Zapekaný karfiol (fotorecept)
Autor receptu: evusik
Keď nemám čas na varenie, toto je rýchla varianta dobrého obeda. Prehľadám chladničku, mrazničku, komoru a uvarím z toho čo som našla.
4 porcie |
20 minút príprava |
20 minút na 200 °C |
Postup
- Ako prvé si dáme variť na kolieska nakrájané zemiaky. Karfiol rozoberieme a krátko asi 5 minút povaríme a scedíme. Pridáme nakrájanú šunku, hríby (šampiňóny, alebo mrazené z domáce zberu....) a červenú papriku - ja som dala kápiu nakrájanú na kocky.
- Na studenú panvicu si dáme kyslú smotanu, črievkový- tavený syr, a veľa pretlačeného cesnaku, čierne korenie. Ja som toto jedlo vôbec nesolila, syr je slaný dosť. Prehrejeme len toľko aby sa syr a smotana spojili.....
- a vylejeme na karfiolovú zmes. Premiešame.
- Do zapekacej misky naukladáme predvarené zemiaky, navrch dáme karfiolovú zmes....
- ...nato ešte poukladáme vrstvu zemiakov, zakryjeme alobalom a dáme zapiecť do vyhriatej rúry na 15-20 minút .....
- .... potom vyberieme z rúry, posypeme strúhaným syrom a dáme ešte na chvíľu zapiecť.
- A takýto zapečený karfiol vyberieme z rúry, necháme trošku vychladnúť...
- .... a rýchlo fotíme kým nám to nezjedia.
- Podávame len tak samotné, alebo zo zeleninovým šalátom. My sme k tomu mali hríbky s cibuľkou naložené v sladkokyslom náleve.