Španielske vtáčky

fugynkaFugynka, recept pridal: 8. januára 2011 19:35Ďalšie jeho recepty

Postup prípravy receptu

1

Karé nakrájame na rezne,naklepeme,osolíme,okoreníme a potrieme horčicou. Na každý plat dáme kúsok uhorky,štvrťku vajíčka,prúžok slaniny a párok. Zrolujeme a oba konce zaviažeme niťou alebo špagátom. Zľahka obalíme v múke a opečieme na rozpálenom oleji zo všetkých strán. Preložíme na pekáčik,podlejeme vriacou vodou a udusíme. Ku koncu môžeme šťavu dochutiť horčicou a mierne zahustiť múkou. Podávame s dusenou ryžou.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • cchikung, 9. januára 2011 o 06:26
    Španielske vtáčky sme robievali s hovädzieho mäsa,myslím že tak sú o moc lepšie.Bravčové mäso sa dusí kratšiu dobu a to je jediná výhoda na túto zmenu mäsa.


  • veronika353, 9. januára 2011 o 07:44
    My zase máme radši ptáčky z vepřového(ze stehna), ale už jsem je strašně dávno nedělala.Už by bylo načase, abych se k nim vrátila. Díky za připomenutí!


  • marika1947, 9. januára 2011 o 11:58
    ja robím španielske vtáčky len z hovädzieho mäsa. Myslím si, že sú lepšie ako z bravčového. Je to len môj názor.


  • bababa, 9. januára 2011 o 13:56
    Urcite ich odskusam z bravcoveho masa, nikdy ma to nenapadlo. Vzdy som ich robievala z hovadzieho, ale akosi som prestala verit hovadzine, tak to urcite uvarim z bravcoviny/ Vdaka...


  • orchidea, 9. januára 2011 o 15:38
    od vtedy, ako hovädzina tak strašne zdražela, robím tiež len z bravčového mäsa


  • tinca, 9. januára 2011 o 16:51
    ja tiež robievam z hovädziny, ale už som robila aj z kuracích prs a boli dobré


  • enge149, 9. januára 2011 o 20:49
    orignál podľa receptov sú z hov.mäsa,ale môže byť akékoľvek už mám tiež odskúšané a ak nie sú párky dá sa použiť saláma a ešte kúsok kapie je to potom veľmi pekné..


  • dorisa, 10. januára 2011 o 13:33
    Ja som ešte nerobila španielske vtáčiky z bravčoviny, a preto,že ich varím len z hovädziny, tak ju menej často na našom jedalnom listku. Ale skusim aj túto verziu.


  • bojar, 3. februára 2011 o 12:57
    ja tiež robím vtáčky len z hovadziny


  • gabrela, 7. marca 2011 o 18:18
    mohla byt fotka


  • babicka2, 9. marca 2011 o 08:59
    Ja som robievala len z hovädziny, a do vnútra som dávala horčicu, soľ, trošku ml. korenia, vajíčko, uhorku a trošku surovej ryže. Keď som ich opiekla aby sa zatiahlo mäso, podliala som vodou, nastrúhala na jemnom strúhadle mrkvu a dusila, ak bolo mäso mäkké, zahustila som so smotanou a troškou hl. múky, podávala buď s ryžou, alebo s knedľou. Bolo to fantastické. Musím urobiť, už som dlho nerobila.



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Tlučková vám dá posledný diktát. Na konci vás čaká prekvapenie
- Inzercia -
Naposledy v tomto roku sa môžete vrátiť do virtuálnej triedy, ktorej vládne Zuzana Tlučková. Prísna pedagogička aj v posledných predvianočných dňoch rozčúlená opravuje diktáty.

Čo sme jedli pre 25 rokmi
Pred nedávnom sme si pripomenuli 25. výročie Nežnej revolúcie. Tá priviala zmenu nielen do politiky, ale do každého aspektu nášho života, gastronómiu nevynímajúc.

Jablkový bioperník
Opäť sa začala teplá zima. Príroda trpí a ľudia v poltopánkach sa túlajú lesnými cestičkami.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 52/2014: Silvestrovské menu Silvestrovské menu
Časopis Varecha v sobotu 27. decembra v denníku Pravda.


TOPlist