Výborný cviklový šalát (fotorecept)

Výborný cviklový šalát (fotorecept)
Foto: alicina
alicinaAlicina, recept pridal: 31. januára 2012 21:55Ďalšie jeho recepty

Ja viem, že tých cviklových šalátov je tu kopa, ale predsa si myslím, že tento je tak trochu výnimočný. Je spojením superzdravých ingrediencií, chutí a vôní. Cvikla chráni naše srdce a cievy, olivový olej znižuje hladinu cholesterolu, korenie podporuje metabolizmus, zázvor stimuluje imunitný systém, stonkový zeler obsahuje vlákninu, kyselinu listovú, vitamín K a C, draslík, mangán a horčík... :-) Čo viac si človek môže priať.

Suroviny

15
minút
príprava

Postup prípravy receptu

1

Prichystáme si všetky potrebné suroviny.
Výborný cviklový šalát (fotorecept) - obrázok 1

2

Mrkvu očistíme a nastrúhame na jemnom strúhadle.
Výborný cviklový šalát (fotorecept) - obrázok 2

3

Na cviklu použijeme hrubšiu stranu strúhadla a nastrúhame nahrubšie.
Výborný cviklový šalát (fotorecept) - obrázok 3

4

Celer pokrájame nadrobno.
Výborný cviklový šalát (fotorecept) - obrázok 4

5

Pridáme olivový olej, nasekaný zázvor....
Výborný cviklový šalát (fotorecept) - obrázok 5

6

... a nadrobno nakrájané uhorky. :-)
Výborný cviklový šalát (fotorecept) - obrázok 6

7

Všetko dobre premiešame, pridáme jogurt a dochutíme balzamikom, sójovou omáčkou a podľa chuti prisolíme a okoreníme. Dáme schladiť do chladničky. Najlepšie chutí totiž až na druhý deň. :-) Navyše má tento šalátik mnoho obmien. Namiesto zázvoru môžeme dať strúčik cesnaku a lyžicu chrenu alebo pridať kozí syr či natvrdo uvarené vajíčko. Ja som podávala ako ľahkú večeru s hovädzím vareným, uhorkou a strúhaným syrom. :-) DOBRÚ CHUŤ!



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovali 3 ľudia (4,3 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • jerica, 1. februára 2012 o 08:37
    v šalátiku samé zdravé suroviny, páči sa mi receptík:-)


  • marianne69, 1. februára 2012 o 09:01
    mnam


  • marianne69, 1. februára 2012 o 09:03
    a robila som minuly tyzden:-)» varecha.pravda.sk/recepty/cviklovy-salat-fotorecept/24125...



  • tykadielko, 1. februára 2012 o 11:49
    no nádherný recept, obsahuje naozaj veľa vitamínov a minerálov....ešte som to neskúšala so zázvorom - tak skúsim :)))))


  • radulienka, 1. februára 2012 o 17:56
    Veru tej cvikle sa môže človek ujesť, vždy niečo nové a hlevne zdravé...


  • jamaja, 1. februára 2012 o 20:24
    Nepostrehla som, či cvikla má byť surová alebo uvarená???


  • alicina, 1. februára 2012 o 23:10
    Uvarená.


  • jarkulienka, 2. februára 2012 o 12:46
    Mňam, narobila si mi chúťky. A skús spraviť tak, že 1/3 surová a 2/3 uvarená, ja to robím takto. Ale nerobila som so zázvorom, ani stopkatým zelerom, spravím. Vďaka za receptík.


  • hannah22, 3. februára 2012 o 23:02
    cvikly nie je nikdy dosť,uložené ... ďakujem... :))


  • orchidea, 5. februára 2012 o 15:44
    Akurát som robila len taký jednoduchý cviklový šalát s cibuľkou a sladko-kyslou zálievkou, hodí sa mi tvoj recept lebo už mám zase kúpenú cviklu a rozmýšľam čo z nej. Ďakujem.



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Nebojte sa byliniek
Vy starší, len si spomeňte. Akými bylinkami voňala vaša záhrada pred polstoročím? Aké čerstvé rastlinky sa vtedy používali vo vašej kuchyni?

Slovenské gastronomické poklady
(2. časť)

Poznáte Zaručené tradičné špeciality zo Slovenska? Obohacujú náš každodenný jedálny lístok, no vieme o nich málo. Prečítajte si zaujímavosti o týchto potravinách.

Bonduelle Vapeur, zelenina upravená na pare!
- Inzercia -
Zelenina pri skladovaní stráca vitamíny. BONDUELLE Vapeur je skvelou voľbou pre tých z vás, ktorí chcú mať kvalitnú a chrumkavú zeleninu vždy po ruke.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 18/2015: Poklady slovenskej kuchyne Poklady slovenskej kuchyne
Časopis Varecha v piatok 1. mája v denníku Pravda.


TOPlist