Zapekané cestoviny

Autor receptu: monnikk

Tento recept som našla asi pred 10 rokmi v nejakom časopise a keď som ho vyskúšala obľúbila si ho celá rodina. Za tie roky som ho trochu vylepšila, a vždy keď ho robím chutí trocha inak.

20 minút
príprava
30 minút
na 225 °C

Suroviny

Postup

  1. Šunku alebo špekáčiky nakrájame na menšie kocky, dáme do hrnca a opražíme. Postupne pridáme korenie podľa chuti (korenie môže byť podľa vlastnej chuti, ale kari by som určite nevynechala, ja ešte pridávam pomletú bedľu).
  2. Pridáme šampióny alebo huby a krátko podusíme.
  3. Pridáme kečup a horčicu a ešte trochu podusíme. Potom pridáme kukuricu, ktorú už nemusíme variť. (môže byť aj mrazená, ale tú trochu prehrejeme)
  4. Cestovinu si uvaríme v osolenej vode.
  5. Nechéme odkvapkať.
  6. Cestovinu spojíme s uvarenou zmesou.
  7. Spojenú zmes dáme do pekáča, posypeme postrúhaným syrom a zalejeme smotanou
  8. Šup do vyhriatej rúry. Pečieme cca 30 min.
  9. Takto to vyzerá po upečení. Podávame s kečupom alebo tatárskou alebo len tak.