Výborný cviklový šalát (fotorecept)

Autor receptu: alicina

Ja viem, že tých cviklových šalátov je tu kopa, ale predsa si myslím, že tento je tak trochu výnimočný. Je spojením superzdravých ingrediencií, chutí a vôní. Cvikla chráni naše srdce a cievy, olivový olej znižuje hladinu cholesterolu, korenie podporuje metabolizmus, zázvor stimuluje imunitný systém, stonkový zeler obsahuje vlákninu, kyselinu listovú, vitamín K a C, draslík, mangán a horčík... :-) Čo viac si človek môže priať.

15 minút
príprava

Postup

  1. Prichystáme si všetky potrebné suroviny.
  2. Mrkvu očistíme a nastrúhame na jemnom strúhadle.
  3. Na cviklu použijeme hrubšiu stranu strúhadla a nastrúhame nahrubšie.
  4. Celer pokrájame nadrobno.
  5. Pridáme olivový olej, nasekaný zázvor....
  6. ... a nadrobno nakrájané uhorky. :-)
  7. Všetko dobre premiešame, pridáme jogurt a dochutíme balzamikom, sójovou omáčkou a podľa chuti prisolíme a okoreníme. Dáme schladiť do chladničky. Najlepšie chutí totiž až na druhý deň. :-) Navyše má tento šalátik mnoho obmien. Namiesto zázvoru môžeme dať strúčik cesnaku a lyžicu chrenu alebo pridať kozí syr či natvrdo uvarené vajíčko. Ja som podávala ako ľahkú večeru s hovädzím vareným, uhorkou a strúhaným syrom. :-) DOBRÚ CHUŤ!