Škvarkové pagáče

sonulienka - fotkasonulienka, 1. septembra 2013

Toto je už moj tretí recept na škvarkové pagáče ale dávam si receptík sem preto, aby som ho nezabudla.O mesiac ideme na svadbu a Zobraziť celý popisToto je už moj tretí recept na škvarkové pagáče ale dávam si receptík sem preto, aby som ho nezabudla.O mesiac ideme na svadbu a svadobná mamka ma poprosila napiecť slané chuťovky tak skúšam.

142
porcií

Suroviny

500 g
42 g
2 ks jedno do cesta a jedno na potretie
1 PL
1 ČL
1 PL do cesta
350 ml
2 PL do škvariek
400 g




Postup

  1. 1

    Nič som nefotila lebo som ani neplánovala ich sem dať ale nakoniec aby som mala recept keď sa mi páčia a nemusela som si ho písať po papierikoch som ho dala sem tu si ho nájdem - cesto si urobíme tradične.Najprv kvások potom dobre vypracujeme cesto a dáme vykysnúť 1 hodinu. Zatiať si zomelieme škvarky a primiešame 2 PL bravčovej masti. Keď nám cesto vykysne si rozvaľkáme na tenšie natrieme škvarky poskladáme na štvoro a necháme kysnúť 20 minút. Toto opakujeme ešte 2x. Potom si cesto rozvaľkáme asi na1 1/2 cm a vykrajujeme pagáčiky ktoré necháme ešte na plechu podkysnúť asi 10 minút. Potomich trochu akože posekáme ale ja to robím mriežkou na zemiaky a potrieme vajíčkom posypeme s čím chceme. Dáme upiecť do predhriatej rúry na 175 stupňov asi tak 20-25 minút. Treba sledovať keď sú pekné ružové vyberieme.

    Škvarkové pagáče - obrázok 1
  2. 2

    Celkom sa mi podarili a vykrajovala som ich menšou vykrajovačkou a vyšlo mi 142 kusov.

Diskusia k receptu

izabella929
jej, to je ale mňam prudko jedlé.-))) krásne sa ti vydarili.-) už som dávno nerobila pagáčiky...musím sa polepšieť...narobila si mi chute.-))
sonulienka
Ďakujem a naozaj jednoduché a fantastické úplne sa rozpúšťajú na jazyku.
ariela6
Sonka maš krasne tie pagačiky mne sa ešte ani raz take krasne nepodarili neviem čo robim zle skusim aj tvoj recept snat sa mi raz padaria
sonulienka
Ďakujem Vám aj ja som rada,že sa mi tak podarili držte palce aby boli také krásne aj keď budem piecť na svadbu. @ariel6 neboj skús tieto a prekladaj vždy rovnako tak ako prvý krýt tak ešte aj 2x nezmeň postup prekladania a určite sa podaria.Napíš alebo pridaj potom aj foto bude ma tešiť. Ja som tiež skúšala veľa receptov ale som skutočne rada,že som na tento natrafila,len som zabudla na akej stránke aby som sa mohla poďakovať.
kika1212
Tvoj recept si uložím a ešte raz sa pokúsim ich pripraviť. Mala som recept od kamošky. Piekla som ich, ale po prvom raze som to vzdala. Mala som krásne vypracované cesto, poprekladané, no proste výborný materiál, neviem kde som urobila chybu, ale po upečení boli suché a tvrdé. Ak sa Ti takto vydaria, určite si svadobní hostia pochutia. Máš ich pekné, vysoké:)
laurisia
Niekde tu v receptoch som čítala, že tak štvrtinku škvariek netreba pomlieť, ale popučiť, napríklad valčekom, aby ostali väčšie kusy. Minule som to tak robila a bolo to veľmi chutné, v ceste boli také jemné chrumkavé časti - odporúčam vyskúšať.
@sonulienka musím povedať, že vypadajú nádherne!
sonulienka
@kika1212 skús ja som tiež veľmi nedúfala cesto mi nejak nešlo kysnúť ale keď som ich prekladala dáko sa spamatalo a nakyslo dúfam len a drž mi palce aby sa mi takéto podarili aj na svadbu.
@laurisia ďakujem za radu skúsim keď ich budem robiť.
Ďakujem za komentíky.
lubosh
ahoj. po 1x v zivote som robil 'skvarkace' a musim povedat, ze sa mi podarili na vybornu na 1x. pridal by som aj foto, ale nejde to do komentu. vdaka za super recept a prajem vela vydarenych plechov ;)
elef
tak tieto som robila aj ja a boli super
anka22
robím tak isto ,len pridávam jednu kyslú smotanu do cesta
sonulienka
@anka22 aj ja keď mám tak dám kyslú smotanu a dolejem mliekom alebo ak mám dve tak ich dám ako kedy.Ale povodný recept je takto tak som ho sem dala presne. Užma pokúša ich urobiť mám škvarky tak možno tento týždeň aj upečiem.
hreskova
asi nie je spravny pomer surovin, k 500g muky- 350 ml mlieka bolo vela, cesto bolo riedke, este som musela pridavat muku
sonulienka
@hreskova neviem ja nenalejem mlieko naraz ale prilievam postupne v recepte bolo presne tak písané možno som to mala napísať ale je tiež pravda, že ja miesim strojom a tam treba trochu viac tekutiny dať ako keď sa miesi ručne. Ale myslím si, že sa nič nestalo a cesto vykyslo a škvarkovníky chutili.
hela60
Ja som dnes robila tieto úžasné pagáče. Tiež som miesila v pekárni a poviem vám, že už iné pagáčiky ani robiť nebudem. Sú veľmi dobré.Ďakujem za recept.
sonulienka
@hela60 som naozaj veľmi rada aj ja ich budem robiť na budúci týždeň vnučka ide na prijímanie a nevestička mi povedala či ich neurobím /okrem iného/.
sonulienka
@ancicka vyskúšaj podľa mňa sa Ti budú páčiť, už som aj ja veľa receptov vyskúšala ale tento sa mi najviac páči. Daj potom vedieť.
lenocka088
@Hreskova (17.5.2014 12:19)

ani mne to s 500g múky nevyšlo - musela som múku prisypať aby boli akurát. vyšlo mi to na cca 800g múky (k uvedeným 350ml mlieka) Ale sú výborné! :) Ďakujem za recept!
sonulienka
Hlavné je, že sú výborné chuťove. A tak ako som písala ja robím v stroji a tam musí byť redšie cesto a potom keď ho idem dať kysnúť ešte pridám múku aby bolo cesto akurát.
1365_1270586392 - profilový obrázok
esi
esi
Tak tieto sú ozaj echtovné. Krásne, vysoké, lístkované. Myslím, že som ich už aj robila. Zvyknem dať pre istotu 1-2 zemiaky aby boli mäkké.
sonulienka
@Esi ďakujem sú naozaj výborné, robievam aj také kde idú zemiaky mám viac receptov. Teraz na posledy som robila zas trochu iné. Aj tie sú výborné. Pozdravujem Ťa a velikánska vďaka za výborný recept na vynikajúce syrové rožky. Ten je u nás veľmi obľúbený aj tento týždeň som ich robila a boli vychválené.
tothka
Oplatilo sa nazrieť aj do staršieho receptu. Sonulienka dnes som si veľmi pomohla pri pečení pagáčikov pri mriežkovaní tvojim spôsobom - teda krájačom na zemiaky. Fakt dobrý nápad. Ušetrilo mi to kopec času a sľubujem že od teraz už len takto, lebo moje rameno je po úraze a ja som veľmi rada, že nebolí.



som
sonulienka
@Tothka to som naozaj veľmi rada, že som pomohla aspoň takto. A prajem Ti aby rameno čo najmenej alebo vôbec nebolelo.
Do roku 2017 veľa, veľa zdravia, láska, šťastia a porozumenia prajem.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia