Vynikajúce kanadské šišky fotorecept

janka1710 - fotkajanka1710, 9. novembra 2011
Vynikajúce kanadské šišky (fotorecept)
Foto: janka1710
8
porcií
45 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

300 g
300 g
70 g
2 ks
60 g rozpustené
350 ml
1/2 bal.
poleva:
2 lyžice
1 dcl
1,5 pohára
 (rum)
1 pohár




Postup

  1. 1

    Suroviny na cesto dáme do domácej pekárničky (v mojom prípade najskôr tekuté a potom sypké). Zapneme program "Cesto" a v pekárni sa nám cesto vymiesi a aj v nej krásne vykysne.

    Vynikajúce kanadské šišky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Po vykysnutí si cesto rozdelíme na bochníky, ktoré si valčekom vyvaľkáme. Pomocou pohára vykrajujeme krúžky (v mojom prípade aj iné tvary :) a v strede vykrojíme dierky (nemusíme).

    Vynikajúce kanadské šišky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Šišky potom vyprážame v horúcom oleji a poukladáme na tácku. Pripravíme si polevu: Na malom plameni roztopíme maslo, prilejeme mlieko a kryšt. cukor. Keď sa cukor roztopí polevu odstavíme z ohňa a necháme trošku vychladnúť. Do mierne vychladnutej polevy pridáme um a práškový cukor. Dobre rozmiešame a vychladnuté šišky namáčame do polevy.

    Vynikajúce kanadské šišky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Chvíľku počkáme, kým nám poleva stuhne a potom sa môžme do nich pustiť :) Dobrú chuť!

    Vynikajúce kanadské šišky (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

mojack
Su dobré, ale podla mna ta poleva je velmi sladká a preto davam menej cukru.
orchidea
Zase niečo aj pre moju pekárničku aby nezlenivela... pekné šišky, vyskúšam.
gabif
Nám veľmi chutia , padnú hneď ako ich spravím. Len ja používam klasické drozdie. Do polevy som teraz pre zmenu dala trstinovy cukor a musím povedať , že super :)
rosivalka
Som začínajúca takže sa v tomto veľmi nevyznám. Ale keď nemám pekárničku ako dlho nechám nakysnúť cesto, alebo ako by som mohla nahradiť pekárničku.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia