Zapekané zemiaky s bryndzou (fotorecept)

Zapekané zemiaky s bryndzou (fotorecept)
Foto: dorisa
dorisaDorisa, recept pridal: 14. mája 2011 1:13Ďalšie jeho recepty

Mám kvalitnú bryndzu od súkromníka, tak skúšam recepty z nej. Halušky a nátierka už bola, tak som prichystala niečo iné.

Suroviny

2
porcie
20
minút
príprava
20
minút
na 200 °C

Postup prípravy receptu

1

Suroviny na zapekané zemiaky.
Zapekané zemiaky s bryndzou (fotorecept) - obrázok 1

2

Zapekaciu misu z janského skla vymažeme olivovým olejom, nakrájame jednu vrstvu varených zemiakov. Posypeme provensálskym korením.
Zapekané zemiaky s bryndzou (fotorecept) - obrázok 2

3

Na zemiaky navrstvíme bryndzu.
Zapekané zemiaky s bryndzou (fotorecept) - obrázok 3

4

Nakoniec dáme vrstvu zemiakov, okoreníme. Možeme trocha osoliť a zas poprášime provensálskym korením. Na vrch dáme plátky masla.....a šup do rúry
Zapekané zemiaky s bryndzou (fotorecept) - obrázok 4

5

Zemiaky sa nie a nie zapiecť, ale nakoniec niečo sa zapieklo. Podávame so zakysankou, alebo s kyslou uhorkou.
Zapekané zemiaky s bryndzou (fotorecept) - obrázok 5



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • enerrgizer, 14. mája 2011 o 10:17
    super... jednoduché a výborné


  • budim, 14. mája 2011 o 10:44
    v jednoduchosti je krasa, moje najoblubenejsie a najjednoduchsie jedlo su varene zemiaky v supke s bryndzou alebo zostarnutou stuchnutou feta (original feta je 100% ovci syr fermentovany, podobne ako nasa bryndzicka, ta treba otvorenu nechat v chladnicke a po tyzdni rozmrvit a zmiesat s kyslou smotanou a rovno na halusky), tak vyskusam takto


  • jatanika, 14. mája 2011 o 12:42
    mňam!


  • ainy, 14. mája 2011 o 14:56
    super nápad :-)


  • danenka, 14. mája 2011 o 16:56
    no tak toto môže aj chutiť to vyskúšame :)


  • dorisa, 14. mája 2011 o 19:57
    ´Dakujem za komentáre.


  • kimika, 14. mája 2011 o 20:34
    Výborná kombinácia, pravá slovenská! Ukladám do KK.


  • hviezdickaz, 14. mája 2011 o 20:41
    toto je vyborne papanicko ...


  • ancicka, 15. mája 2011 o 09:43
    Tak na tomto by si pochutnal môj manžel.On by v bryndzi spal.


  • cica2, 15. mája 2011 o 14:52
    takéto dobroty môžme aj my, vďaka za inšpiráciu:))


  • marianne69, 15. mája 2011 o 15:21
    ....jednoduchy a paradny recept(KK) urcite nan pride...


  • bejaja, 18. mája 2011 o 17:57
    mňam, výborná papanica, bryndzu milujeme!:))



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Tlučková vám dá posledný diktát. Na konci vás čaká prekvapenie
- Inzercia -
Naposledy v tomto roku sa môžete vrátiť do virtuálnej triedy, ktorej vládne Zuzana Tlučková. Prísna pedagogička aj v posledných predvianočných dňoch rozčúlená opravuje diktáty.

Jablkový bioperník
Opäť sa začala teplá zima. Príroda trpí a ľudia v poltopánkach sa túlajú lesnými cestičkami.

Šéfkuchár Miroslav Milučký: Ľudia sa radi s jedlom na tanieri hrajú
Ak chcete zažiť gastronomický zážitok v pokojnej atmosfére, zakúsiť noblesu a genius loci starej Bratislavy, určite navštívte Francúzsku reštauráciu v bratislavskom Hoteli Devín. Kulinárske špeciality od šéfkuchára Miroslava Milučkého vám v nej pohladia všetky zmysly.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 52/2014: Silvestrovské menu Silvestrovské menu
Časopis Varecha v sobotu 27. decembra v denníku Pravda.


TOPlist