Zapekané palacinky s mäsom a špenátom

evusik - fotkaevusik, 28. decembra 2009
Zapekané palacinky s mäsom a špenátom
Foto: evusik

Priznám sa že palacinky na sladko, nenám rada. Zato na slano s mäsom, alebo so zeleninou milujem. Čo na nich zvlášť milujem je to, Zobraziť celý popisPriznám sa že palacinky na sladko, nenám rada. Zato na slano s mäsom, alebo so zeleninou milujem. Čo na nich zvlášť milujem je to, že nepotrebujem žiadny recept, otvorím chladničku a použijem to čo v nej nájdem. A vždy je to jediteľné. Možno sa necháte inšpirovať a prispôsobíte si jedlo svojim chutiam.

4
porcie
30 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

100 g
špenát:
1 ks
3 ks
2 strúčiky
na palacinky:
2 dl
4 PL
2 ks
na bešamel:
1 PL
1 ČL
2-3 dl
1 ks
1 ks




Postup

  1. 1

    Bešamel: lyžicu hladkej múky opražíme na troche oleja a začneme po troche prilievať mlieko, rýchlo miešame aby sa nám hmota nepripálila, mlieka dáme toľko aby sme získali konzistenciu riedkej krupičnej kaše. Zmiernime teplotu a necháme variť 10-15 minút za občasného miešania. Potom bešamel osolíme, okoreníme, môžeme pridať syr (tavený alebo nastrúhaný eidam) necháme rozpustiť a na samý koniec pridáme vajce a dobre premiešame.

  2. 2

    Špenát: Na troche oleja podusíme špenát. Pretlačíme trochu cesnaku, pridáme tavený syr a miešame až sa syr roztopí. Osolíme, okoreníme a necháme vychladnúť. Špenát nesmie byť riedky. Kuracie, alebo hociaké iné mäso, prípadne zbytky z predošlého dňa, alebo mäso zo sliepky z ktorej ste uvarili polievku, nakrájame na menšie kocky a ak je surové tak ho opražíme na oleji.

  3. 3

    Palacinky: v miske si zmiešame dve vajíčka, trochu mlieka, 4-5 lyžíc hladkej múky a pridáme toľko mlieka, aby bolo cesto redšie. Osolíme, pridáme bylinky, napr. petržlenovú vňať, vegetu a môžeme robiť hrubšie palacinky. Uvedenú zmes rozdelíme na 4 palacinky, ktoré z oboch strán usmažíme na suchšej panvici. Palacinky potrieme špenátom, navrch dáme kúsky mäsa, kraje zahneme dovnútra a zvinieme. Zavinuté palacinky uložíme do zapekacej misky, polejeme bešamelom, posypeme postrúhaným syrom a dáme zapiecť. Palacinky môžeme prekrojiť a ukladať ich na výšku, reznou stranou hore, tesne vedľa seba. Miesto bešamelu môžeme použiť kyslú smotanu rozmiešanú s vajíčkom, ale bešamel je lepší.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia