Výborný cviklový šalát (fotorecept)
Autor receptu: alicina
Ja viem, že tých cviklových šalátov je tu kopa, ale predsa si myslím, že tento je tak
trochu výnimočný. Je spojením superzdravých ingrediencií, chutí a vôní. Cvikla chráni
naše srdce a cievy, olivový olej znižuje hladinu cholesterolu, korenie podporuje
metabolizmus, zázvor stimuluje imunitný systém, stonkový zeler obsahuje vlákninu,
kyselinu listovú, vitamín K a C, draslík, mangán a horčík... :-) Čo viac si človek môže
priať.
Postup
- Prichystáme si všetky potrebné suroviny.
- Mrkvu očistíme a nastrúhame na jemnom strúhadle.
- Na cviklu použijeme hrubšiu stranu strúhadla a nastrúhame nahrubšie.
- Celer pokrájame nadrobno.
- Pridáme olivový olej, nasekaný zázvor....
- ... a nadrobno nakrájané uhorky. :-)
- Všetko dobre premiešame, pridáme jogurt a dochutíme balzamikom, sójovou omáčkou a podľa chuti prisolíme a okoreníme. Dáme schladiť do chladničky. Najlepšie chutí totiž až na druhý deň. :-) Navyše má tento šalátik mnoho obmien. Namiesto zázvoru môžeme dať strúčik cesnaku a lyžicu chrenu alebo pridať kozí syr či natvrdo uvarené vajíčko.
Ja som podávala ako ľahkú večeru s hovädzím vareným, uhorkou a strúhaným syrom. :-)
DOBRÚ CHUŤ!