Višňovo-tvarohový zákusok

Autor receptu: hudobnicek

Pripájam recept, ktorý tu ešte asi nie je, nakoľko som ho skombinovala z viacerých a upravila ho, aby príprava bola čo najjednoduchšia ale výsledok perfektný a hlavne lahodný :)

90 minút
príprava
15 minút
na 220 °C

Postup

  1. Začíname klasicky s piškótou, mne sa osvedčil tzv. "obrátený postup". Vyšľaháme si sneh z bielkov a do neho pridáme žĺtka, cukor, olej, mlieko, múku zmiešanú s PDP a všetko znova šľahačom na najnižšom stupni rýchlosti premiešame. Cesto dáme na plech, použila som papier na pečenie. V návode som uviedla 20min na 220C ale je to individuálne, vždy si to radšej skontrolujte špáradlom.
  2. Kým sa koláčik pečie, pripravíme si plnku. Tvarohy zmiešame s vanilkovým cukrom a kyslou smotanou. V mlieku s kryštálovým cukrom si uvaríme hustý puding, ktorý hneď zahorúca zmiešame s tvarohovou zmesou. Pridáme 60g masla alebo palmarinu ( resp. štvrtinu akéhokoľvek margarínu) a všetko s mixérom prešľaháme. Odložíme do chladničky, kým si pripravíme želé.
  3. Kompót scedíme a višne alebo čerešne si vykôstkujeme. Komu nevadí, môže nechať tak. (ale odporúčam kúpiť si kompót vykôstkovaný z Lidlu :) Šťavu z kompótu doplníme vodou, aby sme mali 700ml tekutiny. Pridáme kryšt. cukor, frutiny a uvaríme husté želé.
  4. Vychladnutú piškótu môžme natrieť džemom, na to navrstívme tvarohovú plnku, na ňu poukladáme višne a zalejeme prechladnutým želé. Dáme zachladiť. Po 3hodinách sa už zákusok dobre krájal, všetko krásne stuhlo. Prajem príjemný chuťový zážitok. Kyslasté želé so sladkým tvarohom je výborná kombinácia.