Tekvicové placky v syrovo-šunkovom dresingu

Michal Škorec
šéfkuchár penziónu Gašperov mlyn v Batizovciach, 20. októbra 2013
Tekvicové placky v syrovo-šunkovom dresingu
Foto: Ľuboš Pilc
4
porcie
15 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

200 g
2 ks
50 g
100 ml
50 g rôzne druhy (tavený, splesňou, ementál




Postup

  1. 1

    Tekvicu nastrúhame, vytlačíme prebytočnú vodu. Pridáme cibuľu, cesnak, soľ, korenie, bylinky, rascu, žĺtky. Všetko spolu vymiešame a dochutíme.

  2. 2

    Na rozohriatom oleji smažíme placky z tekvicovej zmesi dozlata.

  3. 3

    Nadrobno nakrájanú cibuľku a cesnak speníme na oleji, pridáme syry, smotanu a rozpustíme. Keď je zmes hladká, pridáme šunku, bylinky a dochutíme. Hotovú omáčku podávame k plackám.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia