Vynikajúce kanadské šišky (fotorecept)

Autor receptu: janka1710

8
porcií
45 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Suroviny na cesto dáme do domácej pekárničky (v mojom prípade najskôr tekuté a potom sypké). Zapneme program "Cesto" a v pekárni sa nám cesto vymiesi a aj v nej krásne vykysne.
  2. Po vykysnutí si cesto rozdelíme na bochníky, ktoré si valčekom vyvaľkáme. Pomocou pohára vykrajujeme krúžky (v mojom prípade aj iné tvary :) a v strede vykrojíme dierky (nemusíme).
  3. Šišky potom vyprážame v horúcom oleji a poukladáme na tácku. Pripravíme si polevu: Na malom plameni roztopíme maslo, prilejeme mlieko a kryšt. cukor. Keď sa cukor roztopí polevu odstavíme z ohňa a necháme trošku vychladnúť. Do mierne vychladnutej polevy pridáme um a práškový cukor. Dobre rozmiešame a vychladnuté šišky namáčame do polevy.
  4. Chvíľku počkáme, kým nám poleva stuhne a potom sa môžme do nich pustiť :) Dobrú chuť!