Zapekané cestoviny
Autor receptu: monnikk
Tento recept som našla asi pred 10 rokmi v nejakom časopise a keď som ho vyskúšala obľúbila si ho celá rodina. Za tie roky som ho trochu vylepšila, a vždy keď ho robím chutí trocha inak.
20 minút príprava |
30 minút na 225 °C |
Postup
- Šunku alebo špekáčiky nakrájame na menšie kocky, dáme do hrnca a opražíme. Postupne pridáme korenie podľa chuti (korenie môže byť podľa vlastnej chuti, ale kari by som určite nevynechala, ja ešte pridávam pomletú bedľu).
- Pridáme šampióny alebo huby a krátko podusíme.
- Pridáme kečup a horčicu a ešte trochu podusíme. Potom pridáme kukuricu, ktorú už nemusíme variť. (môže byť aj mrazená, ale tú trochu prehrejeme)
- Cestovinu si uvaríme v osolenej vode.
- Nechéme odkvapkať.
- Cestovinu spojíme s uvarenou zmesou.
- Spojenú zmes dáme do pekáča, posypeme postrúhaným syrom a zalejeme smotanou
- Šup do vyhriatej rúry. Pečieme cca 30 min.
- Takto to vyzerá po upečení. Podávame s kečupom alebo tatárskou alebo len tak.