Výborná domáca fazuľová polievka

mirecbb - bez fotkymirecbb, 4. februára 2014

Polievočka je to nenáročná a velmi chutná receptík som sa učil v podstate sám skúšal som a skúšal a nakoniec vzniklo toto všetkým chutí Zobraziť celý popisPolievočka je to nenáročná a velmi chutná receptík som sa učil v podstate sám skúšal som a skúšal a nakoniec vzniklo toto všetkým chutí a to je hlavné.Verím že bude chutiť aj všetkým vám ktorý ho skúsite.

10-12
porcií
15 minút
príprava
90 minút
na 100 °C

Suroviny

0,5-1 kg
2 ks
3 ks
3 PL
3-5 ks
2 ks
1 ks alebo rebro
 podľa chuti
2 čl
1 čl alebo drvená
2 ks
0,2 dcl
2 PL




Postup

  1. 1

    Do veľkého hrnca si dáme 2-3PL najlepšie domácej bravčovej masti.Keď sa nám rozpustí pridáme na drobno nakrájané 2 väčšie cibule.Jemne spečieme a keď už sa sfarbuje do karamelovohneda pridáme osušenú fazuľu ktorú som si najlepšie deň vopred dal namočiť. Pridáme rascu,bobokový list,ml.čierne korenie,cesnak a 3-4min. opekáme len na masti.

  2. 2

    Potom pomaly začneme podlievať vodu..POZOR prvú pol hodinu nevaríme iba dusíme.Potom na vrch dáme koleno alebo rebro(podla toho kto má čo rád)nijakú tú udenú klobásku a zalejeme vodou len tak aby ich bolo mäsko potopené.cca 1hod varíme až mäsko úplne nezmäkne.Vytiahneme ho von, pridáme zemiaky a uvaríme.

  3. 3

    Keď sú zemiaky uvarené,pridáme smotanu na varenie do rozmiešanú s hladkou múkou necháme prevriať a dochutíme podla vlastnej chuti.Nie skôr lebo mäso ešte pri varení pustí chuť. Mäsko nakrájame na drobno a dáme späť do hrnca podávame z dobrým domácim chlebíkom na ten pridám recept čoskoro.foto bude ešte dnes večer :)

Diskusia k receptu

jozka2
precitala som si pozorne postup,polievocka je urcite velmi dobra,ale mne tam chyba este cervena paprika,moznaze si zabudol napisat.
medik
keď tam ide smotana na varenie a hl.múka,tak neviem ako tam dá červenú papriku,lenže keď sa dáva smotana+h.lmúka to je skôr prívarok
tiginko
červená paprika sa dáva zvyčajne na cibuľový základ @medik @jozka2 nie vždy je nutné dávať papriku. Ak sa polievka robí z tmavej fazule a je s kvalitnou klobásou, tak bude príjemne sfarbená a nepotrebuje papriku
tiginko
predpokladám, že mäsko ti asi za tú 1 hodinu úplne nezmäklo @mirecbb ak si mala koleno. Ono je dôležité nájsť kompromis medzi varením kolena a fazule, aby mäso nebolo tvrdé a fazuľa rozvarená. Ja radšej používam rebrá, majú zhruba rovnaký čas ako fazuľa.
jozka2
ano, mas pravdu tiginko,on nedava klobasu,ale koleno,alebo rebra,ja davam paprika na cibulovy zaklad podliat hned trosicku vody aby nezhorela,nasypem fazulu,atd.urcite ak davam klobasu tak nepridavam paprika,inac recpt je super.Ta paprika akurat tam urobi dobru farbu na vrchu,
lenkafirka
MirecBB urobila som so ju presne podla tvojho receptu a mnaaam.Papriku tam skutocne netreba davat lebo klobaska pustila stavu a polievka bola krasne sfarbena ,no a co sa tyka toho kolena za hodinku bolo akurat a fazulka pocas dusenia kresne zmekla cize odporucam vsetkym skuste urcite bude chutit




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia