Vynikajúce kanadské šišky (fotorecept)
Autor receptu: janka1710
8 porcií |
45 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup- Suroviny na cesto dáme do domácej pekárničky (v mojom prípade najskôr tekuté a potom sypké). Zapneme program "Cesto" a v pekárni sa nám cesto vymiesi a aj v nej krásne vykysne.
- Po vykysnutí si cesto rozdelíme na bochníky, ktoré si valčekom vyvaľkáme. Pomocou pohára vykrajujeme krúžky (v mojom prípade aj iné tvary :) a v strede vykrojíme dierky (nemusíme).
- Šišky potom vyprážame v horúcom oleji a poukladáme na tácku. Pripravíme si polevu: Na malom plameni roztopíme maslo, prilejeme mlieko a kryšt. cukor. Keď sa cukor roztopí polevu odstavíme z ohňa a necháme trošku vychladnúť. Do mierne vychladnutej polevy pridáme um a práškový cukor. Dobre rozmiešame a vychladnuté šišky namáčame do polevy.
- Chvíľku počkáme, kým nám poleva stuhne a potom sa môžme do nich pustiť :) Dobrú chuť!
|