Pistáciový cheesecake
Pistáciový cheesecake

Vynikajúci pistáciový cheesecake fotorecept

dorenika - fotkadorenika, 24. marca 2024
Vynikajúci pistáciový cheesecake (fotorecept)
Foto: dorenika

Tento môj koláč vyhral druhé miesto v miestnej súťaži. Náš obľúbený a hlavne jednoduchý.
Zdroj: Buttermilk by Sam

8
porcií
30 minút
príprava
30 minút
na 160 °C

Suroviny

Pistáciové maslo:
180 g olúpané
Korpus:
300 g
100 g
štipka
Plnka:
460 g
240 g
2 ks veľké
Stipka
1 ks
100 g
2 KL
180 g
Voliteľné:




Postup

  1. 1

    Najprv si pripravíme pistáciové maslo. 180 g olúpaných pistácii dáme na 5 minút opražiť do rúry vyhriatej na 200 °C. Ešte horúce ich presypeme na utierku a uterákom ich šúchame a tlačíme, aby tá hneda tenká šupka z nich zišla dole. Čím menej šupky, tým menej horké bude maslo. Ešte teplé ich rozmixujeme. Pridáme po lyžičkách vodu, a mixujeme v intervaloch dokým sa neuvoľnia oleje a vznikne maslo. Keď je to hotové, vyzerá to ako arašidové maslo.

    Vynikajúci pistáciový cheesecake (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Korpus: Maslové keksy rozmixujeme na prášok. Zmiešame s roztopeným maslom a vypracujeme na cesto. Tortovú formu vytrieme maslom a sušienkové cesto uložíme v tenkej vrstve na spodok a po stranách formy. Dáme piecť na 180 °C na 10 minút.

    Vynikajúci pistáciový cheesecake (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Plnka: Elektrickým šľahačom vyšľaháme syr (musí byť izbovej teploty), med a nastrúhanú kôru z citróna do hladka. Pridáme pripravené pistáciové maslo a vyšľaháme dohladka. Pridáme kyslú smotanu, soľ a vanilku a vyšľaháme. Keď pečiem pre nás, tak tam nedávam farbivo, do súťaže som ale pridala zelene farbivo, aby bolo jasné, že ide o pistácie. Pridáme vajcia a šľaháme.

    Vynikajúci pistáciový cheesecake (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Plnku nalejeme na predpečený sušienkový korpus vo forme a dáme do rúry piecť na 160 °C. Tu ide skôr o konzistenciu ako čas. Po 15 minútach skontrolujeme a jemne potrasieme. Pečieme dokým kraje sú husté a stred sa chvie. Veľmi odporúčam cheesecake neprepiecť.

    Vynikajúci pistáciový cheesecake (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Náš syn Dorian a ja s koláčikom na súťaži.

    Vynikajúci pistáciový cheesecake (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

dorenika
@pietruskaa (25.3.2024 15:35)

Podla Toho aky mate mixer. Ja pouzivam Nutribullet a bez vody je to tak hutne ze sa to prilepi na steny za sekundu. Takze skuste bez vody a ked pojde tak super, ked nie tak dajte trochu vody. Ja som dala 3 lizice dokopy.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia