Vianočné pečivo

Vianočné pečivo
Foto: mamenka
mamenkaMamenka, recept pridal: 26. decembra 2010 20:40Ďalšie jeho recepty

Toto sú koláčiky, ktoré napiekli a nádherne ozdobili šikovné ruky mojej zlatej sestričky Betky. Počas Vianoc ju chválime dvojnásobne pre jej šikovnosť. V tejto podobe je s nami stále, aj keď býva od nás dosť ďaleko.

Suroviny

40-60
minút
príprava

Postup prípravy receptu

Z jednotlivých prísad vypracujeme cesto, ktoré necháme v chladničke stuhnúť a odkrajujeme si z neho toľko, koľko práve dokážeme spracovať na doske a plechy. Vykrajujeme z rôznych ozdobných formičiek koláčiky rôznej veľkosti, ktoré po miernom usušení v strednej teplej rúre a mierne vychladnuté zlepujeme kyselkavým lekvárom (ríbezle a pod., mali sme už aj šípkový lekvár). Pri zdobení sa fantázii medze nekladú.

Nezabudnite myslieť pri príprave s láskou na svojich blízkych, pre ktorých to robíte. Budú vás aj oni s láskou spomínať. Dobrú chuť.



Páči sa ti tento recept?
Fejsbukni
Z technických príčin je momentálne hviezdičkovanie receptov nedostupné. Pokiaľ chcete vyjadriť, že sa vám recept páči, lajknite ho zatiaľ na facebooku, alebo napíšte komentár do diskusie. Vaša Varecha.sk



Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

7 komentárov k receptu
  • marikasu, 26. decembra 2010 o 22:11
    pekné koláčiky, ale asi si sa pomýlila v gramáži múky a cukru :-)


  • tinca, 26. decembra 2010 o 22:24
    myslím si to isté čo @marikasu , ale peknéééé


  • jarunka, 27. decembra 2010 o 02:15
    Velmi pekne kolaciky. Dala si zalezat na zdobeni.


  • mamenka, 27. decembra 2010 o 08:43
    Ospravedlňujem sa, práve tú potrebnú nulu v množstve gramáže mi systém nezobrazil.
    Samozrejme, že 420 g múky a 140 g cukru.
    Ale vďaka za pochvalu.


  • Reklama (za ňou pokračuje ešte 3 komentárov)
  • chillypapricka, 26. novembra 2011 o 10:50
    koláčiky vyzerajú pekunko, si ma inšpirovala :-)


  • pipinela, 16. decembra 2011 o 21:06
    chcela by som piect ale zda sa mi ze je chyba v gramoch neviem vyskusam dat vsade 0 ...uvidime co bude


  • mamenka, 17. decembra 2011 o 11:46
    to @pipinela - samozrejme, všade pridať nulu v gramáži. Prajem úspech.



Pridaj komentár:

Prihlás sa prezývkou z Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk:



Nemáš registráciu na Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk? Registrácia

Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Aktuálne súťaže

SÚŤAŽ: Nie je želatína ako želatína! + VÝSLEDKY SÚŤAŽE
Veľká noc je náročným obdobím pre každú gazdinku. Dr.Oetker má teraz pre vás dvoch pomocníkov, s ktorými budú vaše jedlá ozdobou sviatočného stola.

TOP 15 - Najlepšie recepty mesiaca marec 2014
Najlepšie recepty mesiaca marec. Pozrite si TOP 15 receptov, ktoré sa vám najviac páčili.

Recept mesiaca: Súťaž na apríl 2014
Aj tento mesiac hľadáme najlepší a najobľúbenejší recept. Vyhlasujeme súťaž, v ktorej víťazí recept uložený počas apríla 2014 do kuchárskych kníh na portáli Varecha.sk najviac krát.


Magazín

Veľkonočný jazyk
Hovädzí jazyk, údený i neúdený, je veľká pochúťka. Môžete ho konzumovať „len tak“, uvarený a nakrájaný, s cviklou, čerstvým chrenom, duseným medvedím cesnakom alebo červenou kapustou.

Veľká noc v Egypte
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Náš seriál uzatvára Janaalizibolenova z Egypta.

Veľká noc v Nemecku
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Dnes Elixir z Nemecka.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 17/2014: Morka na tanieri Morka na tanieri
Časopis Varecha vo piatok 25. apríla 2014 v denníku Pravda.


TOPlist