Zapečená tarhoňa alebo slovenská ryža (fotorecept)

Zapečená tarhoňa alebo slovenská ryža (fotorecept)
Foto: mojack
mojackMojack, recept pridal: 8. marca 2011 12:07Ďalšie jeho recepty

... spolu s bravčovým mäsom a hubami .

Suroviny

20
minút
príprava
25
minút
na 180 °C

Postup prípravy receptu

1

Na oleji speníme cibuľu,
Zapečená tarhoňa alebo slovenská ryža (fotorecept) - obrázok 1

2

pridáme mleté bravč. mäso,vegetu , osolíme a okoreníme.
Zapečená tarhoňa alebo slovenská ryža (fotorecept) - obrázok 2

3

Nakrájané čertvé šampiňony a prikryté podusíme spolu s mäsom.
Zapečená tarhoňa alebo slovenská ryža (fotorecept) - obrázok 3

4

Tarhoňu si pripravíme zvlášť .
Zapečená tarhoňa alebo slovenská ryža (fotorecept) - obrázok 4

5

Hotovú 1/2 tarhone dáme do zapekacej misy.
Zapečená tarhoňa alebo slovenská ryža (fotorecept) - obrázok 5

6

Pridáme udusené mäso,
Zapečená tarhoňa alebo slovenská ryža (fotorecept) - obrázok 6

7

pridala som aj trochu kukurice
Zapečená tarhoňa alebo slovenská ryža (fotorecept) - obrázok 7

8

a posledná vrstva je opäť tarhoňa.
Zapečená tarhoňa alebo slovenská ryža (fotorecept) - obrázok 8

9

Zalejeme sladkou smotanou. Dáme zapiect cca 20-25 minút,
Zapečená tarhoňa alebo slovenská ryža (fotorecept) - obrázok 9

10

potom zasypeme strúhaným syrom a spät do rúry aby sa krásne do hneda zapiekol.
Zapečená tarhoňa alebo slovenská ryža (fotorecept) - obrázok 10



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasoval 1 človek (5,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • dajda, 9. marca 2011 o 09:24
    Tarhoňu milujem,dakujem-super recept


  • elekra, 9. marca 2011 o 09:51
    Toto máš robené so slovenskou ryžou, tarhoňa sú tie guličky.


  • mojack, 9. marca 2011 o 12:17
    Tak si to budem musiet opravit...deti mi volaju ryžu iba klas.ryžu a tarhoňa iba tarhoňou -cestovinu hoci sú guličky alebo ako ryža . Majú na to odpoved " ako na Slovensku môže rást :-)))


  • diabambulka, 9. marca 2011 o 17:09
    fíha ďalší super nápad od teba :-))) a nová fotečka, dúfam že keď budeš na budúce meniť fotečku už tam nájdem teba :-)))


  • mojack, 9. marca 2011 o 22:38
    Ale jedna tu už bola ale...a ina fotečka sa ešte nenašla.


  • lyali, 9. marca 2011 o 22:52
    Pekná bravčovo-tarhoňová variácia!


  • jaja53, 18. marca 2011 o 18:37
    no toto bude určite vyborné.My všetci máme radi tarhoňu,tak si ukladám. :)


  • dorisa, 14. novembra 2011 o 12:06
    recept ukladám,ďakujem


  • modrykamen, 6. marca 2012 o 09:28
    Tak toto ma nenapadlo, už aj idem skúsiť. Vidí sa mi to dobré, ale čo - vynikajúce a slovenské.


  • 3sandra3, 7. marca 2012 o 22:12
    tiež vyskúšam... dobrôtka



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Bonduelle Vapeur, zelenina upravená na pare!
- Inzercia -
Zelenina pri skladovaní stráca vitamíny. BONDUELLE Vapeur je skvelou voľbou pre tých z vás, ktorí chcú mať kvalitnú a chrumkavú zeleninu vždy po ruke.

Morčacie rolky
Už po šestnásty raz sa v Hotelovej akadémii v Piešťanoch nedávno uskutočnila medzinárodná súťaž mladých somelierov. Dva tucty vedomostne nabitých

Diétna paradajková
Šesť pôstnych týždňov pominulo. Prichádzajú veľkonočné sviatky. Zelený štvrtok, Veľký piatok, Biela sobota, Veľkonočná nedeľa.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 17/2015: Varíme pre oslávenca Varíme pre oslávenca
Časopis Varecha v piatok 24. apríla v denníku Pravda.


TOPlist