Španielske vtáčky

Autor receptu: olinecka

Ja som ich pripravila mojim doma,tento recept píšem na nemocničnom lôžku,doobeda som navarila a teraz čakam na zajtrajšiu operaciu

12-13
porcií
40 minút
príprava
70 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Mäso si umyjeme a nakrajame na platky ,ktore zľahka vyklepeme na väčšie platky,okorenime,osolime a potrieme horčicou.Pripravime si šunku na ,ktoru poukladame uhorku,slaninu,vajca štvrťky a zrolujeme.Previažeme niťou,alebo prepichneme šparadlami.
  2. Do misy si dame olej a cibuľu ,ktoru sme pokrajali nadrobno,orestujeme do sklovita zasypeme červenou paprikou a vložime pripravene mäso,ktore dusime vo vlastnej šťave potom prilejeme vodu teplu a dusime do zmäknutia,asi 70 minut keď je mäso hovädzie tak dusime dlhšie.
  3. Udusene mäso povyberame na tanier a šťavu zahustime mukou polohrubou,ktoru sme rozhabarkovali v studenej vode.Z mäsa odstranime šparadla alebo niť a podavame s ryžou a zeleninou,alebo kompotom.Prajem dobru chuť