Výborný cviklový šalát (fotorecept)

Výborný cviklový šalát (fotorecept)
Foto: alicina
alicinaAlicina, recept pridal: 31. januára 2012 21:55Ďalšie jeho recepty

Ja viem, že tých cviklových šalátov je tu kopa, ale predsa si myslím, že tento je tak trochu výnimočný. Je spojením superzdravých ingrediencií, chutí a vôní. Cvikla chráni naše srdce a cievy, olivový olej znižuje hladinu cholesterolu, korenie podporuje metabolizmus, zázvor stimuluje imunitný systém, stonkový zeler obsahuje vlákninu, kyselinu listovú, vitamín K a C, draslík, mangán a horčík... :-) Čo viac si človek môže priať.

Suroviny

15
minút
príprava

Postup prípravy receptu

1

Prichystáme si všetky potrebné suroviny.
Výborný cviklový šalát (fotorecept) - obrázok 1

2

Mrkvu očistíme a nastrúhame na jemnom strúhadle.
Výborný cviklový šalát (fotorecept) - obrázok 2

3

Na cviklu použijeme hrubšiu stranu strúhadla a nastrúhame nahrubšie.
Výborný cviklový šalát (fotorecept) - obrázok 3

4

Celer pokrájame nadrobno.
Výborný cviklový šalát (fotorecept) - obrázok 4

5

Pridáme olivový olej, nasekaný zázvor....
Výborný cviklový šalát (fotorecept) - obrázok 5

6

... a nadrobno nakrájané uhorky. :-)
Výborný cviklový šalát (fotorecept) - obrázok 6

7

Všetko dobre premiešame, pridáme jogurt a dochutíme balzamikom, sójovou omáčkou a podľa chuti prisolíme a okoreníme. Dáme schladiť do chladničky. Najlepšie chutí totiž až na druhý deň. :-) Navyše má tento šalátik mnoho obmien. Namiesto zázvoru môžeme dať strúčik cesnaku a lyžicu chrenu alebo pridať kozí syr či natvrdo uvarené vajíčko. Ja som podávala ako ľahkú večeru s hovädzím vareným, uhorkou a strúhaným syrom. :-) DOBRÚ CHUŤ!



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasoval 1 človek (5,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • jerica, 1. februára 2012 o 08:37
    v šalátiku samé zdravé suroviny, páči sa mi receptík:-)


  • marianne69, 1. februára 2012 o 09:01
    mnam


  • tykadielko, 1. februára 2012 o 11:49
    no nádherný recept, obsahuje naozaj veľa vitamínov a minerálov....ešte som to neskúšala so zázvorom - tak skúsim :)))))


  • radulienka, 1. februára 2012 o 17:56
    Veru tej cvikle sa môže človek ujesť, vždy niečo nové a hlevne zdravé...


  • jamaja, 1. februára 2012 o 20:24
    Nepostrehla som, či cvikla má byť surová alebo uvarená???


  • alicina, 1. februára 2012 o 23:10
    Uvarená.


  • jarkulienka, 2. februára 2012 o 12:46
    Mňam, narobila si mi chúťky. A skús spraviť tak, že 1/3 surová a 2/3 uvarená, ja to robím takto. Ale nerobila som so zázvorom, ani stopkatým zelerom, spravím. Vďaka za receptík.


  • hannah22, 3. februára 2012 o 23:02
    cvikly nie je nikdy dosť,uložené ... ďakujem... :))


  • orchidea, 5. februára 2012 o 15:44
    Akurát som robila len taký jednoduchý cviklový šalát s cibuľkou a sladko-kyslou zálievkou, hodí sa mi tvoj recept lebo už mám zase kúpenú cviklu a rozmýšľam čo z nej. Ďakujem.



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Zaváram, zaváraš, zavárame. Dnes kompóty.
Zaváracia sezóna je v plnom prúde. Tak poďme na to.

Paradajkový paprikáš
Rajčina mala a má v našej rodinnej kuchyni dosť rozporné miesto. Túto plodinu peruánskych Indiánov pestujeme od čias, čo si pamätám.

Tvrďáci vyšli z módy, ženy preferujú citlivých mužov
- Inzercia -
Tradičný obdiv k drsňákom sa pomaly vytráca, svaly a sila prestávajú byť v kurze.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 29/2014: Prázdniny u babičky Prázdniny u babičky
Časopis Varecha v piatok 1. augusta 2014 v denníku Pravda.


TOPlist