Sviatočná bábovka

redakcia
, 26. decembra 2012
Sviatočná bábovka
Foto: Shutterstock
10
porcií
20 minút
príprava
50 minút
tepelná úprava

Suroviny

5 ks
250 g
250 g
1 bal
100 ml
100 ml
1 bal
2 PL
 na vysypanie formy




Postup

  1. 1

    Najskôr vyšľaháme bielka do tuha. V druhej miske vyšľaháme žĺtky s cukrom a vanilkou do peny a postupne k nim zašľaháme mlieko, rum a olej.

  2. 2

    Pridáme preosiatu múku s kypriacim práškom do pečiva a potom už len jemne, ručne zamiešame vyšľahaný sneh. Cesto rozdelíme na dve polo-vice a do jednej zľahka zamiešame preosiate kakao.

  3. 3

    Bábovkovú formu nahrubo vymastíme maslom a vysypeme kokosom. Striedavo vrstvíme do formy svetlé a kakaové cesto. Pečieme na 150 °C asi 45 – 50 minút.

Diskusia k receptu

dogagador
tento recept s malou zmenou robim ( voda, nie mlieko a o 5 dkg menej muky a cukru ) a babovka je to najlepsia na svete!!! recept bol od pani Bohackovej, spolupacientky a neskor kamaratky mojej mamy....
ola111
Ja som zameraná na bábovky,aj táto príde na radu,vyzerá chutne...
elena
Ja som už tiež robila všelijaké, fantázii sa medze nekladú, strúhané jablká sú výborné, aj sekané orechy, kúsky čokolády. Podstatné je zachovať primeranú liatu konzistenciu. Môj synáčik chce bábovku ešte aj na Vianoce.
tosomja
Podla mojich skusenosti s pecenim baboviek, jednoznacne vyhrava ta,
do ktorej davam hladku muku. Je jemna, krehka, uzasna.
Vodu- teplu, olej a posekane orechy a kakao do trocha cesta a naliat na vrch a premiesat.
Odporucam davat hladku muku DDD
dogagador
Az teraz som zbadala, ze v recepte nie je hladka muka...aj japouzivam na tuto babovecku hladku muku, s polohrubou som to ani neskusala




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia