Španielske vtáčky

fugynkaFugynka, recept pridal: 8. januára 2011 19:35Ďalšie jeho recepty

Postup prípravy receptu

1

Karé nakrájame na rezne,naklepeme,osolíme,okoreníme a potrieme horčicou. Na každý plat dáme kúsok uhorky,štvrťku vajíčka,prúžok slaniny a párok. Zrolujeme a oba konce zaviažeme niťou alebo špagátom. Zľahka obalíme v múke a opečieme na rozpálenom oleji zo všetkých strán. Preložíme na pekáčik,podlejeme vriacou vodou a udusíme. Ku koncu môžeme šťavu dochutiť horčicou a mierne zahustiť múkou. Podávame s dusenou ryžou.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • cchikung, 9. januára 2011 o 06:26
    Španielske vtáčky sme robievali s hovädzieho mäsa,myslím že tak sú o moc lepšie.Bravčové mäso sa dusí kratšiu dobu a to je jediná výhoda na túto zmenu mäsa.


  • veronika353, 9. januára 2011 o 07:44
    My zase máme radši ptáčky z vepřového(ze stehna), ale už jsem je strašně dávno nedělala.Už by bylo načase, abych se k nim vrátila. Díky za připomenutí!


  • marika1947, 9. januára 2011 o 11:58
    ja robím španielske vtáčky len z hovädzieho mäsa. Myslím si, že sú lepšie ako z bravčového. Je to len môj názor.


  • bababa, 9. januára 2011 o 13:56
    Urcite ich odskusam z bravcoveho masa, nikdy ma to nenapadlo. Vzdy som ich robievala z hovadzieho, ale akosi som prestala verit hovadzine, tak to urcite uvarim z bravcoviny/ Vdaka...


  • orchidea, 9. januára 2011 o 15:38
    od vtedy, ako hovädzina tak strašne zdražela, robím tiež len z bravčového mäsa


  • tinca, 9. januára 2011 o 16:51
    ja tiež robievam z hovädziny, ale už som robila aj z kuracích prs a boli dobré


  • enge149, 9. januára 2011 o 20:49
    orignál podľa receptov sú z hov.mäsa,ale môže byť akékoľvek už mám tiež odskúšané a ak nie sú párky dá sa použiť saláma a ešte kúsok kapie je to potom veľmi pekné..


  • dorisa, 10. januára 2011 o 13:33
    Ja som ešte nerobila španielske vtáčiky z bravčoviny, a preto,že ich varím len z hovädziny, tak ju menej často na našom jedalnom listku. Ale skusim aj túto verziu.


  • bojar, 3. februára 2011 o 12:57
    ja tiež robím vtáčky len z hovadziny


  • gabrela, 7. marca 2011 o 18:18
    mohla byt fotka


  • babicka2, 9. marca 2011 o 08:59
    Ja som robievala len z hovädziny, a do vnútra som dávala horčicu, soľ, trošku ml. korenia, vajíčko, uhorku a trošku surovej ryže. Keď som ich opiekla aby sa zatiahlo mäso, podliala som vodou, nastrúhala na jemnom strúhadle mrkvu a dusila, ak bolo mäso mäkké, zahustila som so smotanou a troškou hl. múky, podávala buď s ryžou, alebo s knedľou. Bolo to fantastické. Musím urobiť, už som dlho nerobila.



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Cuvée ringloty 2014
Ringlota určite nie je kráľovnou našich sadov, je to však šťavnaté a chutné ovocie.

Omáčky zo severu aj juhu Európy
Omáčkový seriál pokračuje: Nechajte sa inšpirovať omáčkami, ktoré sú typické pre rôzne národné kuchyne Európy.

Varecha 36/2014: Mäsový trojboj
Časopis Varecha v piatok 5. septembra v denníku Pravda.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 36/2014: Mäsový trojboj Mäsový trojboj
Časopis Varecha v piatok 5. septembra v denníku Pravda.


TOPlist