 2
Časopis Varecha v piatok 30. januára v denníku Pravda.


TOPlist