Vianočné pečivo

Vianočné pečivo
Foto: mamenka
mamenkaMamenka, recept pridal: 26. decembra 2010 20:40Ďalšie jeho recepty

Toto sú koláčiky, ktoré napiekli a nádherne ozdobili šikovné ruky mojej zlatej sestričky Betky. Počas Vianoc ju chválime dvojnásobne pre jej šikovnosť. V tejto podobe je s nami stále, aj keď býva od nás dosť ďaleko.

Suroviny

40-60
minút
príprava

Postup prípravy receptu

1

Z jednotlivých prísad vypracujeme cesto, ktoré necháme v chladničke stuhnúť a odkrajujeme si z neho toľko, koľko práve dokážeme spracovať na doske a plechy. Vykrajujeme z rôznych ozdobných formičiek koláčiky rôznej veľkosti, ktoré po miernom usušení v strednej teplej rúre a mierne vychladnuté zlepujeme kyselkavým lekvárom (ríbezle a pod., mali sme už aj šípkový lekvár). Pri zdobení sa fantázii medze nekladú.

2

Nezabudnite myslieť pri príprave s láskou na svojich blízkych, pre ktorých to robíte. Budú vás aj oni s láskou spomínať. Dobrú chuť.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasoval 1 človek (1,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • marikasu, 26. decembra 2010 o 22:11
    pekné koláčiky, ale asi si sa pomýlila v gramáži múky a cukru :-)


  • tinca, 26. decembra 2010 o 22:24
    myslím si to isté čo @marikasu , ale peknéééé


  • jarunka, 27. decembra 2010 o 02:15
    Velmi pekne kolaciky. Dala si zalezat na zdobeni.


  • mamenka, 27. decembra 2010 o 08:43
    Ospravedlňujem sa, práve tú potrebnú nulu v množstve gramáže mi systém nezobrazil.
    Samozrejme, že 420 g múky a 140 g cukru.
    Ale vďaka za pochvalu.


  • chillypapricka, 26. novembra 2011 o 10:50
    koláčiky vyzerajú pekunko, si ma inšpirovala :-)


  • pipinela, 16. decembra 2011 o 21:06
    chcela by som piect ale zda sa mi ze je chyba v gramoch neviem vyskusam dat vsade 0 ...uvidime co bude


  • mamenka, 17. decembra 2011 o 11:46
    to @pipinela - samozrejme, všade pridať nulu v gramáži. Prajem úspech.


  • pacinka, 21. decembra 2014 o 19:16
    Vyskúšala som tvoj recept a som nadmieru spokojná, ďakujem :-)



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Bonduelle Vapeur, zelenina upravená na pare!
- Inzercia -
Zelenina pri skladovaní stráca vitamíny. BONDUELLE Vapeur je skvelou voľbou pre tých z vás, ktorí chcú mať kvalitnú a chrumkavú zeleninu vždy po ruke.

Morčacie rolky
Už po šestnásty raz sa v Hotelovej akadémii v Piešťanoch nedávno uskutočnila medzinárodná súťaž mladých somelierov. Dva tucty vedomostne nabitých

Diétna paradajková
Šesť pôstnych týždňov pominulo. Prichádzajú veľkonočné sviatky. Zelený štvrtok, Veľký piatok, Biela sobota, Veľkonočná nedeľa.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 17/2015: Varíme pre oslávenca Varíme pre oslávenca
Časopis Varecha v piatok 24. apríla v denníku Pravda.


TOPlist