Zapekané cestoviny

Zapekané cestoviny
Foto: monnikk
monnikkMonnikk, recept pridal: 4. apríla 2012 22:55Ďalšie jeho recepty

Tento recept som našla asi pred 10 rokmi v nejakom časopise a keď som ho vyskúšala obľúbila si ho celá rodina. Za tie roky som ho trochu vylepšila, a vždy keď ho robím chutí trocha inak.

Suroviny

20
minút
príprava
30
minút
na 225 °C

Postup prípravy receptu

1

Šunku alebo špekáčiky nakrájame na menšie kocky, dáme do hrnca a opražíme. Postupne pridáme korenie podľa chuti (korenie môže byť podľa vlastnej chuti, ale kari by som určite nevynechala, ja ešte pridávam pomletú bedľu).
Zapekané cestoviny - obrázok 1

2

Pridáme šampióny alebo huby a krátko podusíme.
Zapekané cestoviny - obrázok 2

3

Pridáme kečup a horčicu a ešte trochu podusíme. Potom pridáme kukuricu, ktorú už nemusíme variť. (môže byť aj mrazená, ale tú trochu prehrejeme)
Zapekané cestoviny - obrázok 3

4

Cestovinu si uvaríme v osolenej vode.
Zapekané cestoviny - obrázok 4

5

Nechéme odkvapkať.
Zapekané cestoviny - obrázok 5

6

Cestovinu spojíme s uvarenou zmesou.
Zapekané cestoviny - obrázok 6

7

Spojenú zmes dáme do pekáča, posypeme postrúhaným syrom a zalejeme smotanou
Zapekané cestoviny - obrázok 7

8

Šup do vyhriatej rúry. Pečieme cca 30 min.
Zapekané cestoviny - obrázok 8

9

Takto to vyzerá po upečení. Podávame s kečupom alebo tatárskou alebo len tak.
Zapekané cestoviny - obrázok 9



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovali 2 ľudia (2,5 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • izabella929, 5. apríla 2012 o 12:44
    aj s kukuričkou, no musia byť fajnové.-)))


  • margaretka28, 6. apríla 2012 o 20:28
    Idú tam len samé dobrotky,kk.


  • gamaria, 18. apríla 2012 o 11:30
    toto raz istotne vyskúšam, dcéra miluje zapečené cestoviny a hlavne keď je tam kukurica


  • emilly77, 11. januára 2013 o 15:06
    sú vynikajúce, doteraz som zapekané cestoviny nemala rada, ale tieto podľa Vášho receptu robím často Sú mňamka :)


  • zlatuska, 21. februára 2013 o 06:03
    dakujem za recept dnes bude dobry obedik


  • monnikk, 17. apríla 2013 o 22:38
    dakujem...som rada, ze chutia :)


  • dodensen, 8. mája 2013 o 14:43
    akurát ich mám v trúbe..:) som zvedavá na konečný výsledok..:) síce som trošku improvizovala..:)



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Recept je v kategóriach:

Magazín

Nebojte sa byliniek
Vy starší, len si spomeňte. Akými bylinkami voňala vaša záhrada pred polstoročím? Aké čerstvé rastlinky sa vtedy používali vo vašej kuchyni?

Slovenské gastronomické poklady
(2. časť)

Poznáte Zaručené tradičné špeciality zo Slovenska? Obohacujú náš každodenný jedálny lístok, no vieme o nich málo. Prečítajte si zaujímavosti o týchto potravinách.

Bonduelle Vapeur, zelenina upravená na pare!
- Inzercia -
Zelenina pri skladovaní stráca vitamíny. BONDUELLE Vapeur je skvelou voľbou pre tých z vás, ktorí chcú mať kvalitnú a chrumkavú zeleninu vždy po ruke.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 18/2015: Poklady slovenskej kuchyne Poklady slovenskej kuchyne
Časopis Varecha v piatok 1. mája v denníku Pravda.


TOPlist