Škvarkové pagáče

Autor receptu: sonulienka

Toto je už moj tretí recept na škvarkové pagáče ale dávam si receptík sem preto, aby som ho nezabudla.O mesiac ideme na svadbu a svadobná mamka ma poprosila napiecť slané chuťovky tak skúšam.

142
porcií

Suroviny

Postup

  1. Nič som nefotila lebo som ani neplánovala ich sem dať ale nakoniec aby som mala recept keď sa mi páčia a nemusela som si ho písať po papierikoch som ho dala sem tu si ho nájdem - cesto si urobíme tradične.Najprv kvások potom dobre vypracujeme cesto a dáme vykysnúť 1 hodinu. Zatiať si zomelieme škvarky a primiešame 2 PL bravčovej masti. Keď nám cesto vykysne si rozvaľkáme na tenšie natrieme škvarky poskladáme na štvoro a necháme kysnúť 20 minút. Toto opakujeme ešte 2x. Potom si cesto rozvaľkáme asi na1 1/2 cm a vykrajujeme pagáčiky ktoré necháme ešte na plechu podkysnúť asi 10 minút. Potomich trochu akože posekáme ale ja to robím mriežkou na zemiaky a potrieme vajíčkom posypeme s čím chceme. Dáme upiecť do predhriatej rúry na 175 stupňov asi tak 20-25 minút. Treba sledovať keď sú pekné ružové vyberieme.
  2. Celkom sa mi podarili a vykrajovala som ich menšou vykrajovačkou a vyšlo mi 142 kusov.