Veľkonočný baránok
Autor receptu: salyovab
Tento recept sa mi páči , lebo je jednoduchý, zvládneme to aj my ..náctileté, je pri ňom zábava a čo viac , je veľmi ale veľmi chutný
15 porcií |
20 minút príprava |
30 minút na 180 °C |
Postup
- Kvások : Rozdrobené droždie zmiešame s cukrom a vlažným mliekom.
Cesto : Všetky suroviny zmiešame s kváskom vo väčšej misky. Zmes vymiesime na hladké cesto tak aby sa odlepovalo od stien misy. Povrch cesta posypeme múkou a dáme na teplé miesto kysnúť podľa potreby 30- 60 min.
- Z vykysnutého cesta odoberieme 1/4 cesta. Zo zvyšku cesta tvarujeme malé guľaté slimáky a ukladáme na plech vystlaný papierom tesne vedľa seba do tvaru baránka. Podľa chuti ich môžeme naplniť nejakou plnkou( makovou , lekvárom...) ale nemusíme.
- Z odloženého cesta vytvarujeme hlavu, ucho, nohy a chvost.
Nakoniec baránka potrieme vajíčkom, necháme trochu ešte podkysnúť a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme 30 min 180 °C.