Zapečený plnený baklažán

Zapečený plnený baklažán
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Autor receptu

Adrián Hermann, šéfkuchár hotela Sandor Pavillon v Piešťanoch


Postup prípravy receptu

1

Baklažán prekrojíme na polovicu a vydlabeme. Osolíme a naplníme mäsovou plnkou.

2

Mäsovú plnku pripravíme z mletého mäsa, ktoré vymiešame s ostatnými ingredienciami.

3

Pečieme pri 180 stupňov Celzia asi 20 minút, tesne pred dokončením posypeme syrom a zapečieme do zlatohneda.

4

NÁŠ TIP: Podobne ako baklažán môžete naplniť aj ďalšie druhy zeleniny, napríklad cukiny, tekvičky alebo patizóny. Plnka nemusí byť mäsová, môžete skúsiť hubovú alebo len syrovú náplň.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasoval 1 človek (1,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • michsamant, 4. júna 2010 o 11:52
    Dnes same dobrotky, ukladam :)


  • kittys, 5. júna 2010 o 06:40
    Toto som už kedysi robila, je to super!!! muísm znova spraviť, tieto letné mňamka milujem a dajú sa robiť aj v zime:-)))))


  • danenka, 5. júna 2010 o 09:38
    Tento recept som si uložila aj ja, my mame radi baklažán keď je dobre pripravený, mňam :)


  • 22janka22, 6. júna 2010 o 18:16
    Počula som, že baklažán treba po osolení nechať odtiecť z horkej šťavy. V tomto prípade to nie je potrebné?


  • opica, 7. júna 2010 o 17:45
    chcela by som sa opytat ci ten baklazan netreba ocistit od supky.nebude to s tou supkou horke?


  • vcelka, 9. júna 2010 o 08:44
    Určite nebude. Však akékoľvek balkánske jedlo (tam sa baklažánuje vo veľkom) a je tam vždy aj šupka.


  • chorvatka, 10. júna 2010 o 00:34
    Ta supka vlasne tvori "misku" tej zapecenej zmesi ci duzine baklazanu. je to dobré aj s jahnacinou , ryzou a rajcinami na grecky sposob : Dobru chut !


  • janocka84, 10. mája 2011 o 20:48
    ulozene a zajtra sa ide na to :D baklazan idem robit prvy krat, tak dufam, ze sa vydari :D


  • daewootn, 23. júna 2011 o 10:14
    ...chutné jedlo, krátky výklad foto na 1*...príjemný deň...



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Šéfkuchár Richard Noskovič: Kuchár by mal byť osobnosť
O tom, že aj mimo Bratislavy sa dajú na Slovensku nájsť kvalitné reštaurácie s inovatívnou kuchyňou nás v rozhovore presvedčil šéfkuchár Richard Noskovič z RESIDENCE HOTEL & CLUB na Donovaloch.

Prašičkove ličnice
Bola posledná májová nedeľa a na Ľubľanskom hrade sa už degustovali posledné súťažné vzorky vína. Päťdesiaty siedmy ročník medzinárodného konkurzu vín bol už za nami.

Európske gastronomické dedičstvo (2. časť)
Prečítajte si o gastronomických špecialitách z rôznych európskych krajín, ktoré Európska komisia zaradila medzi potraviny s chráneným zemepisným označením.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 28/2015: Podunajská kuchyňa Podunajská kuchyňa
Časopis Varecha v piatok 10. júla v denníku Pravda.


TOPlist