Zapekané zemiaky s bryndzou (fotorecept)

Autor receptu: dorisa

Mám kvalitnú bryndzu od súkromníka, tak skúšam recepty z nej. Halušky a nátierka už bola, tak som prichystala niečo iné.

2
porcie
20 minút
príprava
20 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Suroviny na zapekané zemiaky.
  2. Zapekaciu misu z janského skla vymažeme olivovým olejom, nakrájame jednu vrstvu varených zemiakov. Posypeme provensálskym korením.
  3. Na zemiaky navrstvíme bryndzu.
  4. Nakoniec dáme vrstvu zemiakov, okoreníme. Možeme trocha osoliť a zas poprášime provensálskym korením. Na vrch dáme plátky masla.....a šup do rúry
  5. Zemiaky sa nie a nie zapiecť, ale nakoniec niečo sa zapieklo. Podávame so zakysankou, alebo s kyslou uhorkou.