Rybací guláš
Údená makrela na spôsob gulášu
Autor receptu: podajmicesto
Netradičný spôsob využitia tejto skvelej ryby.
1 porcia |
15 minút príprava |
50 minút tepelná úprava |
Postup
- Údenú makrelu oberieme od kosti, bravčový orez pomelieme. Cibuľu nakrájame najemno, zemiaky na kocky, kyslé uhorky na jemné plátky.
- V hrnci na bravčovej masti orestujeme cibuľu dozlata, pridáme pretlak, porestujeme, pridáme papriku, krátko porestujeme, aby nezhorkla, pridáme bravčový orez a údenú makrelu, trocha opražíme, podlejeme vodou.
- Pridáme vegetu, korenie, rascu, majoránku, kocku zeleninového bujónu, zemiaky. Podľa potreby podlievame vodou.
- Keď už máme všetko mäkké, pridáme nastrúhaný cesnak, mrazený hrášok a ešte 5 - 10 minút povaríme. Podávame so zemiakovými knedlíkmi.