Torta Batman

mataliptak - fotkamataliptak, 6. januára 2012

Moj malý synček si zmyslel , že chce na svoje piate narodeniny tortu batmana a ja ju musím urobiť ... no a Zobraziť celý popisMoj malý synček si zmyslel , že chce na svoje piate narodeniny tortu batmana a ja ju musím urobiť ... no a čo my matky pre svoje detičky neurobíme :-DD aj ked som nemala ani šajnu ako nato , tak som sa do toho dala , velmi sa to na batmana nepodobá ale malý mal neskutočnú radosť a povedal , že je to najkrajší batman akého videl lebo ho robila jeho mamička , tak ma to velmi potešilo :-))

Suroviny

20 ks
20 PL
20 PL
4 ks
3 PL
3 PL
2 KL
PLNKA:
9 ks
3 PL
300 gr
400 gr
750 gr




Postup

  1. 1

    Urobíme si 4 piškoty, každú z 5 vajec . Bielky oddelíme od žltka a vyšlaháme na tuhy sneh ku ktorému počas šlahania pridávame 5 Pl kryštálového cukru , ked je dostatočne tuhý pridáme žltka , 5 PL pol. muky zmiešanej s jedným kypriacim práškom. jednu piškotu som urobila obyčajnú žlatú , do druhej som pridala 2 kávové lyžičky pomletej kávy, do tretej som dala kakao a do štvrtej som dala orechy .

  2. 2

    Plnku som robila nad parou a je vynikajúca . Do kovovej nádoby si dáme 9 vajec , cukor, kakao a čokoládu ... ked nám voda v hrnci nad ktorým budeme plnku šlahať vrie tak si tam možeme dať nádobu a začneme šlahať ... ja osobne strašne nerada robím nad parou plnky ale naozajsa to oplatí lebo lepšiu plnku nepoznám... :-) treba to šlahať asi 25-30 minút .

    Torta Batman - obrázok 2
  3. 3

    Ked to je ušlahané necháme to vychladnúť , dala som to do okna ale malý oslávenec stále dával nato pozor a pomaly mi ujedal z toho :-DD medzitým si dobre vyšlaháme 3 maslá nie žiadne margaríny ale klasické maslo je najlešie ...

    Torta Batman - obrázok 3
  4. 4

    Ked je zmes vychladené tak pomaly po lyžiciach pridáme k maslu čokoládovú zmes a poriadne našlaháme .

    Torta Batman - obrázok 4
  5. 5

    každú piškotu natrieme jahodovým džemom a plnkou , trochu plnky si necháme na potiahnutie celej torty . no a základ bol a už ostalo len to najdoležitejšie urobiť batmana :-) urobila som si poťahovaciu hmotu z marschmalou cukríkov , ktorú som si našla tu v receptoch a kúzlila som :-) v priereze vyzerala takto a chuť bola vynikajúca :-) a hlavne moj malý bol prešťastný :-)

    Torta Batman - obrázok 5

Diskusia k receptu

alexdidi
Nuž,mne sa tvoj Batmen tiež páči a torta sa ti veľmi vydarila,určite aj chutila.Páči sa mi plnka,varená nad parou je naozaj tá najlepšia a hlavne ak je s maslom.Rovnako nemám rada do plnky margaríny,rozdiel v chuti je značný.Možno malá rada:nad parou varím rovnako ako ty,ale bez čokolády a keď je uvarená,zložím z pary,pridám hneď polámanú čokoládu,miešam a ona sa krásne roztopí.Myslím,že je zbytočné čokoládu variť.Ďalší postup je opäť rovnaký.Môžeš vyskúšať.Blahoželám ti ku krásnej tortičke a hlavne synčekovi k narodeninám a k tomu,že je taký gentleman a tak veľmi sa mu páčila tortička od mamičky.
orchidea
Robievam takéto torty z ochutených ciest a krém šľahaný nad parou, výborné! Torta sa ti podarila.
izabella929
Prejem mu veľa zdravia,šťastia a lásky...nech sa mu v živote darí...)posielam mu božtek.-))
sneica
Patkovi k 5 narodeninam blahozelam...torta je krasna a v bode 5 uz len zahryznut...


mataliptak
Dakujem vám dievčatá za milé komentáre :-) Aj Paťko dakujem za gratulácie a pusinku :-)
cica2
tortička je krásna a urobená s láskou, si šikulka a Paťkovi k narodeninkám, všetko najlepšie a najkrajšie! :-))
peterliptak
Nuž,mne sa tvoj Batmen tiež páči a torta sa ti veľmi vydarila,určite aj chutila.Páči sa mi plnka,varená nad parou je naozaj tá najlepšia a hlavne ak je s maslom.Rovnako nemám rada do plnky margaríny,rozdiel v chuti je značný.Možno malá rada:nad parou varím rovnako ako ty,ale bez čokolády a keď je uvarená,zložím z pary,pridám hneď polámanú čokoládu,miešam a ona sa krásne roztopí.Myslím,že je zbytočné čokoládu variť.Ďalší postup je opäť rovnaký.Môžeš vyskúšať.Blahoželám ti ku krásnej tortičke a hlavne synčekovi k narodeninám a k tomu,že je taký gentleman a tak veľmi sa mu páčila tortička od mamičky.Patkovi k 5 narodeninam blahozelam...torta je krasna a v bode 5 uz len zahryznut...










SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia