Zapečená tarhoňa alebo slovenská ryža (fotorecept)

Zapečená tarhoňa alebo slovenská ryža (fotorecept)
Foto: mojack
mojackMojack, recept pridal: 8. marca 2011 12:07Ďalšie jeho recepty

... spolu s bravčovým mäsom a hubami .

Suroviny

20
minút
príprava
25
minút
na 180 °C

Postup prípravy receptu

1

Na oleji speníme cibuľu,
Zapečená tarhoňa alebo slovenská ryža (fotorecept) - obrázok 1

2

pridáme mleté bravč. mäso,vegetu , osolíme a okoreníme.
Zapečená tarhoňa alebo slovenská ryža (fotorecept) - obrázok 2

3

Nakrájané čertvé šampiňony a prikryté podusíme spolu s mäsom.
Zapečená tarhoňa alebo slovenská ryža (fotorecept) - obrázok 3

4

Tarhoňu si pripravíme zvlášť .
Zapečená tarhoňa alebo slovenská ryža (fotorecept) - obrázok 4

5

Hotovú 1/2 tarhone dáme do zapekacej misy.
Zapečená tarhoňa alebo slovenská ryža (fotorecept) - obrázok 5

6

Pridáme udusené mäso,
Zapečená tarhoňa alebo slovenská ryža (fotorecept) - obrázok 6

7

pridala som aj trochu kukurice
Zapečená tarhoňa alebo slovenská ryža (fotorecept) - obrázok 7

8

a posledná vrstva je opäť tarhoňa.
Zapečená tarhoňa alebo slovenská ryža (fotorecept) - obrázok 8

9

Zalejeme sladkou smotanou. Dáme zapiect cca 20-25 minút,
Zapečená tarhoňa alebo slovenská ryža (fotorecept) - obrázok 9

10

potom zasypeme strúhaným syrom a spät do rúry aby sa krásne do hneda zapiekol.
Zapečená tarhoňa alebo slovenská ryža (fotorecept) - obrázok 10



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasoval 1 človek (5,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • dajda, 9. marca 2011 o 09:24
    Tarhoňu milujem,dakujem-super recept


  • elekra, 9. marca 2011 o 09:51
    Toto máš robené so slovenskou ryžou, tarhoňa sú tie guličky.


  • mojack, 9. marca 2011 o 12:17
    Tak si to budem musiet opravit...deti mi volaju ryžu iba klas.ryžu a tarhoňa iba tarhoňou -cestovinu hoci sú guličky alebo ako ryža . Majú na to odpoved " ako na Slovensku môže rást :-)))


  • diabambulka, 9. marca 2011 o 17:09
    fíha ďalší super nápad od teba :-))) a nová fotečka, dúfam že keď budeš na budúce meniť fotečku už tam nájdem teba :-)))


  • mojack, 9. marca 2011 o 22:38
    Ale jedna tu už bola ale...a ina fotečka sa ešte nenašla.


  • lyali, 9. marca 2011 o 22:52
    Pekná bravčovo-tarhoňová variácia!


  • jaja53, 18. marca 2011 o 18:37
    no toto bude určite vyborné.My všetci máme radi tarhoňu,tak si ukladám. :)


  • dorisa, 14. novembra 2011 o 12:06
    recept ukladám,ďakujem


  • modrykamen, 6. marca 2012 o 09:28
    Tak toto ma nenapadlo, už aj idem skúsiť. Vidí sa mi to dobré, ale čo - vynikajúce a slovenské.


  • 3sandra3, 7. marca 2012 o 22:12
    tiež vyskúšam... dobrôtka



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Omáčky zo severu aj juhu Európy
Omáčkový seriál pokračuje: Nechajte sa inšpirovať omáčkami, ktoré sú typické pre rôzne národné kuchyne Európy.

Varecha 36/2014: Mäsový trojboj
Časopis Varecha v piatok 5. septembra v denníku Pravda.

Láska na karí – to je sto chutí a jedna vášeň
Už o týždeň sa v kinách proti sebe postavia francúzska haute-cuisine a pikantná indická exotika.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 36/2014: Mäsový trojboj Mäsový trojboj
Časopis Varecha v piatok 5. septembra v denníku Pravda.


TOPlist