Španielske vtáčky

olinecka - fotkaolinecka, 29. júna 2014
Španielske vtáčky
Foto: olinecka

Ja som ich pripravila mojim doma,tento recept píšem na nemocničnom lôžku,doobeda som navarila a teraz čakam na zajtrajšiu operaciu

12-13
porcií
40 minút
príprava
70 minút
tepelná úprava

Suroviny

1,30 kg (alebo hovädzie)
podľa potreby
podľa potreby
4 ks
12 - 13 ks
4 ks
1 ks
podľa potreby
1 PL
 (na zahustenie)
12 - 13 plátky hrubšie
podľa potreby




Postup

  1. 1

    Mäso si umyjeme a nakrajame na platky ,ktore zľahka vyklepeme na väčšie platky,okorenime,osolime a potrieme horčicou.Pripravime si šunku na ,ktoru poukladame uhorku,slaninu,vajca štvrťky a zrolujeme.Previažeme niťou,alebo prepichneme šparadlami.

  2. 2

    Do misy si dame olej a cibuľu ,ktoru sme pokrajali nadrobno,orestujeme do sklovita zasypeme červenou paprikou a vložime pripravene mäso,ktore dusime vo vlastnej šťave potom prilejeme vodu teplu a dusime do zmäknutia,asi 70 minut keď je mäso hovädzie tak dusime dlhšie.

  3. 3

    Udusene mäso povyberame na tanier a šťavu zahustime mukou polohrubou,ktoru sme rozhabarkovali v studenej vode.Z mäsa odstranime šparadla alebo niť a podavame s ryžou a zeleninou,alebo kompotom.Prajem dobru chuť

Diskusia k receptu

jozka2
Olinecka,je mi s teba do placu,prajem ti uspesnu operaciu,drzim ti palce,musis byt velmi sikovna.ked si dokazala este pripravit aj chutney obed pro tolkom strese z operacie.Skore uzdravenie.
svedka
Potom si zmen ten uvod,inak to bude len miast ludi a ani pre teba to mozno nebude pekne,pripominat si nelahke obdobie v nemocnici.Prajem vela stastia a zdravicka :)
cesminaz
Ja robim s telacim mäsom,je to veeelmi chutne jedlo ;-) ..ale uz som ho veru par rokov nerobila..Vdaka za pripomenutie :-) a prajem vsetko dobre ;-P ..viem velmi dobre,ako sa citis :-)
pusta
tradičné Španielske vtáčky robím zásadne z hovädzieho mäsa, najlepšie z hovädzieho pupku, určite bez šunkovej salámy, potriem horčicou vyklepané, osolené a okorenené plátky mäsa, plním tak isto ako ty, zarolujem mäso, previažem niťou a opečiem v paprikovo - cibuľovom základe, podlejem horúcou vodou a pomaly dusím pod pokrievkou do mäkka, pred podávaním odstránim niť.
@Olinecka , prajem ti úspešnú operáciu zajtra, držím všetky palce!!! a potom rýchle zotavenie, po rekonvalescencii úplné uzdravenie!
radost
to jedlo má / pre mňa / väčšiu cenu..po tom úvode..želám úprimne-čoskoro bud v pohode..:-)
dobré jedlo..
hubata
@Olinecka , @pusta : do cibuľového základu sa nedáva mletá červená paprika pri španielskych vtáčkoch .....
@Olinecka : budem ti držať palce, aby ti dopadlo všetko tak ako má.
pusta
@hubata , veru, vždy sa dáva sladká mletá červená paprika, je aj v tomto recepte :-)
olinecka
Ahojte ,všetci varechači všetkym ďakujem z celeho srdca za komentiky,ktore naozaj tešia hoci su niektore kriticke ,nevadi!!!!!@izabela pekne pozdravujem a dufam ,že ma bude opatrovať.Teraz najviac potrebujem jeho opateru.Neviem kedy dam recept na Varechu,sle keď bude tak som, ok.Ešte raz ďakujem!!!!!!!!!
havino
ťažko človeku písať komentár k receptu, recept fajn, ale čo je podstatné držím Ti palce, nech sa ozveš po operácii a nech všetko len a len dobre dopadne
sara8
@oline čka, prajem nech všetko dobre dopadne a veľa sily. Pokojnú noc.
danda3
Držím palce, Olinka, nech všetko dopadne ako má.♥ A k receptu, ja som robila vtáčikov aj z kuracích pŕs a boli výborné.☺
obor123
Výborný recept. Všetka moja úcta patrí Tebe. Pred takou ťažkou situáciou si navarila taký pracný obed. Klobúk dolu. Olinka, prajem Ti, aby Ti to zajtra dobre dopadlo a zároveň Ti prajem skoré uzdravenie.
ariela6
si šikulka pekny obed si pripravila mne sa španieske vtačky pačia viacej s bravčoviny lebo hovadzinu nejedavam a prajem ti skore uzdravenie
hubata
@pusta : šťava má potom chuť gulášu, ak nedáš ml. červenú papriku španielske vtáčky majú úplne inú chuť - zostane im chuť po horčici. Skúste dievčatá!
pusta
@hubata , nie, nemá chuť gulášu, a ani žiadneho perkeltu.
na to samotná paprika vôbec nestačí.
máš to pomýlené.
obor123
@pusta ,@hubat á, obe máte pravdu. Ja zvyknem variť vtáčiky na oba spôsoby. @hubat a tá šťava nemá vôbec chuť guláša. Je to hustejšia šťava, z ktorej vycítiť chuť slaniny,vajíčka a uharky. @pusta , ak na cibulovy základ nedáš ml.č. papriku je to úplne iné jedlo. Poprípade môžeš dať smotanovú zatrepku. Ako prílohu robím parenu knedlu.
ewag
Manžel miluje španielské vtáčky, takže ich robím často. Robím ich iba z hovädziho mäsa, namiesto šunky dávam klobásku. Do cibuľového základu pridám aj údenu slaninku a malú lyžičku červenej papriky pre farbu. Ešte pridám do šťavy na kocky nakrájanú klobásku,uhorku, vajíčko, čo mi zostalo po naplnení vtáčkov. Na záver pri zahusťovaní pridám ešte lyžicu horčice. Raz za čas zahustím vtáčky smotanovou zátrepkou - skúste to, nie je to zlé.
janger
@olinecka , pravdepodobne uz mas operaciu za sebou. Prajem ti, aby si sa rychle uzdravila. Pozdravujem.
alex37
španielske vtáčiky sú skvelé jedlo. Aj ja pozdravujem a prajem skoré uzdravenie...:-))
speky
Super napad,uz sme to dlho nemali,robim k tomu ryzu a hranolky..mnam
marta1
Ja ich robim podobne, jedine nedavam sunku ale slaninku. Po uvareni zahustim omacku s mliekom a mukou, povarim 5 min. Odstavim a pridam smotanu, vynikajuce, podavat s ryzou alebo knedlou.
heliska
teším sa na zajtrajší obed-- budú vtáčky :)
siisa
Dnes som robila obed podľa tvojho skvelého receptu. Presne takto ich robila moja starká. Použila som akurát hovädzie mäso a namiesto šunky som dala zipser párky. Všetkým veľmi chutilo. Ďakujem za receptík.


1x haji
linda01
zajtra spravím recept mi vyhovuje, akurát tá mletá červená paprika na cibuľu nie radšej ju dám na mäsko.
beruska12
Chutný obed😋, hneď by som si dala. Ja šťavu zahusťujem hladkou múkou, ale radšej surovým nastrúhaným zemiakom. Želám veľa zdravíčka a držím palce.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia