Tatarák z bedlí jedlých (v úvodzovkách)

Autor receptu: jahodovelizatko

Je čas húb a tak si myslím, že celkom tématicky sem dnes zaraďujem tento "tataráčik", samozrejme v úvodzovkách, lebo ako sami zistíte, tak so skutočným tatarákom to ma spoločné akurát výslednú miš-maš hmotu. :) Bola som príjemne prekvapená úžasnou chuťou, ktorá vznikla z týchto kombinácií. PS: Nechytajte sa nikto názvu tatarák v úvodzovkách, lebo viem, že je tu pár expertov, ktorí sa tu vedia aj deň baviť o tom, prečo treska z tofu sa volá treska, keď tam nie je žiadna treska. :D

10 minút
príprava

Postup

  1. Nadrobno pokrájanú cibuľku opražíme, potom pridáme cesnak a nakrájané bedle jedle na malé kúsky, pričom stonky nakrájame jemnejšie ako klobúčiky (nezabudnite predtým hríbiky aspoň na pár minút zaliať horúcou vodou). A dusíme, kým sa nevyparí voda. Dochutíme vyššie uvedeným korením a ingredienciami a spojíme to na záver s mäkkým taveným syrom. Nepísala som v recepte gramáž, pretože pomer je ľubovoľný, ale pozor, neprežeňte to, stále hovoríme o tataráku - Z BEDLÍ! :)
  2. Výborne sa k tomuto hodia hrianky potreté cesnakom a k tomu ako príloha rajčiny.
  3. Dobrú chuť!:)