Sviatočná misa...

Autor receptu: izabella929

Takto bohato pripravenú misu robím, keď očakávam hostí, keď je u nás hostina...čiže posviacka, alebo inak hody.Pre hostí pripravujem rôzne upravené mäsko, hodne koláčov a všeličo iné aj na pitie, napríklad výborné domáce vínečko, alebo dobre chladené pivo.

120 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Bravčovú lopatku si umyjem, osuším a rozkrájam podľa toho,ako sa bude upravovať.Najprv som si narezala pekné kúsky na vyprážanie a zbytok som odložila na fašírku. Na rezne som mäsko vyklepala, osolila,namočila do rozšlahaného vajca a potom do strúhanky. Ja mäsko neobalujem v múke.Potom som si oddelila žltok od bielka, bielok som vyšlahala do tuha, primiešala som žltok, hladkú múku a mlieko podľa potreby, soľ,čierne korenie a v tomto cestíčku som namáčala mäsko, ale ešte skôr som ho namočila aj do múky, aby sa cestíčko dobre prichytilo o mäsko.Vypražené mäsko, som ešte uložila na
  2. pekáč a dala do trúby na 150 st. aby zmäklo.Potom som si pomlela odložené mäsko na fašírku spolu s cesnakom. Pridala som do neho pokrájanú cibuľu na drobno,soľ,korenie mleté a urobila som guľky, ktoré som vypražila a uložila medzi ostané mäsko do trúby. Zatial som očistila zemiaky, pokrájala na mesiačiky a v osolenej vode uvarila.Pokrájala som červenú kapustu.Na oleji som opražila cibuľu, pridala som cukor na zkaremelizovanie a následne som pridala kapustu.Zaliala som ju lyžicou octu a dusila do mäkka.Občas som ju premiešala a podliala malým množstvom vody.Hotové uvarené zemiaky, som poliala roztopeným maslom
  3. Hotové zemiaky, kapustu aj vyprážané rezne v strúhankem v cestíčku a fašírku som uložila na misu. Na hody sa u nás podáva aj plnený kapustný list uvarený v sudovej kapuste.Samozrejme nesmie chýbať slepačia polievka s domácimi rezancami.