Višňovo-tvarohový zákusok

hudobnicek - fotkahudobnicek, 29. apríla 2012

Pripájam recept, ktorý tu ešte asi nie je, nakoľko som ho skombinovala z viacerých a upravila ho, aby príprava bola čo najjednoduchšia ale výsledok Zobraziť celý popisPripájam recept, ktorý tu ešte asi nie je, nakoľko som ho skombinovala z viacerých a upravila ho, aby príprava bola čo najjednoduchšia ale výsledok perfektný a hlavne lahodný :)

90 minút
príprava
15 minút
na 220 °C

Suroviny

220 g
120 g
100 g
4 ks
100 ml
100 ml
1 ks
Plnka vanilk.cukor 2x:
2x250 g
1 ks
300 ml
3 PL
1 ks
60 g (tuk)
Želé:
2 ks
3 PL
1 ks 750ml




Postup

  1. 1

    Začíname klasicky s piškótou, mne sa osvedčil tzv. "obrátený postup". Vyšľaháme si sneh z bielkov a do neho pridáme žĺtka, cukor, olej, mlieko, múku zmiešanú s PDP a všetko znova šľahačom na najnižšom stupni rýchlosti premiešame. Cesto dáme na plech, použila som papier na pečenie. V návode som uviedla 20min na 220C ale je to individuálne, vždy si to radšej skontrolujte špáradlom.

  2. 2

    Kým sa koláčik pečie, pripravíme si plnku. Tvarohy zmiešame s vanilkovým cukrom a kyslou smotanou. V mlieku s kryštálovým cukrom si uvaríme hustý puding, ktorý hneď zahorúca zmiešame s tvarohovou zmesou. Pridáme 60g masla alebo palmarinu ( resp. štvrtinu akéhokoľvek margarínu) a všetko s mixérom prešľaháme. Odložíme do chladničky, kým si pripravíme želé.

  3. 3

    Kompót scedíme a višne alebo čerešne si vykôstkujeme. Komu nevadí, môže nechať tak. (ale odporúčam kúpiť si kompót vykôstkovaný z Lidlu :) Šťavu z kompótu doplníme vodou, aby sme mali 700ml tekutiny. Pridáme kryšt. cukor, frutiny a uvaríme husté želé.

  4. 4

    Vychladnutú piškótu môžme natrieť džemom, na to navrstívme tvarohovú plnku, na ňu poukladáme višne a zalejeme prechladnutým želé. Dáme zachladiť. Po 3hodinách sa už zákusok dobre krájal, všetko krásne stuhlo. Prajem príjemný chuťový zážitok. Kyslasté želé so sladkým tvarohom je výborná kombinácia.

Diskusia k receptu

hudobnicek
ďakujem krásne :) teraz, keď sa už oteplieva tak budem(e) piecť najmä svieže a ľahké koláče, tak snáď sa inšpirujeme navzájom :)
martamm
Ja robievam piškótu rovnako a tiež som spokojná. Tvoj recept je výborný a estetický, uz je v mojej KK...
mataliptak
toto robievam v lete je to mnam mnam koláčik, taký svieži ... máš ho velmi pekný ...
tori111222
mňaam..mám rada višne, koláčik vyzerá fajnovo.. už sa teším, až budem mať doma dozreté višne..ukladám do kk
sneica
asi bude marhulovy zajtra u nas...mas ho peknucky...:)
hudobnicek
Ďakujem za milé komentáre :) potešili ste ma. Prepáčte za asi hlúpu otázku, ale keďže som sa len teraz zaregistrovala tak netuším, čo je kk ? :)
vieronik
Výborný recept, takto robená piškóta sa aj mne viac páči, skúsenosti s višňami z lidla mám, sú výborné a kk je tvoja kuchárska kniha, ktorú si vytvoríš na vareche
hudobnicek
jááj, musím si to všetko ešte viac poobzerať tu na vareche :) ďakujem :)