Univerzálny hrnčekový koláč

Autor receptu: monika2mamina

Tento recept je u nás doma najobľúbenejší. Používam ho na bublaniny, muffiny, bábovky, rôzne rezy aj na tortový korpus :-)

30
porcií
45 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Plech alebo tortovú či inú formu vymastíme tukom a vysypeme múkou, prípadne vystelieme papierom na pečenie, podla toho čo ideme piect. Rúru si predhrejeme na 180 stupnov.
  2. Do misky dáme žltky, cukor (môžeme použiť aj hnedý, alebo pol na pol), olej a vodu a vyšľaháme o penista. Pridáme múku zmiešsnú s kypriacym práškom (môžeme použiť aj celozrnnú múku, alebo pol na pol, namiesto časti múky môžeme pridat mleté orechy, mak kokos a t. d.) a zľahka premiešame. Nakoniec opatrne primiešame sneh z bielkov. Nalejeme na plech alebo do formy a pečieme zhruba 30 minút. Ak pečieme bublaninu, pred pečenim môžeme posypat ľubovolným ovocím.