Tatarák z bedlí jedlých (v úvodzovkách)
Autor receptu: jahodovelizatko
Je čas húb a tak si myslím, že celkom tématicky sem dnes zaraďujem tento "tataráčik",
samozrejme v úvodzovkách, lebo ako sami zistíte, tak so skutočným tatarákom to ma
spoločné akurát výslednú miš-maš hmotu. :) Bola som príjemne prekvapená úžasnou
chuťou, ktorá vznikla z týchto kombinácií.
PS: Nechytajte sa nikto názvu tatarák v úvodzovkách, lebo viem, že je tu pár expertov,
ktorí sa tu vedia aj deň baviť o tom, prečo treska z tofu sa volá treska, keď tam nie je
žiadna treska. :D
Postup
- Nadrobno pokrájanú cibuľku opražíme, potom pridáme cesnak a nakrájané bedle jedle na malé kúsky, pričom stonky nakrájame jemnejšie ako klobúčiky (nezabudnite predtým hríbiky aspoň na pár minút zaliať horúcou vodou). A dusíme, kým sa nevyparí voda. Dochutíme vyššie uvedeným korením a ingredienciami a spojíme to na záver s mäkkým taveným syrom. Nepísala som v recepte gramáž, pretože pomer je ľubovoľný, ale pozor, neprežeňte to, stále hovoríme o tataráku - Z BEDLÍ! :)
- Výborne sa k tomuto hodia hrianky potreté cesnakom a k tomu ako príloha rajčiny.
- Dobrú chuť!:)