Tatarák z bedlí jedlých (v úvodzovkách)

jahodovelizatko - fotkajahodovelizatko, 5. augusta 2012

Je čas húb a tak si myslím, že celkom tématicky sem dnes zaraďujem tento "tataráčik", samozrejme v úvodzovkách, lebo ako sami zistíte, tak so Zobraziť celý popisJe čas húb a tak si myslím, že celkom tématicky sem dnes zaraďujem tento "tataráčik", samozrejme v úvodzovkách, lebo ako sami zistíte, tak so skutočným tatarákom to ma spoločné akurát výslednú miš-maš hmotu. :) Bola som príjemne prekvapená úžasnou chuťou, ktorá vznikla z týchto kombinácií. PS: Nechytajte sa nikto názvu tatarák v úvodzovkách, lebo viem, že je tu pár expertov, ktorí sa tu vedia aj deň baviť o tom, prečo treska z tofu sa volá treska, keď tam nie je žiadna treska. :D

10 minút
príprava

Suroviny





Postup

  1. 1

    Nadrobno pokrájanú cibuľku opražíme, potom pridáme cesnak a nakrájané bedle jedle na malé kúsky, pričom stonky nakrájame jemnejšie ako klobúčiky (nezabudnite predtým hríbiky aspoň na pár minút zaliať horúcou vodou). A dusíme, kým sa nevyparí voda. Dochutíme vyššie uvedeným korením a ingredienciami a spojíme to na záver s mäkkým taveným syrom. Nepísala som v recepte gramáž, pretože pomer je ľubovoľný, ale pozor, neprežeňte to, stále hovoríme o tataráku - Z BEDLÍ! :)

  2. 2

    Výborne sa k tomuto hodia hrianky potreté cesnakom a k tomu ako príloha rajčiny.

  3. 3

    Dobrú chuť!:)

Diskusia k receptu

danda3
:D:D:D páči sa mi ten úvod, ale máš pravdu...a tatarák vyzerá perfektne, takéto jedlá mám veľmi rada.♥
hojdana
Tatarak milujem a hriby este viac,cize istebudem nadsena
lamitka86
Zajtra ide manžel na hríby, tak mu nakážem bedle jedle na tento skvelý tataráčik :)
tiginko
podobné falošné tataráky robievam aj ja, napr. aj z pečeného baklažánu. Sú to dobrotky...@jahodovelizatko len ťa trošku poopravím: je to Bedla jedlá, množné číslo Bedle jedlé, 2.p.množ.čísla Bedlí jedlých...dúfam že som ťa neurazila
jahodovelizatko
Dievčatá, vyskúšajte a potom dajte vedieť :)

@tiginko - samozrejme, že si neurazila, práve naopak :) Zaujímavý slovná hračka, ktorú som si vôbec neuvedomila :) Moc často slovo bedle jedlé neskloňujem vo svojej práci :))
matata1
V našej rodine sa zaužíval názov bedľu jedlú - jedľa bedlá, keď sa ju tak voľakomu podarilo prekrstiť a voláme ju tak dodnes.
nonna
Musí byť super, určite aj z akýchkoľvek húb, takže ukladám do KK a na vrtákov a mudrlantov sa vy....., ak by mali poznámky. Mudrovať je ľahko, len na niečo prísť a zrealizovať ťažšie. Budem probírovať, ale bez oliváku, nahradím rastliňákom.
tatranka
Ani si mi lepšie poradiť nemohla.Mám krásnu hlivu,tak časť trsu venujem na tvoj tataráčik.Recept si pridám ku svojim receptom z hlivy ustricovej,preto že som sa zamerala teraz na túto hubu.Ukladám.
lamitka86
Robili sme s manželom podľa tvojho receptíku a je to famózne! :) vrelo odporúčam!
babkamt
práve hľadám recepty z bedlí. Natrafila som na tvoj. Pozdáva sa mi. Dostala som pár suchohríbov a viac bedlí. Recept si ukladám do kk.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia