Zapekané cestoviny

Zapekané cestoviny
Foto: monnikk
monnikkMonnikk, 39 ročná žena, Medzilaborce, recept pridala: 4. apríla 2012 22:55Ďalšie jej recepty

Tento recept som našla asi pred 10 rokmi v nejakom časopise a keď som ho vyskúšala obľúbila si ho celá rodina. Za tie roky som ho trochu vylepšila, a vždy keď ho robím chutí trocha inak.

Suroviny

20
minút
príprava
30
minút
na 225 °C

Postup prípravy receptu

1

Šunku alebo špekáčiky nakrájame na menšie kocky, dáme do hrnca a opražíme. Postupne pridáme korenie podľa chuti (korenie môže byť podľa vlastnej chuti, ale kari by som určite nevynechala, ja ešte pridávam pomletú bedľu).
Zapekané cestoviny - obrázok 1

2

Pridáme šampióny alebo huby a krátko podusíme.
Zapekané cestoviny - obrázok 2

3

Pridáme kečup a horčicu a ešte trochu podusíme. Potom pridáme kukuricu, ktorú už nemusíme variť. (môže byť aj mrazená, ale tú trochu prehrejeme)
Zapekané cestoviny - obrázok 3

4

Cestovinu si uvaríme v osolenej vode.
Zapekané cestoviny - obrázok 4

5

Nechéme odkvapkať.
Zapekané cestoviny - obrázok 5

6

Cestovinu spojíme s uvarenou zmesou.
Zapekané cestoviny - obrázok 6

7

Spojenú zmes dáme do pekáča, posypeme postrúhaným syrom a zalejeme smotanou
Zapekané cestoviny - obrázok 7

8

Šup do vyhriatej rúry. Pečieme cca 30 min.
Zapekané cestoviny - obrázok 8

9

Takto to vyzerá po upečení. Podávame s kečupom alebo tatárskou alebo len tak.
Zapekané cestoviny - obrázok 9



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovali 2 ľudia (2,5 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • izabella929, 5. apríla 2012 o 12:44
    aj s kukuričkou, no musia byť fajnové.-)))


  • margaretka28, 6. apríla 2012 o 20:28
    Idú tam len samé dobrotky,kk.


  • gamaria, 18. apríla 2012 o 11:30
    toto raz istotne vyskúšam, dcéra miluje zapečené cestoviny a hlavne keď je tam kukurica


  • emilly77, 11. januára 2013 o 15:06
    sú vynikajúce, doteraz som zapekané cestoviny nemala rada, ale tieto podľa Vášho receptu robím často Sú mňamka :)


  • zlatuska, 21. februára 2013 o 06:03
    dakujem za recept dnes bude dobry obedik


  • monnikk, 17. apríla 2013 o 22:38
    dakujem...som rada, ze chutia :)


  • dodensen, 8. mája 2013 o 14:43
    akurát ich mám v trúbe..:) som zvedavá na konečný výsledok..:) síce som trošku improvizovala..:)



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Recept je v kategóriach:

Magazín

Šéfkuchár Carl Gillain: Keď chcete jedlom zaujať, musíte trochu šokovať
Hoci má len 29 rokov, jeho reštaurácia L’Agathopéde v belgickom Namur získala skvelé hodnotenie v európskom gurmánskom bedekri Gault & Millau.

Sicílska zelenina
Dlhé roky Jožko s Luciou nevytiahli nohy z domu. Stavali chalupu, poctivo obrábali vinice, starali sa o deti.

Zmrzlinový pohár nie je len zmrzlina v pohári
Hýriaci farbami v parádnom sklenenom objatí: zopár kopčekov zmrzliny ozdobených šľahačkou, polevou a na vrchu korunovaný čerešničkou. V cukrárni mu nikto neodolá a pozná ho každé dieťa: zmrzlinový pohár.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 35/2015: Liptovská kuchyňa Liptovská kuchyňa
Časopis Varecha v piatok 28. augusta v denníku Pravda.


TOPlist