Univerzálny hrnčekový koláč

monika2mamina - bez fotkymonika2mamina, 29. januára 2015

Tento recept je u nás doma najobľúbenejší. Používam ho na bublaniny, muffiny, bábovky, rôzne rezy aj na tortový korpus :-)

30
porcií
45 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

2 hrnčeky
1 hrnček
1 bal.
4 kusy
1/2 hrnčeka
1 hrnček studená
 na vymastenie plechu
 na vysypanie plechu




Postup

  1. 1

    Plech alebo tortovú či inú formu vymastíme tukom a vysypeme múkou, prípadne vystelieme papierom na pečenie, podla toho čo ideme piect. Rúru si predhrejeme na 180 stupnov.

  2. 2

    Do misky dáme žltky, cukor (môžeme použiť aj hnedý, alebo pol na pol), olej a vodu a vyšľaháme o penista. Pridáme múku zmiešsnú s kypriacym práškom (môžeme použiť aj celozrnnú múku, alebo pol na pol, namiesto časti múky môžeme pridat mleté orechy, mak kokos a t. d.) a zľahka premiešame. Nakoniec opatrne primiešame sneh z bielkov. Nalejeme na plech alebo do formy a pečieme zhruba 30 minút. Ak pečieme bublaninu, pred pečenim môžeme posypat ľubovolným ovocím.

Diskusia k receptu

radost
@monika
áno..je to známy univerzálny hrnčekový recept..
len misto vody dávam mlieko..a 2-3 vajíčka stačia..
skús miesto vody minerálku..
lizatko
Tiez som v soku nad fotkou, ved to musi byt omyl, asi z nejakeho mäsoveho jedla, 100% suhlasim s komentmi vyssie. Zvysky reznov, kare, alebo co? K chuti sa nevyjadrujem, nerobila som.....
janara
hrnčeková klasika = bublaninové cesto, dávam mlieko a na túto dávku len 2 vajcia
..inak ma tiež zarazilo foto:)
bebetko
ehm neviem jak kukam tak kukam, nechcem kritizovat, viem ako to zamrzi,ked sa chcete cim si pochvalit, neviem, idem byt oprimistickejsia a namiesto reznou typujem ze suto nejake smazene jablka, alebo v nejakom karamelovom obale? :) prezradte nam :)
katka78
Tiež dumám nad fotkou, dala som ju okukať aj doma, názor je, že šnicľa. Ja hovorím, že asi ten koláč, ale v nejakej zvláštnej konštelácii... naľavo vidím mandarínkovú líšku, napravo delfína a hore mapu Afriky.
@Monika2mamina dúfam, že sa na naše špekulatívne komentáre nenahneváš a pomôžeš nám túto fotohádanku vylúštiť :-)
1x staja
dzejsik
@katka78 možno to bude ten koláč rozrezaný na poly, na jednu potrená kyslá smotana alebo iný krém a z druhej polky povykrajované tvary a poukladané na tie kocky? delfín, líška, srdce, ...
cesminaz
Hmm..v postupe je pisana len priprava cesta a vyliat na pekac..Tam nieje ani slovo o uvodnej fotke :-/ Mozno @monika2mamina dala nahodou nespravnu fotku,alebo ta uvodna fotka ma byt pre nas "inspirativna" ze aj takto sa to da zladit :-) Ale bolo by naozaj dobre vediet-pocut ze co presne je na kolaci na tej fotke.Lebo takto tu len hadame :-) ..ale pripajam sa ku komentarom hore vyssie,naozaj to vyzera velmi zaujimavo :-) @svedka to vystihla asi najlepsie ;-P
gubics
Tá úvodná fotka nijako nesúvisí s tým koláčom.To ste sa museli pomýliť a pridať tú nesprávnu fotku, ešte nie je neskoro, v diskusiách to môžete napraviť. Môže sa to komukoľvek prihodiť, že pridá nesprávnu prílohu.
milanblaho1
recept fajn, ale fotka mi pripomina zbytky husaciny alebo kacaciny aj ked ten banan s jablkami si pri tom mase neviem nijako predstavit.
drajan
Zaujal ma názov receptu a tak som ho otvorila. Ostala som z fotky prekvapená, lebo tiež mi to pripomína všetko možné len nie to, čo je v recepte... Bolo by fajn, keby sa autorka ozvala a uviedla na pravú mieru, či skutočne fotka korešponduje s jej receptom. Myslím, že nie...



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia