Zapekané zemiaky s bryndzou (fotorecept)
Autor receptu: dorisa
Mám kvalitnú bryndzu od súkromníka, tak skúšam recepty z nej. Halušky a nátierka už bola, tak som prichystala niečo iné.
2 porcie |
20 minút príprava |
20 minút na 200 °C |
Postup
- Suroviny na zapekané zemiaky.
- Zapekaciu misu z janského skla vymažeme olivovým olejom, nakrájame jednu vrstvu varených zemiakov. Posypeme provensálskym korením.
- Na zemiaky navrstvíme bryndzu.
- Nakoniec dáme vrstvu zemiakov, okoreníme. Možeme trocha osoliť a zas poprášime provensálskym korením. Na vrch dáme plátky masla.....a šup do rúry
- Zemiaky sa nie a nie zapiecť, ale nakoniec niečo sa zapieklo. Podávame so zakysankou, alebo s kyslou uhorkou.