Šťavnatá kuracina s citrónom

podravka - fotkapodravka, 2. októbra 2016
Šťavnatá kuracina s citrónom
Foto: podravka

Komerčný recept<br /> Ak je kuracie mäso častým hosťom za vašim stolom, tak ho obohaťte o špeciálnu kombináciu. Plátky masla s korením a citrónová šťava Zobraziť celý popisKomerčný recept<br /> Ak je kuracie mäso častým hosťom za vašim stolom, tak ho obohaťte o špeciálnu kombináciu. Plátky masla s korením a citrónová šťava ho urobia ešte chutnejším, vychutnajte si to!

4
porcie
45 minút
príprava

Suroviny

4 ks stredne veľké
100 g
3 strúčiky
1 ČL sušená
1/2 ČL
3 ks
2 PL
1 PL




Postup

  1. 1

    V malej miske si zmiešame maslo zohriate na izbovú teplotu s petržlenovou vňaťou, tymiánom, pretlačeným cesnakom, kôrou a šťavou z jedného citróna. Dobre premiešame a vytvoríme jednu zmes.

  2. 2

    Na priesvitnú fóliu natrieme tenkú vrstvu pripraveného masla. Fóliu zrolujeme tak, aby sme dostali rolku s priemerom 1,5 - 2 cm. Konce fólie pozatláčame, aby sa maslo nedostalo von a dáme ho do chladničky zachladiť.

  3. 3

    Kuracie prsia na niektorých miestach narežeme nožom. Z olivového oleja, vegety a čierneho korenia si pripravíme marinádu, ktorou mäso dobre potrieme a necháme ho postáť pri izbovej teplote asi 15 minút, aby sa marináda s mäsom poriadne prepojila.

  4. 4

    Na vyhriatu panvicu dáme pripravené mäso, prikryjeme ho plátkami z jedného citróna a dookola neho poukladáme na štvrtiny nakrájaný 1 citrón. Pečieme, dokým spodná strana mäsa nezožltne a nezačne sa oddeľovať od panvice. Z mäsa odstránime plátky citróna, otočíme ho a pečieme, dokým nebude hotové.

  5. 5

    Na tanier dáme mäso, na ktoré poukladáme plátky masla s korením, pridáme plátky citróna a podávame so šalátom podľa vašej chuti.

Diskusia k receptu

venusa
Ten citrón masko zjemni a bylinky dochutia. Verím, ze by to bolo fajne aj bez prílohy.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia