Zapečený plnený baklažán

Zapečený plnený baklažán
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Autor receptu

Adrián Hermann, šéfkuchár hotela Sandor Pavillon v Piešťanoch


Postup prípravy receptu

1

Baklažán prekrojíme na polovicu a vydlabeme. Osolíme a naplníme mäsovou plnkou.

2

Mäsovú plnku pripravíme z mletého mäsa, ktoré vymiešame s ostatnými ingredienciami.

3

Pečieme pri 180 stupňov Celzia asi 20 minút, tesne pred dokončením posypeme syrom a zapečieme do zlatohneda.

4

NÁŠ TIP: Podobne ako baklažán môžete naplniť aj ďalšie druhy zeleniny, napríklad cukiny, tekvičky alebo patizóny. Plnka nemusí byť mäsová, môžete skúsiť hubovú alebo len syrovú náplň.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasoval 1 človek (1,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • michsamant, 4. júna 2010 o 11:52
    Dnes same dobrotky, ukladam :)


  • kittys, 5. júna 2010 o 06:40
    Toto som už kedysi robila, je to super!!! muísm znova spraviť, tieto letné mňamka milujem a dajú sa robiť aj v zime:-)))))


  • danenka, 5. júna 2010 o 09:38
    Tento recept som si uložila aj ja, my mame radi baklažán keď je dobre pripravený, mňam :)


  • 22janka22, 6. júna 2010 o 18:16
    Počula som, že baklažán treba po osolení nechať odtiecť z horkej šťavy. V tomto prípade to nie je potrebné?


  • opica, 7. júna 2010 o 17:45
    chcela by som sa opytat ci ten baklazan netreba ocistit od supky.nebude to s tou supkou horke?


  • vcelka, 9. júna 2010 o 08:44
    Určite nebude. Však akékoľvek balkánske jedlo (tam sa baklažánuje vo veľkom) a je tam vždy aj šupka.


  • chorvatka, 10. júna 2010 o 00:34
    Ta supka vlasne tvori "misku" tej zapecenej zmesi ci duzine baklazanu. je to dobré aj s jahnacinou , ryzou a rajcinami na grecky sposob : Dobru chut !


  • janocka84, 10. mája 2011 o 20:48
    ulozene a zajtra sa ide na to :D baklazan idem robit prvy krat, tak dufam, ze sa vydari :D


  • daewootn, 23. júna 2011 o 10:14
    ...chutné jedlo, krátky výklad foto na 1*...príjemný deň...



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Medovníková chalúpka v rozprávkovom lese
- Inzercia -
Medovníková chalúpka sa skrýva v lese. A viete, že aj vy v kuchyni môžete takéto rozprávkové lesy chrániť? Celkom jednoducho – správnymi surovinami, ktoré pri varení používame.

Rúra na pečenie: Nie je už len obyčajná pec
Vianoce – obdobie, kedy naše rúry na pečenie nemajú čas na oddych, sa pomaly blížia. Ak uvažujete o kúpe novej rúry, pomôžeme vám článkom, v ktorom si prečítate, aké parametre si máte pri ich výbere všímať, aby vám to dobre pieklo.

Prvá adminka Varechy Sandra: Varecha bola pre mňa obrovská škola
Prvá adminka Varechy Sandra Bombošová spomína na začiatky Varechy, obľúbené recepty a prezradila nám tiež, čo jej práca vo Varecha.sk dala.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 43/2014: Slovensko na tanieri (3) Slovensko na tanieri (3)
Časopis Varecha v piatok 24. októbra v denníku Pravda.


TOPlist