Veľkonočný baránok

salyovab - fotkasalyovab, 18. marca 2012

Tento recept sa mi páči , lebo je jednoduchý, zvládneme to aj my ..náctileté, je pri ňom zábava a čo viac , je veľmi Zobraziť celý popisTento recept sa mi páči , lebo je jednoduchý, zvládneme to aj my ..náctileté, je pri ňom zábava a čo viac , je veľmi ale veľmi chutný

15
porcií
20 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

500 g
50 g
200 ml
75 g
1 ks
1 KL
40 g na kvások
50 ml vlažné
1 KL
1 ks na potretie
  na posypanie




Postup

  1. 1

    Kvások : Rozdrobené droždie zmiešame s cukrom a vlažným mliekom. Cesto : Všetky suroviny zmiešame s kváskom vo väčšej misky. Zmes vymiesime na hladké cesto tak aby sa odlepovalo od stien misy. Povrch cesta posypeme múkou a dáme na teplé miesto kysnúť podľa potreby 30- 60 min.

    Veľkonočný baránok - obrázok 1
  2. 2

    Z vykysnutého cesta odoberieme 1/4 cesta. Zo zvyšku cesta tvarujeme malé guľaté slimáky a ukladáme na plech vystlaný papierom tesne vedľa seba do tvaru baránka. Podľa chuti ich môžeme naplniť nejakou plnkou( makovou , lekvárom...) ale nemusíme.

    Veľkonočný baránok - obrázok 2
  3. 3

    Z odloženého cesta vytvarujeme hlavu, ucho, nohy a chvost. Nakoniec baránka potrieme vajíčkom, necháme trochu ešte podkysnúť a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme 30 min 180 °C.

    Veľkonočný baránok - obrázok 3

Diskusia k receptu

evanaaa
Ozaj šikulka, ani ja by som si na to netrúfla ( s tým sa babrať), nemám toľko trpezlivosti. Len škoda, že tu nie je foto hotového baránka, na to som bola zvedavá.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia