Vianočné pečivo

Vianočné pečivo
Foto: mamenka
mamenkaMamenka, recept pridal: 26. decembra 2010 20:40Ďalšie jeho recepty

Toto sú koláčiky, ktoré napiekli a nádherne ozdobili šikovné ruky mojej zlatej sestričky Betky. Počas Vianoc ju chválime dvojnásobne pre jej šikovnosť. V tejto podobe je s nami stále, aj keď býva od nás dosť ďaleko.

Suroviny

40-60
minút
príprava

Postup prípravy receptu

1

Z jednotlivých prísad vypracujeme cesto, ktoré necháme v chladničke stuhnúť a odkrajujeme si z neho toľko, koľko práve dokážeme spracovať na doske a plechy. Vykrajujeme z rôznych ozdobných formičiek koláčiky rôznej veľkosti, ktoré po miernom usušení v strednej teplej rúre a mierne vychladnuté zlepujeme kyselkavým lekvárom (ríbezle a pod., mali sme už aj šípkový lekvár). Pri zdobení sa fantázii medze nekladú.

2

Nezabudnite myslieť pri príprave s láskou na svojich blízkych, pre ktorých to robíte. Budú vás aj oni s láskou spomínať. Dobrú chuť.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasoval 1 človek (1,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • marikasu, 26. decembra 2010 o 22:11
    pekné koláčiky, ale asi si sa pomýlila v gramáži múky a cukru :-)


  • tinca, 26. decembra 2010 o 22:24
    myslím si to isté čo @marikasu , ale peknéééé


  • jarunka, 27. decembra 2010 o 02:15
    Velmi pekne kolaciky. Dala si zalezat na zdobeni.


  • mamenka, 27. decembra 2010 o 08:43
    Ospravedlňujem sa, práve tú potrebnú nulu v množstve gramáže mi systém nezobrazil.
    Samozrejme, že 420 g múky a 140 g cukru.
    Ale vďaka za pochvalu.


  • chillypapricka, 26. novembra 2011 o 10:50
    koláčiky vyzerajú pekunko, si ma inšpirovala :-)


  • pipinela, 16. decembra 2011 o 21:06
    chcela by som piect ale zda sa mi ze je chyba v gramoch neviem vyskusam dat vsade 0 ...uvidime co bude


  • mamenka, 17. decembra 2011 o 11:46
    to @pipinela - samozrejme, všade pridať nulu v gramáži. Prajem úspech.


  • pacinka, 21. decembra 2014 o 19:16
    Vyskúšala som tvoj recept a som nadmieru spokojná, ďakujem :-)



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Igorove prsia
Odborná degustácia vín k 20. ročníku Vínnych trhov Pezinok je za nami. Päť komisií prehodnotilo takmer päťsto vín za dva dni.

Bonduelle Vapeur, zelenina upravená na pare!
- Inzercia -
Zelenina pri skladovaní stráca vitamíny. BONDUELLE Vapeur je skvelou voľbou pre tých z vás, ktorí chcú mať kvalitnú a chrumkavú zeleninu vždy po ruke.

Marjeta Kosec: Kúsok Slovinska v Prahe
Hoci Slovinsko zaberá plochu, ktorá je menšia ako polovica Slovenska, vďaka vplyvom okolitých štátov je jeho gastronómia nesmierne pestrá. Na Slovensku ešte slovinskú reštauráciu nemáme, zato v Prahe je jedna, ktorú sa oplatí navštíviť.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 14/2015: Veľká noc - dobroty na sviatočný stôl Veľká noc - dobroty na sviatočný stôl
Časopis Varecha v štvrtok 2. apríla v denníku Pravda.


TOPlist