Šťavnatá kuracina s citrónom

Autor receptu: podravka

Komerčný recept<br /> Ak je kuracie mäso častým hosťom za vašim stolom, tak ho obohaťte o špeciálnu kombináciu. Plátky masla s korením a citrónová šťava ho urobia ešte chutnejším, vychutnajte si to!

4
porcie
45 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. V malej miske si zmiešame maslo zohriate na izbovú teplotu s petržlenovou vňaťou, tymiánom, pretlačeným cesnakom, kôrou a šťavou z jedného citróna. Dobre premiešame a vytvoríme jednu zmes.
  2. Na priesvitnú fóliu natrieme tenkú vrstvu pripraveného masla. Fóliu zrolujeme tak, aby sme dostali rolku s priemerom 1,5 - 2 cm. Konce fólie pozatláčame, aby sa maslo nedostalo von a dáme ho do chladničky zachladiť.
  3. Kuracie prsia na niektorých miestach narežeme nožom. Z olivového oleja, vegety a čierneho korenia si pripravíme marinádu, ktorou mäso dobre potrieme a necháme ho postáť pri izbovej teplote asi 15 minút, aby sa marináda s mäsom poriadne prepojila.
  4. Na vyhriatu panvicu dáme pripravené mäso, prikryjeme ho plátkami z jedného citróna a dookola neho poukladáme na štvrtiny nakrájaný 1 citrón. Pečieme, dokým spodná strana mäsa nezožltne a nezačne sa oddeľovať od panvice. Z mäsa odstránime plátky citróna, otočíme ho a pečieme, dokým nebude hotové.
  5. Na tanier dáme mäso, na ktoré poukladáme plátky masla s korením, pridáme plátky citróna a podávame so šalátom podľa vašej chuti.