Univerzálny hrnčekový koláč
Autor receptu: monika2mamina
Tento recept je u nás
doma najobľúbenejší.
Používam ho na
bublaniny, muffiny,
bábovky,
rôzne rezy aj na tortový
korpus :-)
30 porcií |
45 minút príprava |
30 minút na 180 °C |
Postup
- Plech alebo tortovú či inú formu vymastíme tukom a vysypeme múkou, prípadne vystelieme papierom na pečenie, podla toho čo ideme piect. Rúru si predhrejeme na 180 stupnov.
- Do misky dáme žltky, cukor (môžeme použiť aj hnedý, alebo pol na pol), olej a vodu a vyšľaháme o penista. Pridáme múku zmiešsnú s kypriacym práškom (môžeme použiť aj celozrnnú múku, alebo pol na pol, namiesto časti múky môžeme pridat mleté orechy, mak kokos a t. d.) a zľahka premiešame. Nakoniec opatrne primiešame sneh z bielkov. Nalejeme na plech alebo do formy a pečieme zhruba 30 minút. Ak pečieme bublaninu, pred pečenim môžeme posypat ľubovolným ovocím.