Zapekané zemiaky s bryndzou (fotorecept)

Zapekané zemiaky s bryndzou (fotorecept)
Foto: dorisa
dorisaDorisa, recept pridal: 14. mája 2011 1:13Ďalšie jeho recepty

Mám kvalitnú bryndzu od súkromníka, tak skúšam recepty z nej. Halušky a nátierka už bola, tak som prichystala niečo iné.

Suroviny

2
porcie
20
minút
príprava
20
minút
na 200 °C

Postup prípravy receptu

1

Suroviny na zapekané zemiaky.
Zapekané zemiaky s bryndzou (fotorecept) - obrázok 1

2

Zapekaciu misu z janského skla vymažeme olivovým olejom, nakrájame jednu vrstvu varených zemiakov. Posypeme provensálskym korením.
Zapekané zemiaky s bryndzou (fotorecept) - obrázok 2

3

Na zemiaky navrstvíme bryndzu.
Zapekané zemiaky s bryndzou (fotorecept) - obrázok 3

4

Nakoniec dáme vrstvu zemiakov, okoreníme. Možeme trocha osoliť a zas poprášime provensálskym korením. Na vrch dáme plátky masla.....a šup do rúry
Zapekané zemiaky s bryndzou (fotorecept) - obrázok 4

5

Zemiaky sa nie a nie zapiecť, ale nakoniec niečo sa zapieklo. Podávame so zakysankou, alebo s kyslou uhorkou.
Zapekané zemiaky s bryndzou (fotorecept) - obrázok 5



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • enerrgizer, 14. mája 2011 o 10:17
    super... jednoduché a výborné


  • budim, 14. mája 2011 o 10:44
    v jednoduchosti je krasa, moje najoblubenejsie a najjednoduchsie jedlo su varene zemiaky v supke s bryndzou alebo zostarnutou stuchnutou feta (original feta je 100% ovci syr fermentovany, podobne ako nasa bryndzicka, ta treba otvorenu nechat v chladnicke a po tyzdni rozmrvit a zmiesat s kyslou smotanou a rovno na halusky), tak vyskusam takto


  • jatanika, 14. mája 2011 o 12:42
    mňam!


  • ainy, 14. mája 2011 o 14:56
    super nápad :-)


  • danenka, 14. mája 2011 o 16:56
    no tak toto môže aj chutiť to vyskúšame :)


  • dorisa, 14. mája 2011 o 19:57
    ´Dakujem za komentáre.


  • kimika, 14. mája 2011 o 20:34
    Výborná kombinácia, pravá slovenská! Ukladám do KK.


  • hviezdickaz, 14. mája 2011 o 20:41
    toto je vyborne papanicko ...


  • ancicka, 15. mája 2011 o 09:43
    Tak na tomto by si pochutnal môj manžel.On by v bryndzi spal.


  • cica2, 15. mája 2011 o 14:52
    takéto dobroty môžme aj my, vďaka za inšpiráciu:))


  • marianne69, 15. mája 2011 o 15:21
    ....jednoduchy a paradny recept(KK) urcite nan pride...


  • bejaja, 18. mája 2011 o 17:57
    mňam, výborná papanica, bryndzu milujeme!:))



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Nebojte sa byliniek
Vy starší, len si spomeňte. Akými bylinkami voňala vaša záhrada pred polstoročím? Aké čerstvé rastlinky sa vtedy používali vo vašej kuchyni?

Slovenské gastronomické poklady
(2. časť)

Poznáte Zaručené tradičné špeciality zo Slovenska? Obohacujú náš každodenný jedálny lístok, no vieme o nich málo. Prečítajte si zaujímavosti o týchto potravinách.

Bonduelle Vapeur, zelenina upravená na pare!
- Inzercia -
Zelenina pri skladovaní stráca vitamíny. BONDUELLE Vapeur je skvelou voľbou pre tých z vás, ktorí chcú mať kvalitnú a chrumkavú zeleninu vždy po ruke.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 17/2015: Varíme pre oslávenca Varíme pre oslávenca
Časopis Varecha v piatok 24. apríla v denníku Pravda.


TOPlist