Veľkonočný baránok

Autor receptu: salyovab

Tento recept sa mi páči , lebo je jednoduchý, zvládneme to aj my ..náctileté, je pri ňom zábava a čo viac , je veľmi ale veľmi chutný

15
porcií
20 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Kvások : Rozdrobené droždie zmiešame s cukrom a vlažným mliekom. Cesto : Všetky suroviny zmiešame s kváskom vo väčšej misky. Zmes vymiesime na hladké cesto tak aby sa odlepovalo od stien misy. Povrch cesta posypeme múkou a dáme na teplé miesto kysnúť podľa potreby 30- 60 min.
  2. Z vykysnutého cesta odoberieme 1/4 cesta. Zo zvyšku cesta tvarujeme malé guľaté slimáky a ukladáme na plech vystlaný papierom tesne vedľa seba do tvaru baránka. Podľa chuti ich môžeme naplniť nejakou plnkou( makovou , lekvárom...) ale nemusíme.
  3. Z odloženého cesta vytvarujeme hlavu, ucho, nohy a chvost. Nakoniec baránka potrieme vajíčkom, necháme trochu ešte podkysnúť a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme 30 min 180 °C.