Syrové zemiaky

marienka44 - fotkamarienka44, 28. januára 2013

Recept som našla na stránke www.dobruchut.sk, z ktorej pravidelne uverejňuje recepty ďalšia stránka www.aktuality.sk. Po prvom vyskúšaní mi jedlo veľmi chutilo, tak som Zobraziť celý popisRecept som našla na stránke www.dobruchut.sk, z ktorej pravidelne uverejňuje recepty ďalšia stránka www.aktuality.sk. Po prvom vyskúšaní mi jedlo veľmi chutilo, tak som ho zopakovala zas. Takto pripravené zemiaky možu byť ako príloha alebo ako aj samostatné jedlo.

5
porcií
50 minút
príprava
35 minút
na 180-200 °C

Suroviny

1 kg (surové)
250 g
2 ks
1 ks (Plesnivec)
150 g
100 g (alebo iný strúhaný)
250 ml
trocha




Postup

  1. 1

    Zemiaky nakrájame na menšie kúsky alebo plátky, šunku a hermelín na kocky, cibuľu na polkolieska, nivu podrobíme a všetko v pekáči zmiešame a okoreníme. Zalejeme smotanou a vložíme do vyhriatej trúby. Pečieme asi 35 minút v jenskej mise zakrytej vekom, potom na vrch posypeme strúhaný syr a pripečieme odokryté dozlatista. Jenskú misu som si predtym vymastila olejom a vysypala celozrnnou strúhankou.

  2. 2

    Ja som použila miesto klasickej šunky KLadenskú pečeň z Lidla asi 100 g. Nesoliť ! Syry sú dostatočne slané. Množstvo syrov môžete korigovať podľa chuti a zásob v chladničke.

  3. 3

    Podávame so zeleninovým šalátom.

    Syrové zemiaky - obrázok 3

Diskusia k receptu

nonna
Je to výborné, ale ja vynechávam šunku. Nechám si len čistú chuť zemiakov a syrov. Ukladám do KK!
marienka44
@Nonna , OK, ved som napisala hore, ze je na Vas, ako si skombinujete syry a kolko pridate surovin. Ja som Kladensku pecen dala preto, ze som ju mala kupenu a nemala som s nou ziadne specialne plany. Je to chude pecene maso a mierne priudene. Ani som ho tam necitila. :-)
gordonko
@marienka44 mam misy z varného skla ,ale moc ma to vnich robiť neláká ....toto hadam skúsim
.... si blízko NR - prečitaj si diskuzi o stretku
marienka44
@Gordonko ,ved zapekat môzes aj pekačiku alebo v inej mise. Nemusi to byľ vo varnom skle. To len ja mam tak zaužívané...
dodo46
@marienka44
páči sa mi tvoj recept , ale tiež nerád robím vo varnom skle. Mám nové zapekacie misky cibuláky , ale sú nahovado ťažké. Ale bude to mať
šmrnc.
agora
robil včera manžel presne toto isté, len tie zemiaky a cibuľa, boli slabšie prepečené, ináč to bolo dobré, nabudúce skúsime nechať dlhšie v rúre....
marienka44
@Agora , manzel pridal aj rockford? Bez neho to nie je ono. :-)
Pocas pecenia celý obsah intenzivne bublal, videla som cez varne sklo. Pre istotu misu z varneho skla som podlozila este plechom, aby som predisla neprijemnym pripaleninám na dne rúry. Na zaver odkryte a posypane dalsim syrom povrch zhnedol.
agora
pridal Nivu,robil v jenskej mise, aj na záver syrom posypal, ale nabudúce si to radšej odsledujem....




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia