Syrové zemiaky
Autor receptu: marienka44
Recept som našla na stránke www.dobruchut.sk, z ktorej pravidelne uverejňuje recepty
ďalšia stránka www.aktuality.sk. Po prvom vyskúšaní mi jedlo veľmi chutilo, tak som ho
zopakovala zas.
Takto pripravené zemiaky možu byť ako príloha alebo ako aj samostatné jedlo.
5 porcií |
50 minút príprava |
35 minút na 180-200 °C |
Postup
- Zemiaky nakrájame na menšie kúsky alebo plátky, šunku a hermelín na kocky, cibuľu na polkolieska, nivu podrobíme a všetko v pekáči zmiešame a okoreníme. Zalejeme smotanou a vložíme do vyhriatej trúby. Pečieme asi 35 minút v jenskej mise zakrytej vekom, potom na vrch posypeme strúhaný syr a pripečieme odokryté dozlatista. Jenskú misu som si predtym vymastila olejom a vysypala celozrnnou strúhankou.
- Ja som použila miesto klasickej šunky KLadenskú pečeň z Lidla asi 100 g. Nesoliť ! Syry sú dostatočne slané. Množstvo syrov môžete korigovať podľa chuti a zásob v chladničke.
- Podávame so zeleninovým šalátom.