Tvarohovo-kakaové nebíčko

tinna333 - fotkatinna333, 31. mája 2012
Tvarohovo-kakaové nebíčko
Foto: tinna333

Tento chutny kolacik u nas vznikol stylom - co chladnicka a policka dala :) a je fajnovy chutny :)

20 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

3 kusy
130 g
170 g
50 g
3 kavove lyzicky
15 polievkovych lyzic, vlazna prevarena
Na plnku:
1 plechovka
nikdy nevazim - podla chuti
400 g
400 ml
 na posypanie




Postup

  1. 1

    Piskotove cesto - kakaove: ja robim do okruhlej formy s priemerom 23cm, (mozete kludne pouzit svoj recept) ja pri tomto recepte robim zrychleny postup: cele vajicka si slahame mixerom asi 2 min. pridame krystal cukor a miesame dalsie 2 min. pridame vlaznu vodu a miesame dalsie 2 min, mali by sme mat krasnu penu do ktorej primiesame muku, prasok do peciva a kakao. Hotovo :) Dame na vymasteny a mukou vysypany plech a pecieme na 180 stupnov cca 20 min. (skontrolute pre istotu uz po 15 min.)

  2. 2

    Plnka: Tvaroh si vymixujeme so smotanou a pridavame cukor podla chuti, plnka musi byt vymixovana tak aby uz neboli ziadne hrudky z tvarohu. Potrebujeme pomer tvarohu a kyslej smotany 1:1 ja som teraz pouzila iba 250g plnotucneho tvarohu a 250ml kyslej smotany no je to dost malo tak akurat by asi bolo tych 400g tvaroh:400ml smotany

  3. 3

    Cesto po vychladnuti prerezeme napol (co sa mne malo kedy podari :D heh) a 2/3 z plnky si natrieme na spodnu cast, poukladame jahody z kompotu poridne ich povtlacame do plnky a navrch dame vrchnu cast cesta (ja mam vo zvyku ho otocit cize to co bol predtym vrch cesta polozim na plnku), no a na vrch rozotrieme zvysnu 1/3 plnky pekne uhladime a posypeme navrch kakaom.

  4. 4

    Kolacik musi cez noc postat v chladnicke, pekne nam zvlhne a bude stavnatejsi a jemnucky. Mozeme takisto piest v plechu a krajat na rezy na kocky. :)

Diskusia k receptu

3sandra3
joooj,,, ten vyzerá krehúčko,,, nádherne a chutne... ukladám a vyskúšam.
paveva
TVAROHvé nebíčko určite vyskúšam, neodolám
viera1
Bude s višňami.Keď vidím kombináciu tmavého cesta a bielej plnky,spomeniem si na oplátky Dukla (neviem prečo) a to bolo niečo fantastické (pre mňa).Všetci jedli na výlete horalky,ja Dukly.Určite si moje rovesníčky na ne pamätajú.Teraz takéto nikto nevyrába.
hubata
@viera1 ja pamätám: boli to 4 plnené oblátky v tvare kocky a tá plnka bola taká fantastická že ani to presne neviem definovať: niečo medzi kakaovo-kávovou chuťou. Zmizli ako zmizli mačacie jazýčky, oblátky Kolonáda, štolverky, talianska zmes, rumové pralinky, ruská zmrzlina, eskimo, alebo soletky........
julica
Mnam, tento kolac veru vyzera velmi chutne. @hubata , dukly si sice nepamatam, ale macacie jazycky, kolonady, ruska zmrzlina, eskimo, soletky sa predavaju stale. Rumove pralinky som uz dlho nevidela, ale nemyslim, ze ich nedostat.
medulienka122
na takýto receptík sa odvážim aj ja, aj keď v poslednom čase je to so mnou biedne! šikovnosť moja, neopúšťaj ma!
tiginko
mňam, už viem čo napečiem na zajtrajšiu grilovačku :-)
ppokia
koláčik je veľmi dobrý tiež robím podobný ale z bezlepkovej múky.Tina píšeš že sa ti málokedy podarí rozkrojiť korpus: takže odtrhni si niť vo veľkosti asi 1,5m/ak máš väčšiu formu,tak dlhšiu niť./ prelož na polovičku,potom si niťou opáš korpus akoby si chcela opásať mašlu na korpus. potom 1x previaž a ťahaj za konce .Ak by ti to nešlo pretože niekedy sa na torte spraví jemná kôrka môžeš tesne pri niti jemne narezať rihu aby sa niť zarezala dnu a potom ťahať. Uvidíš ako pekne nakrajaš korpus aj na tenké pláty.
tiziana
ja by som ešte rada zostala pri zemi :DDD, vyzerá skvelo!!!
tinna333
@dogagador ano 15 polievkovych lyzic ale voda musi byt uz vlazna nie vriaca ale pred tym ju treba prevarit. Je ale spustu inych receptov na piskotove cesto ja mam ale od babky takyto a nikdy ho nemenim, mali by sa vsak zvlast miesat bielka s cukrom, potom zltka s tou vodou a cukrom a potom to postupne miesat dokopy aj s mukou a praskom do peciva ale niekedy pozuvam zrychleny postup cize miesam vajicka spolu atd...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia