Utopence

Utopence
Foto: katka1313
katka1313Katka1313, recept pridal: 26. septembra 2011 18:14Ďalšie jeho recepty

Tentoraz som utopence pripravila na oslavu narodenín mojej dcéry..chlapci sú pivári, tak nech majú čo zahryznúť.

Postup prípravy receptu

1

Nachystala a narezala som si všetky suroviny, špekáčiky som stiahla z kože- trochu narezala, uvarila nálev-1l octu, 1,3l vody, soľ,cukor, bobkový list, celé čierne korenie-prevarila a nechala vychladnúť. Nálev musí byť kyslý až sa Vám uši skrútia
Utopence - obrázok 1

2

Feferónky musia byť
Utopence - obrázok 2

3

Toto je výsledok, trochu som utopenecké fľaše vyčačkala, ale oslava je oslava, len sa za nimi zaprášilo Prajem dobrú chuť.
Utopence - obrázok 3



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovali 3 ľudia (4,3 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • mataliptak, 26. septembra 2011 o 21:22
    wau konečne si ich možem urobiť aj doma ... doteraz sme ich len kupovali ... dakujem za sveký recept , do tých fliaš si ich tak krásne naaranžovala super 1***:-)


  • tetuska, 26. septembra 2011 o 21:30
    výborný recept, namiesto špekačiek používam niekedy minipárky...


  • hviezdickaz, 26. septembra 2011 o 21:58
    ked tak nad tym uvazujem,ja som toto este hadam ani nejedla,asi by som to mala vyskusat :)


  • aroooo, 26. septembra 2011 o 22:26
    a aké koreniny?


  • tinca, 26. septembra 2011 o 22:34
    @katka1313 práve dnes som na ne myslela, lebo mám na ne adeptov, zajtra idem nakladať syry do olivového oleja a reku ešte niečo pikantoš. Ja ich trošku premením, ale nevadí, máš ich excelentné, farebné. No ja len do malých pohárov, lebo na Vierku nás zase až toľko nebude a bude ja iné.


  • klaura, 27. septembra 2011 o 01:45
    prekrásne poháre ...


  • katka1313, 27. septembra 2011 o 07:13
    ďakujem dievčatá
    pre arooo: koreniny na nálev: korenie čierne celé, bobkový list, soľ, môžeš trochu cukru a všetko prevariť, ale väčšinou si nálev robím tak od oka, len nech je kyslý ....


  • medovnicek, 27. septembra 2011 o 08:13
    takým krásne naaranžovaným utopencom určite žiaden chlap neodolá


  • duschko, 27. septembra 2011 o 09:33
    Velmi pekne. Ukladam do MKK.


  • huck, 27. septembra 2011 o 10:55
    @hviezdickaz , veru... priznavam, nie si sama... ani ja som toto nejedla! Skusim urobit z mini parkov ako uvadza @tetuska , lebo špekačiky tu nedostanem kupit. Len mi je podozriva ta kyslost, ktoru zdoraznuje @katka1313. Prečo musi byt tak veeelmi kysle? Použiva sa biely alkohol. ocot? (nie hroznovy, jablkovy apod.)?


  • levinko, 27. septembra 2011 o 11:12
    Výborný recept,ale chýba mi tam dĺžka zrenia.


  • levinko, 27. septembra 2011 o 11:12
    Výborný recept,ale chýba mi tam dĺžka zrenia.


  • anina43, 27. septembra 2011 o 11:18
    neklamný znak, že prichádza chladnejšie počasie, začali sa robiť utopence,, čo je dobrota , kto utopence neochutnal, budú sa mu žiadať ako mne teraz, po zhliadnutí Tvojich pohárov, krása, pohrala si sa s ukladaním ale stoja za to. Nezostáva mi nič iné, len kúpiť suroviny a pustiť sa do roboty. ja som už vyskúšala do pohárov ukladať aj kyslú kapustu, aj také boli vynikajúce. Dik za pripomenutie


  • anina43, 27. septembra 2011 o 11:21
    utopence by mali postáť 5-7 dní-tak sa odporúča, ale kto vydrží ? U nás sa vyťahujú už na tretí deň


  • janet, 27. septembra 2011 o 12:20
    lákavé,farebné jednoducho super,ďakujem za recept...vyskúšam


  • janet, 27. septembra 2011 o 12:20
    lákavé,farebné jednoducho super,ďakujem za recept...vyskúšam


  • janet, 27. septembra 2011 o 12:20
    lákavé,farebné jednoducho super,ďakujem za recept...vyskúšam


  • katka1313, 27. septembra 2011 o 13:11
    no ja ich nechávam tak 10 dní zrieť, ale niekedy aj skôr ich stihneme spapať


  • matased, 27. septembra 2011 o 13:54
    máme radi utopence, tie Tvoje sú aj na pohľad krásne


  • mata3636, 27. septembra 2011 o 14:35
    jééj, to je nádhera


  • miloss2, 27. septembra 2011 o 20:01
    Dávno som nemal dobré utopence,tie tvoje vyzerajú výborne,vyskúšam naložiť,už na pohľad chutia.


  • katka1313, 28. septembra 2011 o 13:26
    miloško, len nalož sú výbornéééé


  • lacosk, 12. októbra 2011 o 11:34
    V čechách keď som bol na vojenčine, nechýbali v žiadnej krčme. K pivku sú perfektne. (samozrejme nie len). Ale vtedy boli inakšie špekačky. Dúfam, že to bude podobne chutiť aj z tých dnešných. Super recept.


  • katka1313, 18. októbra 2011 o 09:12
    pre lacosk:máš pravdu, nájsť dnes dobré špekáčiky je umenie, niekedy chutili aj surové, len tak s dobrým chlebíkom a horčicou.


  • mana1, 20. októbra 2011 o 16:44
    musím tiež vyskúšať vyzerajú mňam dakujem


  • janet, 8. novembra 2011 o 08:31
    Vyskúšala som sú naozaj vynikajúce...manželovi chutili...
    odporúčam


  • zdezda, 27. marca 2012 o 21:59
    :-) prepáč, že som sa Ti neozvala na túto dobrotu, automaticky som si Tvoj receptík uložila aj už vyskúšala , veeeľmi nám chutil


  • mananka, 23. apríla 2012 o 17:18
    No akurat zhanam mnam receptik na utopence ku oslave,takze ich urcite vyskusam uplne ma dostali:))mnam.


  • darinak, 4. mája 2012 o 16:17
    tak to nielen ze chlap neodola, ale ani ja, jak som teraz tehotna...vyyyyyborne vyzeraju... ;o)


  • katka1313, 13. júla 2012 o 19:51
    tak Vám ďakujem a prajem dobrú chuť, nech sa vydaria a nech chutia


  • belickaa, 29. apríla 2014 o 12:20
    ja utopence nejem, ale môj muž ano a dlho som nevedela nájsť dobré a aby "vydržali" a nepokazili sa......a tieto sú výborné a muž sa ich nevie pardon za výraz dožrať....veľmi mu chutili dakujem


  • 1973milacik, 28. septembra 2014 o 15:09
    krrááááása, hneď by som ich ochutnala :-)



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Medovníková chalúpka v rozprávkovom lese
- Inzercia -
Medovníková chalúpka sa skrýva v lese. A viete, že aj vy v kuchyni môžete takéto rozprávkové lesy chrániť? Celkom jednoducho – správnymi surovinami, ktoré pri varení používame.

Rúra na pečenie: Nie je už len obyčajná pec
Vianoce – obdobie, kedy naše rúry na pečenie nemajú čas na oddych, sa pomaly blížia. Ak uvažujete o kúpe novej rúry, pomôžeme vám článkom, v ktorom si prečítate, aké parametre si máte pri ich výbere všímať, aby vám to dobre pieklo.

Prvá adminka Varechy Sandra: Varecha bola pre mňa obrovská škola
Prvá adminka Varechy Sandra Bombošová spomína na začiatky Varechy, obľúbené recepty a prezradila nám tiež, čo jej práca vo Varecha.sk dala.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 44/2014: Česká kuchyňa Česká kuchyňa
Časopis Varecha v piatok 31. októbra v denníku Pravda.


TOPlist